februarie 11, 2021

wp-admin

Alina Hasnaș – experiența Rockit Conference 2020

Una dintre cele mai așteptate conferințe de digital marketing ale anului 2020 este Rockit Conference – Solutions for the new reality. Motto-ul perfect pentru dezvoltarea afacerilor în mediul Online.

Alina Hasnaș la Rockit Conference 2020

Conferința Rockit, una dintre cele mai energice conferințe regionale, decolează cu viteză maximă. Asta pentru a-ți hrăni creierul cu cele mai bune seturi de instrumente, informații și soluții pentru noile dificultăți survenite din schimbările din mediul digital.

În anul 2020, conferința digitală s-a desfășurat în perioada 8-9 mai și a consolidat o comunitate unită pentru a aduce un impact alături de lideri și colegi cu o gândire „Out of the Box”.

Oamenii au fost ghidați de 42 de speakeri și invitați originari din Moldova, România, Ucraina, Austria, Armenia, USA și alte țări.

Protecția sănătății și securității participanților și a comunităților locale este cea mai importantă prioritate a organizatorilor. Ținând cont de schimbările actuale COVID-19, a fost luată decizia de a merge exclusiv pe digital. Și de a desfășura conferința online.

Pentru a se implica și a fi parte strategică a soluției pentru afacerile afectate de pandemia globală, Alina Hasnaș, CEO al SEOLITTE a participat la Rockit Conference, venind cu idei, propuneri și recomandări pertinente pentru tinerii antreprenori care, în prezent, s-au ciocnit de problemele acestei crize.

Pe lângă o afacere care trece prin criză cu brio, Alina deține și o strategie de management a riscurilor pe care a utilizat-o atât în propriul business, cât și în proiectele clienților pe care le gestionează. Soluțiile eficiente prezentate de tânăra antreprenoare pot fi implementate atât în perioada crizei, cât și mult după dispariția acesteia.

Împreună cu echipa SEOLITTE, Alina HASNAȘ a inițiat un proiect de educare a mediului antreprenorial, creând prima școală de SEO și promovare digitală din Republica Moldova. Fapt pentru care tânăra a abordat la conferință acest subiect interesant.

Pentru început, haideți să o cunoaștem pe Alina HASNAȘ, persoana și motorașul din spatele agenției de SEO & Digital Marketing - SEOLITTE. Compania pe care a creat-o cu 7 ani în urmă este rodul eforturilor sale de a identifica nișa în care ar putea să-și aplice creativitatea, inventivitatea, dragostea pentru cifre. Dar și cea pentru litere. A găsit-o în SEO și a început să muncească perseverent, consolidând o echipă de oameni dispuși să activeze dinamic, conștiincios, deschis. Toate - ca să aibă la final de zi simțământul lucrului dus la capăt, care le-a adus rezultate tangibile. Am înțeles cu toții că cel mai important în marketing este să încerci tot ce e nou, inedit, să progresezi constant - pe de o parte, și să fii perseverent, încăpăținat să ai rezultate – pe de altă parte.

Așadar, continuându-și speech-ul pentru Rockit, Alina a ținut să menționeze câteva schimbări de mentalitate care s-au întâmplat cu ea și echipa ei în această criză:

  1. Membrii echipei au devenit mai prietenoși cu comunitatea în care se află, mai flexibili și mai utili acestei comunități. Au oferit ore de consultanță gratuită. Au fost niște negociatori mai abili cu potențialii clienți.
  2. Compania a reușit să se ocupe de automatizarea procedurilor interne. Plus, să genereze materiale pentru companie și pentru promovarea acesteia. Știm cum e - niciodată nu ai suficient timp să te ocupi de ce trebuie pentru tine ca întreprindere, ei bine, acum au avut ceva mai mult timp pentru ei.
  3. Au reușit să se încadreze în proiecte de susținere a IMM-urilor. Plus, să educe antreprenoriatul despre cum să acționeze în mediul online în plină criză.
  4. Au avut destul timp să ia noi certificări și cursuri.
  5. Echipa SEOLITTE a donat o parte din salarii pentru reclamă cu scopul de a atrage mai rapid noi clienți.

