Beneficiile și riscurile cumpărării unui nume de domeniu recent expirat. Studiu de caz

Dacă sunteți la început de cale în mediul online, cu siguranță știți de senzația aia - când vrei să cumperi un nume de domeniu bun (solicitat, potrivit și desigur - SEO friendly), dar cauți, și cauți, și... toate sunt ocupate. Însă uneori ele devin libere. Mai mult decât atât, sunt oameni care urmăresc câte zile au mai rămas până un nume de domeniu devine liber și se „roagă” ca acesta să nu fie prelungit. Haideți să vedem: cum să îți alegi corect un nume de domeniu, care să fie SEO friendly? De asemenea, haideți să aflăm: care sunt riscurile de cumpărare a unui domeniu expirat recent? Se merită oare să vânăm numele de domenii luate deja? Citește în acest articol tot ce trebuie să știi despre cumpărare domeniu recent expirat și SEO.

procurarea unui nume e de domeniu expirat caluclator hazliu

Articolul acesta răspunde la întrebarea: are rost să cumperi un nume de domeniu proaspăt expirat, din punct de vedere SEO, sau e mai bine să-ți iei unul care a expirat cu luni / ani în urmă? Totul a început de la o solicitare. Trebuia să ajutăm pe cineva să decidă dacă ar fi bine, având în vedere metricile SEO, să cumpere un nume de domeniu recent expirat.

Citind această analiză despre cumpărarea unui nume de domeniu, veți afla:

În analiza de astăzi ne vom axa pe câteva axiome. Iată prima axiomă:

Un nume de domeniu ales bine constituie un privilegiu, dar unul destul de mic, ca să-i dai prea multă importanță.

Cuvântul cheie principal trebuie să se regăsească în numele de domeniu?

Dacă cuvintele cheie pe care ții să-ți axezi afacerea se întâlnesc în top-level domain (TLD) - asta constituie un avantaj, dar... ajută cât pentru un dinte! Să zicem că vrei să fii găsit pe internet pentru cuvintele cheie „servicii seo”. Și prin coincidență, multă analiză, și... un pic de noroc - ai reușit să achiziționezi excelentul nume de domeniu - „servicii-seo”.

Îți asigură oare asta omniprezența în Motoarele de Căutare pentru familia de cuvinte cheie ce țin de SEO? Vei avea acum poziții pe cuvinte-cheie precum: „servicii SEO”, „Servicii SEO România”, „Servicii SEO București” etc.? Puțin probabil.

Cât de important este numele de domeniu pentru Google în 2018?

Odată cu trecerea timpului, algoritmii motoarelor de căutare au devenit tot mai inteligenți. Ceea ce înseamnă că pe lângă faptul că-ți analizează numele de domeniu, ei îți măsoară relevanța / popularitatea site-ului, pe mult mai multe metrici decât ți-ai putea imagina.

! Sfatul nostru este să nu te cramponezi de un nume de domeniu care să corespundă exact cu cuvintele tale cheie. Concentrează-te, în primul rând, pe un conținut excelent. Dacă vrei poziții bune pe cuvinte ce țin de servicii SEO, scrie o serie de articole despre: Ce este SEO? Cum lucrează Optimizarea SEO? Ce includ Serviciile SEO? Ești mult mai aproape de poziții bune în Google respectând acest principiu de bază, care nu a expirat încă și probabil că nu va expira niciodată – conținutul bun este cheie spre succes. Pentru mai multe detalii despre care sunt factorii care contează pentru Google în acest an, vezi tendințele algoritmilor Google în 2018.

Dacă îți vei ține vizitatorii ocupați cu conținut interactiv, infografice, imagini, texte unice și profunde, restul... va conta mai puțin.

A 2-a axiomă sună astfel:

Axioma nr. 2: Internetul nu aparține nimănui, și, totodată, tuturor, iar Google (și alte motoare de căutare) știu asta.

La cealaltă extremă există frica de a procura un nume de domeniu care a expirat recent pentru că ar putea avea o reputație nu tocmai bună.

Sau, viceversa, se speră să se obțină avantaje anume prin preluarea unui nume cu o istorie lungă și bună. Se caută site-uri cu DA (Domain Authorty – ceea ce înseamnă autoritatea domeniului) mare, cu multe backlinkuri, cu un PR ridicat.

Dar, totuși, care sunt riscurile când te decizi la cumpărare domeniu recent expirat?

- Riscul ca acest nume de domeniu să fie penalizat de către Google. Înainte de procurare folosiți instrumente care verifică dacă nu cumva site-ul a fost penalizat de către motorul de căutare, cum ar fi un online checker ca acesta: searchenginegenie.com/google-banned-site-checker.php.

