Ce este SEO și cum lucrează optimizarea SEO?

Vreți să știți ce este SEO și cum lucrează SEO? Atunci sunteți pe pagina potrivită. Acest articol vă va explica pe îndelete cum au loc lucrurile într-un birou al unei Agenții de SEO. În acest articol vă răspundem la aceste 2 întrebări de bază despre optimizarea site-urilor, și vă oferim date exacte despre munca de zi cu zi a unui expert SEO în procesul optimizării website-urilor.

Astfel, când vorbim de SEO (Search Engine Optimization) vorbim de poziții mai bune în motoarele de căutare. Mai jos am descris pașii concreți ce sunt făcuți de către un specialist SEO spre atingerea acestor rezultate într-un timp util.

În procesul de livrare al serviciilor SEO se lucrează cu site-ul și se lucrează la transformarea acestuia într-unul numai bun pentru a fi folosit de către utlizatori (user-friendly), dar și pentru a-i plăcea lui Google. Vă așteptați să vorbim doar de Motoare de Căutare în SEO? O, nu!

SEO ține să dea răspunsuri și la o serie de întrebări ce au legătură directă cu vizitatorii paginilor:

    • Cum să ții vizitatorii implicați la tine pe pagină cât mai mult timp?
    • Cum să creezi conținut care să atragă recomandări în mod natural?
    • Cum să-ți optimizezi mesajul ca el să declanșeze emoții și/sau acțiuni?
proces-de-lucru-seo

SEO are de toate, pentru toți. Și, mai ales, el este puntea dintre oamenii cu necesități (cei ce caută ceva în motoarele de căutare: de la o informație până la cel mai bun produs cosmetic) și oamenii care oferă (cei ce au ceva de vândut: un serviciu, un produs, un brevet etc.).

Așadar, citind acest articol cap-coadă, veți afla:

Ce e și cum lucrează SEO white hat?

SEO experții ghicesc zilnic părți din algoritmii complicați ai motoarelor de căutare. În prezent ei cunosc peste 300 de factori care influențează poziționarea site-urilor în rezultatele căutărilor în Motoarele de Căutare.

Iar când vorbim de optimizare SEO, vorbim de 2 tehnici diferite: SEO White Hat (SEO pălărie albă), Search Engine Optimization Black Hat (SEO pălărie neagră). Iar Grey Hat SEO (SEO pălărie gri) se află undeva la intersecția celor două seturi de tactici.

! Această pagină este doar despre SEO pălărie albă (cu slabe nuanțe din Grey Hat SEO). De ce?

Pentru că numai un tip de promovare ce solicită efort real asigură creșteri pe termen lung. Doar White Hat SEO (ce permite uneori elemente de tip Grey Hat) conduce la menținerea pozițiilor obținute în rezultatele căutărilor și ajută la construirea unui business online sustenabil. La cealaltă extremă se află SEO Black Hat, cu care se obțin rapid rezultate în Motoare de Căutare, dar acestea nu sunt sustenabile, iar site-urile ce îl folosesc, sunt într-un final, penalizate de către Motorul de Căutare. Mai multe despre cum funcționează motoarele de căutare aflați de aici.

SEO Pălărie albă este un sport frumos și presupune muncă asiduă la website (pe care motoarele nu au cum să nu o observe, dar nici oamenii).

SEO White Hat aduce valoare vizitatorilor, fiindcă, jucând în funcţie de regulile motorului de căutare, le oferi și utilizatorilor calitate. Astfel ia naștere cel mai bun conţinut posibil: content accesibil, bine structurat și ce creează plusvaloare.

Așadar, acum că am stabilit ce este SEO, să vedem și cum funcționează acesta.

Cum lucrează SEO, și anume cum funcționează optimizarea de tip White Hat?

Mai jos am trecut în revistă etapele pe care le parcurge un expert SEO veritabil, plus impactul fiecărei acțiuni de-a lui asupra percepției Motoarelor de Căutare despre site-ul dvs.

1. Analiza pieței / analiza datelor și întocmirea unei strategii SEO:

Se efectuează multe - multe analize pentru înțelegerea întregului business și care e necesitatea lui pe partea de prezență online. Se studiază îndelung și se întocmește lista cuvintelor-cheie de bază, în urma unei analize a cuvintelor-cheie. Acestea sunt cuvinte și expresii-cheie care sunt foarte reprezentative pentru nișa dvs. și cele pentru care vă interesează să aveți poziții bune în motoarele de căutare. Are loc studierea poziției dvs. pe piață și feliei ocupate de business-ul dvs., precum și analiza potențialul business-ului dat. Tot aici are loc analiza concurenței și al gradului de optimizare al site-ului concurenților dvs. Se face o analiză detaliată a concurenței pentru a înțelege cum se promovează concurenții și care sunt tehnicile folosite de ei.