Una dintre cele mai importante întrebări la care trebuiau să răspundă toți participanții a fost: cum compania a gestionat riscul?

Iată răspunsul Alinei HASNAȘ: „S-a citit mult despre 2008 și au fost studiate realitățile industriei noastre la nivel internațional (Europa, USA, Rusia). Prin urmare, s-au făcut 3 diferite scenarii de criză care au fost aplicate pe etape și fără panică.”

O altă întrebare provocatoare, care își aștepta răspunsul a fost:

Cum compania va șterge criza în următoarele 3-6 luni?

•Compania va ieși pe piața internațională din bugetul de reclamă.

•Va definitiva toate procedurile de business.

•Va investi profitul în aducerea clienților noi.

•Va obține mai mult awareness prin: parteneri, reclamă și educație gratuită.

În continuare, Alina Hasnaș a ținut să ofere câteva recomandări pentru antreprenorii care abia ies pe piață sau care deja și-au deschis afacerile și s-au speriat de criză:

•Să dedice timp, finanțe și creativitate marketingului digital. E mai puțină concurență pe Google și Facebook – deci este loc de succese. Aceasta a fost cu siguranță o lecție pentru cei care nu sunt prezenți pe online.

•Să investească într-o strategie logică și să prognozeze constant orice situație de risc. Acum s-au resetat afacerile, acestea pot concura de la egal la egal aproape cu oricine și trebuie să aibă abordarea de Start-up pentru a rămâne deschise la oportunități. Este foarte posibil că vor rămâne mai puțini jucători pe fiecare nișă, după ce criza se va sfârși. Deci, competiția se re-startează acum.

•Să sporească atenția asupra unor elemente precum e feedback-ul sau reacția publicului. Asta deoarece ele reprezintă direct reacția consumatorului la un produs/serviciu.

•Să lucreze constant asupra perfecționării produsului sau serviciului. Asta neapărat în concordanță cu trendurile și cu necesitățile consumatorului.

•Să fie extrem de flexibili în comunicare cu agențiile de promovare, să negocieze. Astfel, vor avea de câștigat din condiții și pricing pentru servicii.

•Să nu facă panică – aici, Alina a menționat chiar exemplul echipei sale. Căci ei împreună au găsit nișele potrivite de activitate, parteneriatele cheie, câteva calcule simple care au arătat ce trebuie să facă ca să profite de criză.

•Să nu stopeze promovarea online – e o decizie eronată să închizi promovarea care îți generează nemijlocit cereri din partea clienților. 81% dintre cumpărători deja se informau online înainte de a cumpăra. Da, este dificil cu bugete restrânse, dar deloc imposibil. Oamenii se mută chiar acum în online. Iar business-urile trebuie sa fi acolo unde sunt ei.

•Să se adapteze creativ situației – un exemplu reprezentativ în cazul dat este domeniul HoReCa. Închiderea restaurantelor a fost o decizie grea. Dar, cei care au reușit să presteze servicii de livrare sau să ofere produse necesare în timp util, nu doar și-au păstrat clientela, dar au mărit-o considerabil.

•Să evalueze o nouă piață de consum care s-a format în urma revenirii oamenilor de peste hotare. Mărindu-se astfel numărul noilor consumatori cu noi necesități.

•Să nu uite de promovarea locală. Consumatorii vor continua să folosească servicii și produse în apropiere.

•Să ajusteze mesajul – este extrem de relevant să demonstreze clienților că le pasă de situația lor, că le înțeleg păsul, că au grijă de ei. Acest lucru se răsfrânge și asupra feedback-ului obținut. Astfel că după criză vor exista tot mai mulți clienți fidelizați.

Și la sfârșitul discursului, tânăra specialistă a menționat și despre găsirea fondurilor pentru o apariție notabilă în online. „Sunt sigură că mulți colegi prezenți la conferință vor menționa fonduri, granturi și comunități din mediul online, grupuri de Facebook de susținere a producătorilor locali. Vreau doar să accentuez că ele pot fi o salvare în aceste timpuri deloc ușoare.”

Alina Hasnaș la Rockit Conference 2020

Iar îndemnul final al Alinei pentru afacerile în plină criză a fost:

„Sunt timpuri ciudate, alege să fii altruist, nu oportunist!”.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top