septembrie 22, 2022

Alina Hasnaș

Cum să alegi subiectele pentru postări și articole pe Social Media sau pagina de blog a afacerii tale?

În 2022, credem cu toții în potențialul lui Social Media de a face vânzări. Or, un conținut bun poate ajuta la creșterea gradului de cunoaștere a mărcii, la îmbunătățirea relațiilor cu clienții, și, într-o ultimă instanță, la creșterea numărului de conversii.

Totuși, remarcăm cu tristețe câte resurse se cheltuie pe content de umplutură. Da, toți știu: SMM cere conținut. Așa că să fie conținut! Dar, oare, nu ați obosit deja de advertoriale de genul “Ce este SEO și prin ce este util?” și “X pași pentru a construi o strategie SEO”?

Și mai trist este când e creat conținut inutil pentru Social Media: “Sfaturile”, “Miturile”, și “Tendințele” nu mai interesează pe nimeni în 2022.

Așadar, cum să scrii articole care, într-adevăr, vor fi citite?

  1. Înțelege problemele și rutina clientului. Scrie răspunsuri la întrebările acestuia.
  2. Înaite de a apăsa butonul “Publish”, întreabă-te: de ce ar citi cineva acest text până la capăt?
  3. Nu aborda subiectele “obosite” de toți colegii tăi de breaslă. Scrie despre altceva. Încă un articol cu “Sfaturi” nu va face nicio diferență în nișă.
  4. Ctrl + C, Ctrl + V nu naște extaz niciodată!
  5. O idee bună vine la intersecția (și/sau suprapunerea) a 2 obiecte de studiu. Discutăm cu oameni din nișe complimentare, ia-le interviuri, săpați împreună după adevăr.
  6. Un plan de conținut bun pentru social media ar trebui să includă utilizarea mai multor tipuri de content: videoclipuri, bloguri, e-book-uri sau whitepaper-uri, videoclipuri și stories ușurele sau de divertisment.
  7. Planurile de conținut ajută la o bună diversificare a conținutului de pe parcursul întregii luni, asfel încât să nu vă scape nimic din vedere.
  8. Inspiră-te din analitica conturilor tale (după rata de engagement, : selectează postările de pe rețelele sociale cu performanțe bune, ce imagini ai folosit și ce hashtag-uri au funcționat cel mai bine.
  9. Mergi pe hub-uri de content: poți alege circa 5 subiecte pe care brandul tău va comunica în mod constant, va pune accent pe ele și le va dezvolta. Practic urmăritorii vor ști ce să aștepte de la tine și asta va ajuta audiența să crească mai repede. Pentru a organiza mai ușor crearea de conținut crează un document de organizare cu secțiuni separate pentru fiecare dintre acele hub-uri de conținut. În fiecare lună, alocă timp pentru a adăuga idei noi în fiecare secțiune.

Nu uita că a avea subiecte captivante poate avea un impact puternic asupra engagementului de care se bucură brandul tău pe Social Media.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 – 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com