Analizele SEO sunt necesare la etapa dată pentru construirea unei strategii SEO și spre identificarea celor mai reprezentative cuvinte cheie pentru nișa dvs. Tot aici se descoperă care e cea mai bună metodă de promovare.

2. Examinarea detaliată a întregului site.
SEO On Page.

Lucru și analiză preponderent pe partea de On-Page. Dacă dați de un expert SEO bun, site-ul va fi analizat de-a fir a păr! Se vor face analize de examinare a arhitecturii și a conținutului pentru a depista problemele, dar și oportunitățile acestui website. Altfel spus, va face un Audit SEO complex pentru site-ul dvs.

La această etapă se folosesc unelte SEO specializate și nu în ultimul rând - cunoștințele SEO expertului (multe depind de experiența expertului și gradul de informare al acestuia: știe el cum lucrează SEO și Google?). Aceste unelte SEO pot identifica diferite erori sau probleme atât pe patea de programare, cât și de structură a site-ului. Precum și limitele ce țin de promovarea site-ului.

E bine de știut, deci, că un specialist SEO bun are mult mai mult talent, decât să insereze cuvinte-cheie și să încerce să păcălească Motorul de Căutare. Un SEO specialist bun lucrează pentru oameni. Iar dacă puntea dintre oameni și alți oameni e Motorul de Căutare – atunci da, expertul SEO se va conforma și va traduce conținutul excelent al site-ului în limbajul motorului de căutare (optimizarea codului website-ului, introducerea de tag-uri ce oferă explicații extinse Googleboți-lor și altor roboți ai Motoarelor de Căutare și alte optimizări menite să îmbunătățească perceția Motorului).

Strategia SEO construită inițial prevede pași concreți pentru sporirea vizibilității. Acești pași sunt apoi îmbinați cu activitatea de analiză și cu un audit SEO ca la carte: voila, obțineți o strategie nu doar de succes, ci și una vizionară!

3. Implementarea propriu-zisă a strategiei SEO.
Optimizare Off Page

Se rezolvă problemele /deficiențele website-ului. Se rescrie, sau chiar se compune conținut, se restructurează, se adaugă și/sau se scoate conținut, se lucrează cu instrumente de la Google și instrumente SEO Premium. Se ține cont de algoritmii Motoarelor de Căutare, dar și de necesitățile clientului. Se lucrează cu site-ul ca el să arate mai favorabil în rezultatele Moartelor de Căutare. Se adaugă tag-uri și alte elemente potrivite pentru SEO. Se transformă website-ul într-un site user-friendly și SEO friendly. De asemenea, se lucrează pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor pe site.

Concomitent se lucrează pe partea de SEO off-page - ceea ce înseamnă creșterea nivelului de popularitate al website-ului. Vorbim aici de un off-page creativ, cucernic dacă vreți. Un Expert SEO bun nu se va ocupa cu cumpărare de link-uri de provieniență dubioasă, ci va lucra cu dedicare întru obținerea celor mai bune backlink-uri posibile de la website-uri cu DA (Domain Authorithy) impozant, prin publicarea unui conținut bun și folosirea abilităților de negociere de neîntrecut.

La această etapă, se crește vizibilitatea brandului și autoritatea website-ului, prin implementarea diferitelor strategii de Link Building. Link Building-ul constă în direcționarea backlink-urilor valoroase și relevante către site-ul dvs.

4. Monitorizarea rezultatelor și menținerea acestora, plus setarea noilor obiective:

Se urmărește creșterea ca trafic și ca poziții pe cuvinte-cheie relevante. Se raportează periodic rezultatele obținute. Se monitorizează performanțele. Se analizează. Se implementează în urma concluzionării.

Sunt prea rare cazurile când SEO se finalizează aici.

După cum pofta vine mâncând, așa și în SEO, de obicei se doresc creștere tot mai mari pentru partea de vânzări, îmbunătățire conversii etc. În continuare, deci, se lucrează la conținut nou, la noi abordări, se orientează către noi produse, noi piețe etc. Se descoperă noi posibilități de extindere a afacerii în mediul virtual.

Pentru a afla mai multe despre cum se face SEO, consultați Ghidul SEO începătorului de la Seolitte.

infografic-cum-lucreaza-seo

P.S. Acum că știți cum lucrează SEO, probabil că sunteți curioși să aflați care este diferența dintre Optimizare pentru Motoare de căutare și Marketing în Motoarele de Căutare (SEM).

Rezumat
Cum lucrează SEO? Cum are loc optimizarea SEO?
Numele Articolului
Cum lucrează SEO? Cum are loc optimizarea SEO?
Descriere
Cum se face SEO în 2019? Search Engine Optimization (Optimizarea SEO a site-urilor) este optimizarea vitezei unui website, adăugarea etichetelor SEO, stabilirea unei arhitecturi bune ale site-ului etc.
Autor
Numele Agenției de Publicitate
Seolitte
Logo
to top button