SEO în 2018: Tendințe și tehnici lucrative (Infografic)

Evoluția permanentă a motoarelor de căutare este îndreptată spre îmbunătățirea experienței utilizatorului - anual algoritmii sunt modificați de cel puțin 500 de ori (da-da, impresionant!) pentru un randament maxim și pentru a satisface în mod optim (și atenție! - totalmente) căutările.

Google a recunoscut cu ani în urmă că ar avea peste 200 de factori de clasificare, ce jucau un rol vital în modul în care rankează site-urile și între timp lucrurile nu au făcut decât să se complice.

Acesta este motivul principal care face tehnicile de optimizare pentru motorul de căutare să se schimbe permanent.

Devine, astfel, tot mai dificil, dacă nu chiar imposibil, să menții site-ul tău pe primele poziții, mai ales că observăm tot mai des fluctuații în rezultate după locație, dispozitivul utilizat, ora zilei.

SEO în 2018 - sfaturi, practici, tendințe

Evoluția permanentă a motoarelor de căutare este îndreptată spre îmbunătățirea experienței utilizatorului - anual algoritmii sunt modificați de cel puțin 500 de ori (da-da, impresionant!) pentru un randament maxim și pentru a satisface în mod optim (și atenție! - totalmente) căutările.

Google a recunoscut cu ani în urmă că ar avea peste 200 de factori de clasificare, ce jucau un rol vital în modul în care rankează site-urile și între timp lucrurile nu au făcut decât să se complice.

Acesta este motivul principal care face tehnicile de optimizare pentru motorul de căutare să se schimbe permanent.

Devine, astfel, tot mai dificil, dacă nu chiar imposibil, să menții site-ul tău pe primele poziții, mai ales că observăm tot mai des fluctuații în rezultate după locație, dispozitivul utilizat, ora zilei.

Deci, SEO este mort în 2018? Pentru cei leneși - da!

Dar dacă ai ajuns pe această pagină înseamnă că pentru tine SEO este mai viu ca niciodată și ești interesat să-l faci bine!

Vezi cum să faci optimizare SEO în 2018 în cele ce urmează! Am strâns cele mai relevante date despre tendințe din Digital Marketing în 2018 și le-am compilat într-un articol util și informat. Or, fără să știi să alegi grâul de neghină...

Cu adevărat, poate fi complicat să hotărăști ce metode merită să alegi pentru strategia ta de SEO, pentru cele mai bune rezultate.

Cu toate acestea, soluții există și pentru SEO în 2018 și ele pot fi aplicate cu... ceva efort.

Acum, când suntem la începutul anului, este momentul perfect pentru a analiza ce ne-a pregătit SEO în 2018 și care sunt în general tendințele de promovare online 2018.

Cum facem SEO în 2018? Predicții, sfaturi, tehnici și tendințe

Se conturează un șir de tendințe în tehnicile SEO, care au demarat treptat și care în anul 2018 vor continua să prindă în greutate.

Specialiștii SEO, cu certitudine, au schițat deja o listă cu potențiale tendințe SEO în 2018 – unele rămase din anii trecuți, altele mai noi. Tehnicile de bază, verificate în timp și demonstrat utile, rămân stabile.

Cu toate acestea, probabil, în timpul anului vor apărea și o serie de inovații. Am adunat în lista de mai jos informații despre direcțiile cele mai promițătoare și așteptate, precum și despre instrumentele de dezvoltare SEO care vor fi tot mai importante în 2018.
 

Sfaturi SEO 2018

1. AMP devine tot mai important.

O metodologie specială, un mark-up separat, provenit chiar de la Google, creat pentru a forma pagini mobile ultra rapide, ce are un impact important asupra căutărilor de pe smartphone-uri. Deoarece viteza contează tot mai mult în mediul online – SEO trebuie să se adapteze, și, evident, Google vine în ajutor! E un instrument folositor și simplu în utilizare. Nu trebuie să presupui imediat că cei care nu recurg la AMP vor fi penalizați, ci doar că s-ar putea să fie mai puțin vizibili în rezultatele căutărilor mobile. Dacă circumstanțele nu-ți permit să instalezi AMP pe site-ul tău, ia în considerație că asta nu va însemna nicidecum un eșec în ceea ce ține de SEO. Google nu oferă un avantaj site-urilor rapide, ci doar le penalizează pe cele care se încarcă exagerat de greu (iar aici joacă mai mulți factori, pe care, probabil, îi cunoști deja).
 

2. Căutarea vocală crește în valoare.

Deoarece este comodă și oarecum "la modă", căutarea vocală crește și ea pe timp ce trece, cu un plus anual de aproximativ 20%. Implementarea tehnologiilor ce folosesc căutări vocale sunt un trend cu dezvoltare aprinsă. Astfel, userii primesc drept rezultat, adesea, anumite Rich Snippets de la Google. Căutarea vocală nu schimbă în mod fundamental SEO, dar, totuși, impune și folosirea câtorva abordări noi:

  • formularea heading-urilor (h1, h2, ..., h6) preponderent cu întrebări;
  • oferirea informațiilor mai detaliate;
  • plasarea unei pagini de FAQ cu toate întrebările posibile și probabile :);
  • optimizare excelentă a site-ului pentru versiunea mobilă.

 

3. Machine learning.

RankBrain, algoritmul ce reprezintă un trend între 2017-18 introdus de Google în 2015, face pași frumoși și rapizi (și da! înfricoșători pentru noi, experții SEO) în înțelegerea intențiilor umane. Capacitatea sa de învățare îi oferă posibilitatea de a categoriza cuvintele-cheie noi-nouțe și de a le grupa chiar după domenii, iar asta va influența cu siguranță SEO în 2018. De unde a apărut necesitatea lui RankBrain? 15% dintre căutările pe care le fac utilizatorii zilnic sunt absolut noi pentru motorul de căutare, astfel că ei au reușit să dezvolte un algoritm de a face legătura dintre diferite noțiuni. Practic el intuiește bazându-se pe faptul că expresiile-cheie noi par a semăna cu ceva, cele pe care le-a mai văzut în trecut, așa că el presupune că ai vrut să cauți asta. Complicat?

