SEO România. Studiu pe baza celor mai populare site-uri

Acest articol reprezintă o analiză SEO a site-urilor din România. Echipa Seolitte a vrut să vadă care sunt cele mai populare site-uri din țară și de ce au ajuns ele în top.

Această analiză cuprinde:

Introducere

Te-ai întrebat vreodată dacă ai nevoie de SEO pentru website-ul tău ca să obții vizibilitate în România? Probabil te-ai fi gândit că dacă extensia domeniului tău e ".ro", atunci toți utilizatorii de internet vor ajunge la tine pe pagină. Ne pare rău sa te întristăm, dar nu e chiar așa.

Chiar dacă domeniul tău are extensia ".ro", optimizarea SEO în materie de web design, conținut și experiența utilizatorului este mai mult decât recomandată.

În baza unei cercetări minuțioase, noi ți-am pregătit Topul celor mai populare și vizitate website-uri din România.

Analiza se bazează pe datele furnizate de alexa.com, un website foarte popular pentru analiza traficului de pe site-uri.

Site-urile de top din România:

1) Olx.ro

olx.ro logo

Olx.ro este o platformă de vânzare - cumpărare, unde orice cetățean român poate posta un anunț de vânzare sau cumpărare de bunuri/servicii.

Avantaje SEO: Fiind o platformă unde anunțurile pot fi postate pentru orice regiune a României, site-ul preia poziția de top fiind accesat la nivel național de utilizatorii de orice vârstă interesați în cumpărare - vânzare online.

Olx.ro se evidențiază printr-un design extrem de simplist. Un atu SEO este lipsa ferestrelor de tip pop-up și spațiul restrâns pentru publicitate, care ar fi destinat bannerelor și altor panouri flash. De obicei, acest gen de platforme sunt bombardate cu ferestre de publicitate și animații, ce sustrag vizitatorul, dar nu și în cazul site-ului olx.ro.

Arhitectura excelentă a site-ului. Fiecare categorie este extensibilă, prezentând  subcategorii, iar atunci când selectezi o subcategorie, toate rezultatele căutării sunt prezentate în câteva coloane cu titluri ca tag, în dependență de specificul bunului sau a serviciului.

Un detaliu interesant este divizarea bunurilor sau serviciilor după tipul de prestatori: privat sau firmă. În opinia noastră, acest lucru este benefic pentru utilizatori. De altfel, website-ul prezintă multe alte funcționalități de filtrare și salvare a căutărilor, toate având ca scop final confortul maximal al membrului.

2) Emag.ro 

Fiind o versiune românească pentru ebay.com, Emag.ro este un magazin online de proporții uriașe.

Magazinul pornește de la zero prestând produse de birotică, sisteme de calcul și electrocasnice, ajungând astăzi să vândă chiar și produse alimentare, de îngrijire sau haine.

Website-ul devine și mai cunoscut atunci când pentru prima data în România, website-ul introduce  conceptul de Black Friday, oferind  reduceri de 30-60% la o gamă vastă de produse.

Chiar dacă  secretul succesului pentru Emag.ro a fost accentul pe strategiile de marketing, calitate și modul de distribuire a produselor, aceștia au un website de succes și optimizat din punct de vedere SEO.

Avantaje: Un truc simplu, dar eficient pe emag.ro a fost să se afișeze următoarele:

1 – imagini și alte materiale promoționale pentru produsele care pot fi procurate cu reduceri.

2 – câteva puncte puternice ce ar convinge pe oricine să utilizeze serviciile lor. Sau altfel spus, ei oferă în palmă cele 5 motive de ce să cumperi pe emag.ro. E un truc bun, încât oferi atuurile companiei celor care nu sunt înregistrați, oferindu-le astfel credibilitate pentru o companie  ce  a fost de abia descoperită.

3) Ro.betano.com

Ro.Betano.com este o casă de pariuri unde pariază toți românii. Scopul SEO al website-ului este să convertească cât mai mulți vizitatori în  clienți, care în fine ajung jucători și pariază pe acest website.

