august 24, 2021

admin

Publicitate online gratuită – cum să câștigi un loc sub soare

Lumea afacerilor a devenit în ultimul deceniu extrem de competitivă și cere nu doar finanțe girate la greu, ci și o conduită impecabilă în sfera online. Acest lucru este dictat și de modificarea profilului clienților, care își schimbă tabieturile și înlocuiesc shoppingul clasic cu cel virtual. Iată de ce una dintre metodele de bază pentru a câștiga notorietate și poziție sub soarele antreprenorilor de succes este să apelezi la publicitatea online gratuită. Despre cum să o faci și care metode sunt eficiente, ne spun specialiștii companiei digitale SEOLITTE.

  1. Determină-ți scopul

În publicitatea online gratuită contează cel mai mult scopul, deoarece acesta trebuie să fie long term și să se încadreze organic într-o strategie. Nu mai putem vorbi aici despre a utiliza bani și a câștiga click-uri. Scopul trebuie să fie realizabil, cum ar fi de exemplu: sporirea numărului de persoane care apreciază o pagină pe Facebook sau de Instagram. Dacă ți-ai setat scopul, atunci jumătate de drum este deja parcurs.

  1. Alege metodele

Cel mai bun mijloc de publicitate online gratuită este așa-zisul barter. El funcționează, de regulă, în cazul strategiilor cu influenceri, dar și riscul poate fi unul relativ mare. Haide să vedem plusurile și minusurile acestuia:

Avantajele:

  • este cea mai organică publicitate, având impact imediat asupra comunităților;
  • este o metodă fiabilă de a aduce un produs nou pe piață, în timp scurt;
  • te scutește de nevoia de a face campanii publicitare costisitoare;
  • te ajută să identifici rapid auditoriul țintă.

Dezavantaje:

  • ai putea fi obligat să interacționezi cu zeci de influenceri, ca să identifici anume acel profil, care se pliază specificului produsului tău. De exemplu, dacă ai un restaurant fast food, nu vei putea promova produsul tău printre influencerii bio.
  • nu prea ai posibilitatea să contorizezi conversia, deoarece vei lucra exclusiv cu datele furnizate de influencer. Să nu uităm că unii lucrează cu boți speciali de „umflare artificială” a cifrelor, de aceea acestea pot fi irelevante.

O a doua metodă disponibilă de publicitate online gratuită este să ceri de la clienții deja existenți opinii și recomandări, pe pagina de Facebook. De câte ori, alegând un serviciu sau produs ai accesat chiar tu compartimentul recenziilor de pe Facebook sau Google? Dacă ești la început de cale, aceasta este o metodă eficientă de a obține încrederea potențialilor clienți.

  1. Setează strategia

Tot mai mulți specialiști în digital marketing amintesc despre nevoia abordării unitare a unei promovări, chiar și a celei gratuite. Nu mai funcționează acțiunile unice și sunt înlocuite de cele ciclice. De exemplu, este mai bine să faci un barter long term, cu postări și stories multiple, decât una singură, acest lucru creând impresia de continuitate, de storytelling.

            Toți acești pași se cumulează și au succes evident doar când produsul tău este bun. Această mantră e univocă și ar trebui tratată ca atare, dacă ne dorim rezultate pe termen lung. Și da, publicitatea online este mai eficientă, dacă e realizată de specialiști în domeniu. Compania de digital marketing SEOLITTE este alături de tine în această misiune deloc ușoară de a-ți aduce afacerea mai aproape de clienți.

© copyright 2021 Seolitte. All Rights Reserved.