Există 2 metode de optimizare pentru RankBrain:

      1. Să folosești instrumentele care-ți arată cuvintele similare pentru cuvântul tău cheie. Atenție aici! Acestea nu sunt neapărat sinonime. Sunt cuvinte pe carele folosesc oamenii pentru a găsi același lucru. Noi folosim adesea LSI Graph ca să aflăm grupurile noastre de cuvinte-cheie relevante. Machine Learning și anume RankBrain devine tot mai important, la moment fiind al treilea ca importanță în Algoritmul Motorului, exact după conținut și backlink-uri.
      2. Să scrii articole utile, relevante și informate. Și, dacă le respecți pe astea 3, o să ai și articole lungi. Trebuie să intri în esența temei, să faci research, să devii expert în tema dată pentru a reuși să transmiți informații utile și valoroase cititorilor tăi. Și da, e vorba de taaare multă muncă! Îți sugerăm să urmărești înde-aproape și tendințele ce țin de content pentru a rămâne competitiv!

 

4. Nu uita de Social Media.

- cifrele demonstrează - cu cât mai activ și implicat este brandul tău (vezi aici și ce legătură are SEO cu branding-ul)- cu atât este el mai important. Fă mereu trimiteri către site și străduie-te să aplici regula contentului bun și pe Social Media. Speculațiile spun că Social Media ocupă un rol în algoritmi. Cu siguranță nu vei fi primul în Motorul de Căutare doar cu o pagină de Facebook bună, însă ea te va ajuta să crești ca popularitate și va contribui indirect la creșterea traficului tău organic. Așadar, nu te relaxa nici pe acest subiect, fii atent și urmărește tendințele din Social Media pentru 2018 pentru afaceri, dacă vrei să ai cel mai bun SEO, dar și cel mai puternic brand din nișa ta!
 

5. Optimizare pentru Bing și Yahoo - mai ales dacă faci SEO la nivel internațional.

Nu mai e vorba doar de Google la un anumit moment. În unele țări precum Russia, Yandex este primul motor de căutare, în altele Bing e în frunte. Dacă ești curios despre statisticile pentru Europa, citește acest articol: SEO în Europa pentru a descoperi cum să faci SEO eficient cu răsunet pe tot continentul, care, pe lângă date și cifre statistice, vine și cu soluții utile! Așadar, în unele industrii, peste 80% căutări se fac anume în Bing! Cu siguranță, aceste cifre îți schimbă atitudinea față promovarea online, nu? S-ar putea să vrei să schimbi tactica de SEO în 2018, după aceste date. Îți sugerăm să nu te pripești niciodată când este vorba de tendințe în Marketing, fie ele și pentru 2018!

Hai să vedem ce au mai pregătit motoarele, sau altfel spus - uite că am ajuns și la elementul surpriză:
 

6. Indexarea versiunii mobile în primul rând rămâne a fi, totuși, cea mai mare schimbare în domeniul SEO ce vine de la Google

Dacă nu ai pus la punct un website mobile-friendly, ai putea pierde cu ușurință >60% dintre clienți. Ar putea fi destul de dur pentru o schimbare bruscă, dar, oare, e cu adevărat neașteptată? Motoarele de căutare pun accent enorm pe satisfacția utilizatorilor, iar utilizatorii folosesc smartphone-uri pentru a naviga pe web! Simplu, nu?

Până la urmă, telefonul mobil este permanent la îndemână, iar urmărind dezvoltarea vertiginoasă a tehnologiilor mobile, poți înțelege destul de bine de ce în 2018 anume versiunea mobilă va avea o pondere mai mare, comparativ cu versiunea desktop.

SEO 2018: Concluzii

SEO se schimbă permanent, chiar dacă treptat, dar totuși zilnic. Acest lucru înseamnă că odată ajuns în top, nu ai dreptul de a te relaxa - nici pe o clipă. Veșnica schimbare din mediul online îți poate periclita cu ușurință poziția, deci, este mereu nevoie de idei, perspective noi, metode creative de optimizare. Sfatul nostru este să urmărești în permanență care sunt top tendințe de marketing în 2018 și să le aplici pe business-ul pe care îl deții.

O veste bună este că, la moment, numărul de utilizatori ai internetului și, deci, a căutărilor crește în permanență, ai o șansă excelentă de a lărgi publicul interesat de domeniul sau nișa ta. SEO te poate ajuta să dezvolți o afacere sănătoasă și profitabilă, dacă știi să folosești metode inovaționale și să fii creativ în soluțiile pentru care optezi. Mai mult decât soluțiile și tehnicile folosite, contează abordarea. În 2018 doar un SEO profesionist are șanse de izbândă.

Mai mult chiar, anume vizionarii au șanse de izbândă, pentru că ei văd care poate fi viitorul marketing-ului online și își îndreaptă eforturile în acea direcție.

Infografic: SEO în 2018

tendinte SEO în 2018
Rezumat
Top 6 Tendițe SEO 2018
Numele Articolului
Top 6 Tendițe SEO 2018
Descriere
Evoluția permanentă a motoarelor de căutare este îndreptată spre îmbunătățirea experienței utilizatorului. Noile algoritme impun necesitatea evoluției SEO.
Autor
Numele Agenției de Publicitate
Seolitte
Logo
to top button