Dacă însă descoperiți penalitatea abia după ce ați procurat numele de domeniu, puteți să vă salvați reputația online. Google vă dă posibilitatea să luptați pentru pozițiile dvs. Folosiți instrumentele lor ca să explicați care este situația. Luptați cu backlink-urile de proastă calitate. Folosiți disavow dacă e cazul, sau construiți o campanie de debarasare de backlinkuri proaste. Și nu uitați – probleme fără soluții nu există! Mai multe despre cum să scăpați de o penalitate Google aflați de aici: support.google.com/webmasters/answer/2604824?hl=en.

- Riscul ca acest nume de domeniu să fie penalizat de Google AdSense. Dacă unul dintre scopurile dvs. este să plasați publicitate AdSense pe noul nume de domeniu procurat, ideal ar fi să verificați dacă nu cumva acest nume de domeniu a fost banat de către Google AdSense: isbanned.com.

Cum măsurăm performanța unui domeniu existent / recent expirat?

Deci un nume de domeniu cu un istoric vast este mai bun decât un nume de domeniu fără istoric? Pentru un nume aleatoriu răspunsul este mereu același – depinde. Folosim analiza metricilor de relevanță și popularitate pentru a afla.

În studiul nostru de caz, numele de domeniu a expirat cu circa o lună în urmă. Avea o autoritate a domeniului (DA) destul de redusă și în Google rămăseseră doar 4 pagini indexate de-ale acelui site (care înainte avusese mii).

Răspunsul nostru a fost: dacă veți avea grijă să vă „reconstruiți Autoritatea”, procurați-l, dacă nu – el nu vă va aduce prea multe avantaje în SEO.

Or, vedeți voi, într-o lună site-ul a dispărut în proporție de 99,9% din indexul Google.

Aproape în întregime. Veți începe de la 0. Mai aveți o șansă să-l creșteți.

Legătura dintre vechimea unui domeniu și performanțele lui SEO

Pe acest subiect s-a tot făcut zarvă de ani buni încoace. Mulți observă că topurile Google sunt pline de articole scrise cu ani buni în urmă. Or, se mai zice că un site bune are un istoric bun.

cumpărare domeniu recent expirat, din considerente seo

Google ține să nu-și dezamăgească utilizatorii prin conținut prost sau neinformativ. Tocmai din acest motiv, el are mare grijă pe cine scoate în TOP rezultate ale căutărilor. Preferă, astfel, să dea prioritate unui bun "soldat", care a servit ani bine la rând. Google alege site-uri care s-au prezentat bine în SERP: fără să dezamăgească, fără să șteargă conținutul de pe site fără urmă, fără să încerce să manipuleze motorul de căutare. Dar, totodată, în rezultate apar și website-urile relativ noi, care au ce oferi utilizatorilor. Website-urile cu un conținut excelent, construite bine, cu arhitectură bună sunt și ele privilegiate de către Google.

Concluzia noastră este următoarea: cu siguranță că vechimea domeniului face parte din Algoritmii Google, dar nu are un aport prea mare, în comparație cu relevanța conținutului, experiența utilizatorilor sau viteza de încărcare.

Cumpărare domeniu recent expirat și SEO. Gânduri finale

Sfatul nostru, pe final, este: să vă axați pe crearea unui website unic, informativ, interactiv, de care utilizatorii, pur și simplu, să se îndrăgostească instantaneu. În asemenea caz, metricile pur tehnice, cum ar fi vechimea domeniului, prezența unui cuvânt-cheie important în numele de domeniu - rămân pe un plan secundar.

Rezumat
Cumpărare domeniu recent expirat. Ghid pe SEO și metrici SEO
Numele Articolului
Cumpărare domeniu recent expirat. Ghid pe SEO și metrici SEO
Descriere
Să cumperi sau nu un domeniu care costă sute de dolari? Cât de mult contează autoritatea unui domeniu / vechimea pentru SEO? Riscurile când procuri un nume de domeniu.
Autor
Numele Agenției de Publicitate
Seolitte
Logo

6 replies added

 1. Sorin 2017-05-02 Răspunde

  Buna! Exista si o lista cu domenii bune pe cale sa expire?

  • Alina 2017-05-04 Răspunde

   Bună Sorin, desigur. Îți pot recomanda un instrument foarte interesant aici: https://www.domcop.com/ au free trial de nișa care te interesează. O să-ți placă ideea!

 2. Lucian 2017-05-02 Răspunde

  Si eu ma gandesc sa cumpar un astfel de domeniu dar nu eram sigur daca se merita sau nu!

 3. Bogdan V. 2017-09-18 Răspunde

  Din cate am citit, un domeniu care are cativa ani vechime poate aduce multe beneficii si este vazut si mai bine de google

 4. Vali Popa 2017-12-17 Răspunde

  Asta mi se pare si mie o idee foarte buna, sa cumperi un domeniu vechi, asta desigur dupa ce te-ai asigurat ca domeniul ala nu are probleme cu google. Este o modalitate care poate ajuta destul de mult un site.

Leave your comment

to top button