O mișcare în vederea atingerii scopului este  afișarea unui pop-up, care include un formular simplificat de înregistrare, alături de o imagine unde compania ne oferă câteva motive de ce am alege Betano. Menționarea numărului licenței în același pop-up, este un truc care oferă  încredere oricărui utilizator nou care vizitează website-ul pentru prima dată.

Structura website-ului este una specifică oricărei case de pariuri: secționarea serviciilor în tipuri de activități: Pariuri, Pariuri Live și Cazino. Iar în partea dreaptă, vezi lista tuturor sporturilor disponibile pentru pariere.

Profesionalismul unei case de pariuri îl poți observa după informația prezentată în secțiunea de jos a website-ului. Listarea tuturor opțiunilor de plată este o metodă de a arăta disponibilitatea website-ului către metodele de plată cel mai frecvent utilizate de către jucători.

Un truc inteligent în vederea atragerii și convertirii jucătorilor este  afișarea  secțiunii Top Câștigători, unde numele de utilizator este afișat parțial  împreună cu miza câștigată în urma pariului.

Avantaje: Un  avantaj  al website-ului este viteza de încărcare, care în cazul acestui website este foarte scurtă – un lucru important în procesul de pariere și utilizare a website-ului.

4) Adevarul.ro 

Adevarul.ro este versiunea digitală a renumitului ziar Adevărul. În era când totul preia o formă digitală în existența sa, ziarele și revistele au fost nevoite să se adapteze și să opteze pentru o versiune digitală.

Pe acest website, poți găsi știri  în orice diferite categorii: Economie, Educație, Tech, Life&Style, Sănătate, Cultură și Entertainment. Pentru fiecare din aceste categorii,  câteva sub-categorii sunt prezentate, indicând un specific dat pentru tipul de noutăți.

Website-urile de noutăți au o șansă mai mare de expunere în cadrul motoarelor de căutare datorită volumului mare de conținut și cuvinte cheie. Dar  rolul decisiv în ocuparea unui loc de top este calitatea conținutului oferit. Dacă website-ul ar avea articole și noutăți de prost gust, acesta nu ar  primi suficient trafic ca să ocupe un loc de frunte.

Avantaje: Cele mai importante și interesante articole sunt  plasate la începutul paginii, într-un format mărit – fapt ce inevitabil captează atenția oricărui vizitator.

Cum au ajuns în top aceste site-uri?

Unele site-uri din cele prezentate în Top 4, sunt site-uri care au o optimizare excelentă în combinație cu serviciile impecabile. Altele, din contra, oferă doar anumite servicii într-un mod impecabil.

Au ajuns în top site-urile care au o vechime de cel puțin 5 ani, și care pe parcursul ultimilor ani au avut grijă ca conținutul și funcționalitatea website-ului să corespundă așteptărilor utilizatorilor.

Locul lor de top este garantat de satisfacția utilizatorilor și loialitatea lor. Obținând loialitatea și încrederea clienților, aceste website-uri au devenit treptat branduri foarte cunoscute în online.

În vederea formării unui brand și optimizării website-urilor, este nevoie de o firmă de SEO sau un specialist SEO. Pentru creșterea utilizabilității, site-ul are nevoie de un web design și o structură simplă, dar memorabilă.

Cu realizarea unui web design corect, te pot ajuta designerii grafici, iar noi te putem ajuta să iți optimizezi website-ul pentru ca motoarele de căutare să te afișeze în top atunci când clientul caută un produs sau serviciu.

Cine sunt Seolitte și cum te vor ajuta și pe tine să ajungi în top?
Toate aceste site-uri mega populare din România întrunesc o serie de standarde de calitate impuse de lumea online-ului, întrucât cea mai democratică țară este Internetul. Aici nu poți ieși în față decât prin conținut bun, prin dăruință și prin multă muncă. Desigur, dacă sunteți un mic business local sau un site de nișă, este foarte probabil să nu aveți neapărat nevoie să ajungeți în top cele mai vizitate website-uri din țară, ci este suficient să apăreți în top 5 în rezultatele căutărilor în motoarele de căutare. La acest capitol Seolitte vă ajută cu drag.

