5 recomandări de cărți despre SEO pentru anul 2020

„Uneori, când îți urmezi visul, deschide ușa pentru ca și ceilalți să fie în măsură să-și urmeze visele lor.” - spune Neil Patel, expert în marketing digital, influencer și autor de multiple materiale electronice despre SEO. Nu este deloc ușor să-ți aduci afacerea pe primul loc în Google, în special dacă nu știi cu ce să te înarmezi, ca să-ți reușească să atingi succesul. În ajutor, însă, îți vin specialiștii din domeniu, cu informații utile despre marketing virtuall și SEO.

În acest context, echipa Seolitte îți recomandă lecturarea a 5 cărți despre optimizarea SEO pentru anul 2020. Completează-ți biblioteca cu autori de renume internațional:

#1 SEO 101: Learn the Basics of Search Engine Optimization – Search Engine Journal (SEO 101: Învață noțiunile de bază ale optimizării pentru motoarele de căutare) (o găsești gratis pe acest link: https://www.searchenginejournal.com/seo-101/)


SEJ (Search Engine Journal), o comunitate fondată în 2003, are în spatele său efortul a zeci de experți SEO din toată lumea. Printre aceștia se numără Loren Baker, Danny Goodwin și Anna Crowe. Dorința acestora de a-i ajuta pe tinerii specialiști a dus la lansarea unei cărți în format electronic întitulată „SEO 101: Learn the Basics of Search Engine Optimization”. Cele 324 de pagini acoperă toate cunoștințele de bază pe care trebuie să le posede un specialist în SEO. 

Câteva dintre temele abordate de autori includ:

De ce link-urile sunt atât de importante în SEO?

20 de ani de SEO: Un scurt istoric al optimizării pentru motoarele de căutare.

15 mituri despre SEO, care nu vor muri niciodată.

Top 140 de personalități din lumea SEO pe care trebuie să le urmărești.

Cu siguranță nu vrei să-ți scape această comoară. Este considerată una dintre cele mai bune cărți de introducere în acest domeniu.

 #2 Search Engine Optimization All-in-One for Dummies – Bruce Clay (Totul despre Optimizarea în motorul de căutare - pentru începători)


Nuanțele tehnice ale optimizării SEO necesită o abordare foarte simplistă, pentru a putea să te descurci cu sarcina de a face o promovare reușită. Dacă vrei să-ți perfecționezi abilitățile în SEO și să-i înțelegi modul de funcționare, atunci cartea lui Bruce Clay este tocmai pentru tine.

Partea cea mai bună este că exemplificările și cercetările din carte vin la pachet cu date foarte exacte - toate pentru a-ți explica importanța SEO și puterea SEO în promovarea oricărui tip de afacere. Pe lângă strategia de analiză a cuvintelor cheie, idei pentru crearea unui conținut calitativ, standarde de web design, de programare și creare a unui site user friendly, Clay mai vorbește într-un limbaj simplu și despre particularitățile tehnice de implementare a strategiei de promovare SEO. Aceasta este considerată una dintre cele mai ușoare cărți pentru specialiști SEO tineri.

#3 SEO Step-by-Step – Caimin Jones (în română: SEO pas-cu-pas)


Practicticile SEO White hat, simple de urmat (prin alte cuvinte: cele ce nu au nicio interdicție de la Google), sunt descrise într-un limbaj foarte simplist în cartea lui Caimin Jones. Numai bună pentru începătorii din domeniul SEO, cartea de față îți aduce o mulțime de sfaturi utile. Jones, autorul bestsellerului „WordPress pas cu pas. Ghidul complet al începătorului pentru construirea a unui website sau a unui blog cu Wordpress”, te învață în SEO Step-by-Step cum să obții acel trafic organic atât de valoros. O face printr-o serie de tutoriale demonstrative și îți explică, de exemplu, de ce trebuie să alegi cuvinte cheie de tip long tail, în locul celor de tip short tail.

Pe lângă toate acestea, îți arată cum să generezi un conținut pe care atât utilizatorii, cât și motoarele de căutare îl apreciază, și cum să faci o optimizare SEO on-page eficientă, astfel încât să obții un volum sporit de trafic. Tot aici vei afla despre impactul vitezei de încărcare a paginii tale Web asupra lui optimizării SEO.

#4 SEO for Growth: the Ultimate Guide for Marketers, Web Designers and Entrepreneurs – John Jantsch și Phill Singleton (în română: SEO pentru creșteri: ghidul definitiv pentru marketeri, designeri web și antreprenori)


În partea introductivă a cărții găsești informație detaliată despre modul de funcționare al motoarelor de căutare, a algoritmilor lor și despre impactul designului site-ului asupra percepției acestora asupra site-ului. Toate acestea te vor ajuta să înțelegi cum „gândește” Google. Apoi, vei găsi o listă de strategii de analiză SEO de care ai nevoie pentru a practica SEO corect, și, de asemenea, tehnici specifice de promovare, pe care le poți utiliza în fiecare etapă de dezvoltare a afacerii tale.

Singleton și Jantsch te vor învăța cum să-ți construiești și să-ți gestionezi reputația în mediul Online, în special atunci când primești recenzii negative. Autorii cărții te îndrumă cum să te folosești de publicitatea PPC în cel mai eficient mod.

#5 SEO Secrets 2019: the Ultimate Guide on How to master Search Engine Optimization FAST! – Phillip Rusell (Secrete SEO în 2019: ghidul definitiv despre cum să stăpânești optimizarea pentru motorul de căutare RAPID)


Dacă vrei să-ți îmbunătățești rapid cunoștințele în domeniul SEO, atunci ai nevoie de informații și trucuri pe care să le poți învăța la fel de rapid. După Phillip Russell, expert în SEO, acest domeniu nu este atât de greu, pe cât pare la prima vedere. Odată ce afli toate șiretlicurile și le aplici corect - totul devine ușor.

Din această carte vei afla cum funcționează căutarea în Google și vei primi 3 sfaturi eficiente pentru o optimizare SEO corectă. Autorul îți va ușura munca și îți va prezenta o listă de instrumente SEO gratuite pentru îmbunătățirea calității site-ului tău pe partea de SEO și nu numai. Tot aici vei descoperi 17 tehnici de optimizare on-page, 4 strategii de backlink-ing (obținerea link-urilor valoroase câtre site-ul tău) și alte lucruri pe care trebuie să le cunoști despre SEO local, SEO pentru Youtube etc.


Da, SEO chiar a devenit un domeniu indispensabil în marketing-ul digital, iar afacerea ta nu trebuie să piardă niciun punct la acest capitol, dacă vrei  vizibiliate și reputație pe piață. Nu ai cum să ai o vizibilitate online bună, fără să fii acolo unde sunt clienții tăi potențiali, adică în motoarele de căutare. Învață de la cei mai buni și folosește sfaturile practice din cărțile despre SEO. Sau și mai bine, împreună cu agenția de promovare online Seolitte (contactează-ne la +373 69 809 235), pe baza acestor recomandări, crează strategii de marketing digital potrivite pentru afacerea ta, care ți-o vor aduce la un alt nivel de calitate.


 


to top button