Schimbări în marketing-ului de conținut și SEO. Ce înseamnă SEO în 2020

Calitate – viteză – eficiență!

În doar ultimii 5 ani, Google ne-a oferit o mulțime de oportunități de creștere în  domeniul marketingului.

Toate aceste mari schimbări, sau altfel zis, oportunități de îmbunătățire, începând cu actualizările majore ale algoritmului său (major algorithm updates) până la oferirea priorității pentru dispozitivele mobile (mobile-first) au avut, în esență, același obiectiv: să asigure utilizatorilor cea mai bună experiență de căutare posibilă!

Google vrea să arate utilizatorului cel mai bun conținut, în momentul potrivit, pe dispozitivul potrivit și – desigur – în cel mai scurt timp posibil.

Pentru asta, Google lansează noi oportunități de optimizare a serviciului de căutare și adaptare pentru diferite tipuri de dispozitive.

Unii specialiști în marketing se străduie să țină pasul cu aceste schimbări uriașe și să se adapteze la ele și numai așa înregistrează rezultate remarcabile. De ce? Pentru că au învățat să nu rămână în urma algoritmilor Google, care sunt mereu în evoluție, concentrându-se asupra conținutului și calității acestuia.

Specialiștii inteligenți de marketing știu, că trebuie să aibă obiective similare cu Google, să meargă într-un pas cu el, care vine în armonie cu principiile generale ale business-urilor bune: furnizarea unui conținut care rezonează, angajează, și înregistrează conversie - oriunde, oricând și oricum îl accesează utilizatorul.

Este important să nu vă axați doar pe poziția pe care o ocupă site-ul dvs. în Google acum, dar și încotro se va îndrepta Google în următoarele șase luni, peste un an, doi ani sau cinci.

Dacă puteți  să rămâneți înaintea acestor schimbări importante, aveți șansa să rămâneți în topurile Google și în competiția de dominare a nișei dumneavoastră în mediul online.

Câteva schimbări SEO pe care trebuie să le luați în considerare pe măsură ce ne îndreptăm spre sfârșitul acestui an le găsiți mai jos:

De la Optimizare SEO la „SEO și concentrare pe conținut”

Așa cum conținutul singur nu este suficient pentru a garanta succesul SEO, la fel folosirea numai a măiestriei SEO nu este suficientă pentru a garanta faptul că oamenii vor găsi și vor fi atrași de conținutului dvs.

Foarte importante sunt și datele care ajută marketeri să înțeleagă care este intenția consumatorilor să creeze conținut inteligent care se aliniază cu drumul parcurs de clienți, oferind o experiență de succes și memorabilă.

Pași de parcurs pentru a vă ajusta site-ul la standardele SEO moderne

  1. Asigurați-vă că crearea conținutului dumneavoastră se bazează pe date. Marketingul de conținut fără date este lipsit de scop.
  2. Definiți valorile pentru public, implicarea și conversia care contează pentru dumneavoastră.
  3. Urmăriți metricile, măsurați-le pentru a obține informațiile de care aveți nevoie în ajutorul creării unui conținut semnificativ pe care internauții vor să-l consume, și care ulterior vă vor îmbunătăți eforturile viitoare de marketing.
  4. Crearea conținutului de înaltă calitate cu SEO în minte de la început vă va crește vizibilitatea în rezultatele căutării. Respectiv, acest conținut extraordinar poate fi amplificat apoi prin intermediul rețelelor sociale, ce vă va crea cererea înaltă pe care o puteți recolta ulterior prin căutare organică.
  5. Creați și optimizați conținuturi cu o înaltă calitate, care vor oferi o rentabilitate enormă a investiției, cum ar fi articole, videoclipuri și informații infografice, pentru a ajuta oamenii (răspundeți la întrebări importante, populare sau furnizați informații practice) sau valorificați subiectele la modă.
  6. Apoi, ajutați-vă brand-ul să se evidențieze în prin câștigarea teritoriului cu fragmente speciale, link-uri, întrebări conexe, imagini, clipuri video și tweet-uri distribuite pe alte site-uri.

De la Mobile la Mobile-first

De-a lungul anilor, Google a tot spus marketerilor despre schimbarea la mobile-first- și iată că schimbarea mult promisă a avut loc în 2015, când căutările mobile au depășit desktop-ul.

Astăzi, optimizarea pentru căutare mobilă, nu mai este opțională. Este obligatorie. Trebuie să fiți pregătiți pentru utilizarea mobilă, dacă vă doriți o prezență valoroasă în mediul online.

Site-urile care nu sunt optimizate pentru dispozitive mobile pierd circa 68% din trafic, conform cercetării BrightEdge. Astfel, înțelegerea comportamentului și intenției utilizatorilor mobili este astăzi esențială. Asigurați-vă că experiența dumneavoastră  mobilă îndeplinește sau și mai bine - depășește așteptările utilizatorilor de internet, sau riscați să pierdeți cote mari de piață oferindu-le concurenței.

Nu uitați, transformați navigarea pe un dispozitiv mobil într-o experiență rapidă și „furioasă”.  Pe lângă faptul că sunt atractive și ușor de navigat, site-urile mobile trebuie să mai fie și foarte rapide. Potrivit cercetării Google, 53% dintre utilizatorii de dispozitive mobile părăsesc site-urile care se încarcă în mai mult de trei secunde (subscriu și eu aici 🙂 ). Urmărirea celor mai bune practici SEO cum ar fi: optimizarea imaginilor, redirecționări, JavaScript este un „must”,  pentru intrarea în lumea digitală de astăzi.

Concluzii despre SEO în 2020

SEO și capacitatea de urmărire a  datelor sunt esențiale pentru integrarea unei strategii digitale de succes. Iar crearea unui conținut eficient și inteligent este calea către succes, către venituri mai mari, iar în timp se va demonstra cu adevărat eficiența investiției și veți culege frumoasele roade ale unui SEO implementat corect.

Dacă doriți rezultate excepționale pentru site-ul dvs., nu ezitați să ne contactați pentru a cere o ofertă de servicii de Digital Marketing și SEO! Vom fi bucuroși să vă răspundem la întrebări și să vă propunem soluții care lucrează!

to top button