Cum va fi SEO în 2020?

Unul dintre avantajele profesiei noastre este oportunitatea de a vorbi cu diverși specialiști de marketing și experți SEO din Moldova. Fără îndoială, dacă ar fi să evidențiem întrebarea pe care o primim cel mai des, aceasta ar fi: “Ce urmează să devină trend în marketingul digital?”

 

Cu siguranță, este o întrebare excelentă din mai multe motive. Desigur, suntem foarte curioși în privința viitorului și suntem captivați de anticiparea a ceea ce se va întâmpla, dar, cel mai important, ne dorim să știm ca să fim pregătiți.

În realitate, ar fi foarte greu să răspundem cu o siguranță de 100 % la această întrebare. De ce? Deoarece tehnologia și marketingul digital în Moldova, România și nu numai se schimbă și fluctuează constant. Cu toate acestea, nu putem spune “nu” unei provocări bune.

După ce am tratat în ansamblu această întrebare și am scuturat creierii membrilor de echipă și ai colegilor de breaslă, am dezvoltat câteva prognosticuri foarte calculate. Iată câteva dintre previziunile pentru anul 2020 și sfaturi pentru a vă pregăti pentru ele!

1. Site-urile web se vor schimba în funcție de cine le accesează

Imaginați-vă că vizitați un site web și găsiți un conținut creat nu pentru un oricare vizitator, ci adaptat perfect pentru dvs. Site-urile complet personalizate vor deveni o tendință uriașă în viitorul apropiat. Aceste site-uri vor monitoriza mai mulți factori, cum ar fi cookie-urile vizitatorului, paginile pe care le-a vizitat și cât timp a petrecut pe aceste pagini. Aceste informații vor fi folosite pentru a atribui personalitate fiecărui utilizator ș a-i servi informația pe care acesta o caută și cu care este perfect compatibil. Dacă vizitele site-urilor va fi experiențe extrem de personalizate, vizitatorului i se vor fi recomandate fotografii, articole în dependență de interesele sale foarte personale.

Motivele existenței unor site-uri personalizate sunt evidente. Dacă un brand vă poate oferi conținut sau promoții de care sunteți cel mai mult interesați, cu siguranță veți consuma timp și bani pe site-ul acestuia și, probabil, veți reveni în viitor. (Ah da, acesta este marele secret al site-ului amazon.com). De fapt, este surprinzător că majoritatea site-urilor web nu au făcut încă mari progrese în acest sens. Rezultatele căutării Google, feedul dvs. Facebook și Youtube sunt personalizate pentru a oferi o experiență mai relevantă și mai atrăgătoare, de ce să nu primiți același lucruri de la toate site-urile pe care le vizitați?!

Există, totuși, câteva site-uri care fac progrese în personalizare, cum ar fi Amazon și Mayo Clinic, care jonglează cu această funcție de ceva timp.

experienta personalizata pe site seo 2020

Cum vă puteți pregăti?

În primul rând, asigurați-vă că anume compania dvs. a dezvoltat câteva portrete-țintă care vor descrie cel mai bine audiența. Este important să înțelegeți ce tip de persoane vă vizitează site-ul. De ce domenii sunt interesate? Care sunt motivele pentru care aceștia vă vizitează site-ul? Care sunt scopurile lor? Răspunsurile la întrebări de acest gen sunt de neprețuit în înțelegerea publicului. În același timp, acordați atenție deosebită unui sistem de gestionare a conținutului (CMS), care să permită personalizarea vizitatorilor site-ului. Faceți toate calculele de buget și pregătiți-vă să actualizați site-ul dvs. pentru ca acesta să poată să fie adaptat la această funcție. S-ar putea să nu vă pară un lucru actual la moment, dar aceasta este direcția spre care se îndreaptă marketingul digital. Adaptați site-ul pentru aceste schimbări și veți fi cu câțiva pași înaintea concurenților dvs.!

2. Fotografiile de tip stoc devin un obstacol pentru site-urile web

Google favorizează site-urile care furnizează conținut bogat și original. Aceasta înseamnă că aproape orice pagină web care prezintă conținut duplicitar este penalizată și, respectiv, apare mai jos în clasamentul motoarelor de căutare. Este, deci, logic că acest concept se va extinde în viitor și asupra imaginilor, oferind avantaje în clasamentul motoarelor de căutare (SERP) pentru paginile care conțin imagini originale și de calitate.

