august 14, 2021

Alina Hasnaș

Reclama viitorului: cum va evolua digital marketingul în următorii ani?

În ultimele decenii, marketingul a trebuit să țină pasul cu imensele salturi tehnologice. Astfel, pe parcursul anilor, a devenit un domeniu indispensabil pentru majoritatea afacerilor ce au nevoie de creștere. Și toate foarte complexe. 

Mai mult chiar, situația economiei mondiale este supusă, actualmente, unor schimbări fără precedent. Și soluțiile potrivite sunt foarte dificil de găsit. Acestea vor conduce la o nouă stare a business-urilor. Care solicită, respectiv, o nouă abordare asupra perspectivelor şi a viziunilor de marketing. În următorii ani vom îmbrățișa mai degrabă neuromarketingul. Plus, ne vom uita la marketingul bazat pe știință. Dar vom folosi și un marketing din cale de afară de creativ. Plus, și un marketing bine ancorat într-o lume în continuă schimbare. Schimbările mediului au şi vor continua să aibă, și ele numeroase dimensiuni, precum și implicații.

Deci unde ne îndreptăm? Într-un viitor de transparență, personalizare și spre un marketing agil.

Reclama viitorului: cum va evolua digital marketingul

Transparență

Clienții sunt acum mult mai experimentați în domeniul comerțului digital. Și sunt capabili să facă analiza ofertelor din online, la diverse produse, în câteva secunde. Ei compară cu ușurință prețurile, analizând concurenții și recenziile. Pentru profesioniștii în marketing, această schimbare se dovedește a fi o mare provocare. Asta deoarece odată cu această evoluție, prestarea serviciului presupune mai multă muncă în prezentarea mesajului de marketing și a atuurilor firmei. Asta pornind de la cerințele consumatorilor şi nu doar în raport cu interesele imediate ale acestora. 

Cunoașterea consumatorilor, prin realizarea studiilor de piaţă, reprezintă un punct de plecare şi o necesitate pentru pregătirea unei strategii de marketing eficiente. Asta atât în prezent, dar mai ales pentru viitor

De exemplu, dacă e să vorbim despre SEO: îmbunătățirea algoritmilor Google au făcut ca umplerea cu diverse cuvinte cheie și backlink-uri de o calitate proastă să fie metode ce țin strict de domeniul trecutului. Deschizându-se astăzi calea către valoare reală și conținut bun, devenind ele noile tactici, aducătoare de rezultate în SEO. 

Personalizare în marketing

Personalizarea poate fi realizată, prin utilizarea Big Data, sau a conținutului generat de utilizatori. În timp ce Big Data pot fi utilizate pentru a crea o experiență unică pentru urmăritori, conținutul generat de utilizator dă putere clienților. Millennials sunt în special influențați de campaniile de conținut generate de utilizatori. 84% dintre ei raportează că anume conținutul generat de utilizatori pe site-urile companiei are o anumită influență asupra a ceea ce alege să cumpere. Această formă de marketing de conținut oferă specialiștilor în marketing posibilitatea de a recurge la mesaje vizuale, adică: spoturi, stories, animații. Mesaje textuale (storytelling) și audio (podcast). Toate - în moduri noi și mult mai convingătoare

Reclama viitorului: cum se va schimba digital marketingul?

Marketing agil

Marketingul agil este o măsură a eficienței unei organizații în atingerea obiectivelor sale de marketing. O echipă de marketing, care este agilă, oferă o mulțime de soluții părților interesate. Toate - în vederea implementării rapide. ROI este, de asemenea, un factor cheie. Marketingul agil realizează că noile afaceri, chiar și imperfecte, sunt mai importante decât statul pe loc. În esență, este vorba despre viteza în care noi produse pot fi promovate, pentru a valorifica o oportunitate și a duce o afacere înainte.

Unul dintre motivele pentru care marketingul agil este în creștere este și viteza cu care se întâmplă lucrurile pe rețelele sociale. Adică acolo unde mărcile au petrecut ultimii ani, descoperind cum să comunice pe platforme precum Facebook și Twitter. Aceste canale au oferit, la zi, informații despre ceea ce poate funcționa. Plus, despre tipul de conținut care rezonează. Azi, multe mărci consacrate au personalitate distinctă pe rețelele de socializare, în ceea ce privește tonul și vocea. Astea, împreună cu o promovare transparenței, atât de importante pentru consumatori. Viteza rețelelor sociale a arătat, de asemenea, organizațiilor că un răspuns rapid   dacă este făcut corect poate fi foarte eficient. Și aduce bile albe companiilor.

Vânzarea socială

Marketingul pe rețelele sociale este un concept nou, ce constă în construirea relațiilor vânzătorilor cu potențialii clienți. Asta pentru a împărtăși conținut atent creat, cu intenția de a crește vânzările. Acesta, însă, nu trebuie confundat cu marketingul social media. Scopul vânzării sociale fiind de a genera venituri, mai degrabă decât de a construi conștientizare în jurul unui brand sau serviciu.

Vânzarea socială este atât de eficientă, încât 28% dintre companii o pun cap de listă în strategia lor, potrivit HubSpot. Deși această cifră nu este chiar uluitoare, vânzarea socială este la început de cale. Proprietarii de afaceri care adoptă vânzarea socială acum, își vor crește șansele de a se angaja cu potențialii clienți într-un mod mai personal. Mod care permite dezvoltarea unei relații de încredere între brand și viitorii clienți.

Ai aici și câteva sfaturi pentru specialiștii de marketing. Sfaturi care vor fi actuale, indiferent de salturile tehnologice și evoluția economiei mondiale:

  •         Construiește relații satisfăcătoare cu clienții tăi.
  •         Arătă grijă și înțelegere autentică, față de clienți.
  •         Împărtășește idei care îi vor ajuta pe ei sau afacerea lor să prospere.
  •         Concentrează-te pe identificarea nevoilor lor și pe satisfacerea acestor nevoi mai repede, mai bine și mai ieftin.
  •         Construiește-ți o imagine prietenoasă. Astfel, ei să te poate percepe drept confident, prieten și consilier. 

Soluţiile de marketing ale viitorului vor duce marketingul spre noi culmi. Asta dacă vor reuşi să constituie răspunsuri profesioniste adecvate la schimbările în afaceri, precum și în realitățile vieții cotidiene. Ține pasul cu tendințele, alături de noi, pentru un succes solid în marketing.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top