Google a făcut câteva declarații în trecut care fac referire la acest subiect. În 2013, Google declară direct, “stați departe de stoc “ deoarece  “stocul fotografic și clip art-urile nu sunt nici specifice, nici interpretative“.

Cu algoritm-urile noi din Google Imagines, ce au devenit mult mai inteligente în ultimii ani,  este firesc să ne așteptăm că Google va identifica și desconsidera nu doar imaginile ce se repetă, dar și imaginile de calitate joasă.

seo optimizare 2020 poze unice

Cum vă puteți pregăti?

Începeți să adăugați imagini unice și grafică originală pe site-ul dvs. web. Sigur, fotografiile de stoc sunt comode, dar nimeni nu este cu adevărat impresionat de ele. Oamenii pot depista, cu ușurință, o fotografie unică și originală, la fel o poate face și Google. Adăugarea de imagini și fotografii oferă o experiență mai bună de navigare utilizatorilor și va influența doar pozitiv SEO Optimizarea.

. Google va prezenta o singură pagină în rezultatele căutării

Aceasta este o declarație îndrăzneață, dar are dreptul la viață. Când ultima oară ați făcut click pe a doua, a treia sau a 17-a pagină a rezultatelor căutării Google? Majoritatea utilizatorilor o fac foarte rar. Google va înceta în cele din urmă să livreze mai multe pagini în rezultatele motorului de căutare. Este mai probabil ca această inovație să se extindă asupra utilizatorilor ce navighează de pe dispozitive mobile (șansele cărora de a accesa mai multe pagini din rezultatele căutării sunt și mai mici), dar cu siguranță s-ar putea răspândi și asupra utilizatorilor PC.

De ce ar face Google acest lucru? Destul de simplu, economisește resurse. Desigur, gigantul tehnic este o companie imensă, cu capacități enorme, dar și Google are limite pentru resursele sale. Cu 3,5 miliarde de căutări pe zi și aproape 1,5 trilioane de căutări în fiecare an, Google indexează și afișează o cantitate extrem de uriașă de date. Fiecare pagină a rezultatelor căutării îl costă pe Google și mai mult timp, energie, resurse. Reducerea numărului de SERP-uri va economisi timp și bani pentru Google și... destul de puțini utilizatori vor regreta acest lucru.

singura pagina de rezultate in google

Cum vă puteți pregăti?

Dacă Google reduce cantitatea de SERP-uri, devine și mai important pentru site-ul dvs. să se clasifice pe prima pagină. Concurența a devenit feroce în domeniul online și campania dvs. de SEO optimizare nu va avea singură grijă de sine. Trebuie să monitorizați în mod activ și să îmbunătățiți în continuu partea de SEO. Dacă utilizați Google AdWords, asigurați-vă că grupurile dvs. de anunțuri sunt în ordine și obțineți scorurile de calitate bune, acolo unde acestea trebuie să fie, pentru a fi foarte bine pregătit pentru o competiție puternică.

4. Realitatea virtuală în marketing-ul de conținut este o necesitate

Sună rupt din imaginație? Se întâmplă chiar acum. Un smartphone poate descărca astăzi aplicații VR, ce vă permit să savurați experiența unui video în 360 de grade. Recent Google a anunțat Daydream, o nouă platformă mobilă VR. Daydream este o mișcare îndrăzneață și arată că gigantul tehnologic Google vede potențial serios în VR. Facebook, de asemenea, investește puternic în VR, bazându-se pe faptul că este o tehnologie a viitorului. Acum 2 ani Facebook a achiziționat Oculus VR, liderul tehnologiilor de realitate virtuală.

Este clar, că și Facebook crede în VR (virtual reality), ceea ce înseamnă că acestea vor influența viața noastră în timpul apropiat. Alte branduri, ca Microsoft și Sony, cercetează această tehnologie.

shopping virtual reality seo

Cum vă puteți pregăti?

Începeți să gândiți de pe acum o strategie de conținut virtual. Brandurile care vor fi primele în utilizarea tehnologiilor VR în strategiile de marketing vor avea un avantaj considerabil în fața concurenților. Puteți crea și posta video în 360 de grade pe Youtube - content informativ și distractiv, dar și o parte importantă din strategia de marketing digital.

to top button