Seolitte este o agenție ce oferă servicii de optimizare SEO și  marketing digital. Scopul companiei este să livreze rezultate rapide și calitative, ce vor asigura o poziție înaltă în rezultatele căutărilor, popularitate și vizibilitate în România. Optimizând un website, Seolitte se ocupă de punctele critice, răspunzătoare de aducerea traficului pe website, convertirea acestuia în client și păstrarea acestuia pe  o perioadă lungă ca client fidel.

Pentru a discuta ce tip de serviciu este necesar pentru website-ul, compania sau pagina ta de socializare, scrie-ne un "Bună!" , noi îți vom răspunde cu mare drag și te vom ajuta să îți atingi scopul: să deții cel mai popular website din România!

Concluzii

Dacă ar fi să facem o concluzie pentru analiza dată, aceasta ar suna astfel: în general în România cele mai populare sunt site-urile are oferă informații din categorii foarte largi, site-urile cu arhitectură bună și corectă și cele care au grijă de utilizator.
 
Dacă dvs. doriți să ajungeți să dețineți un site foarte popular, trebuie să apelați și la tehnicile și metodele SEO, care vor valorifica potențialul site-ului, ajutându-vă să înțelegeți cum să folosiți acest instrument pentru a obține vânzări. Desigur, că pentru nișe foarte specifice nici nu se așteaptă rezultate în top site-uri pe țară, ci mai degrabă locuri bune în clasamentul Google, care ar aduce vizitatori interesați de produsele/serviciile sau informațiile pe care le oferiți pe site.

Top cele mai populare site-uri din România
Loc în România Site Timp petrecut zilnic pe website per persoană Afișări de pagină zilnice per vizitator % Trafic provenit din motoarele de căutare Nr. de site-uri ce fac trimitere cu link către acest site
1. Google.ro 7:07 6.86 0.20% 4,309
2. Youtube.com 9:11 5.3 8.50% 2,097,022
3. Facebook.com 11:59 4.6 5.10% 6,442,560
4. Google.com 8:36 8.37 2.30% 2,670,033
5. Yahoo.com 4:24 3.81 5.30% 457,873
6. Bongacams.com 5:04 2.66 4.60% 273,872
7. Olx.ro 11:35 9.93 13.00% 608
8. Wikipedia.org 4:22 3.3 38.00% 1,131,376
9. Filelist.ro 5:46 7.72 3.20% 218
10. Emag.ro 7:46 8.52 16.60% 1,630
11. Imdb.com 3:42 4.34 29.60% 171,125
12. Perfecttoolmedia.com 0:43 2.96 0.50% 23
13. Reddit.com 15:38 10.28 10.50% 371,615
14. Instagram.com 5:34 3.58 7.90% 1,439,004
15. Wordpress.com 2:48 1.98 34.90% 53,383
16. Onclkds.com 1:00 2.16 1.10% 51
17. Vk.com 11:17 4.98 5.90% 479,610
18. Ro.Betano.com 1:25 1.35 0.80% 44
19. Aliexpress.com 13:58 9.63 7.20% 34,096
20. Adevarul.ro 4:02 2.02 10.60% 3,309
Rezumat
SEO România. Studiu pe baza celor mai populare site-uri
Numele Articolului
SEO România. Studiu pe baza celor mai populare site-uri
Descriere
Acest articol reprezintă o analiză SEO a site-urilor din România - care sunt site-urile de top și cum au ajuns acolo.
Autor
Numele Agenției de Publicitate
Seolitte
Logo

3 replies added

  1. Luciana 2017-05-18 Răspunde

    Imi plac articolele tale Alina, poate ma ajuti si pe mine cu site-ul meu. Multumesc!

    • Da, cu mare plăcere; scrie-ne un mail cu adresa site-ului și vedem ce putem face pentru tine!

  2. Vali Popa 2017-12-17 Răspunde

    Eu zic ca daca vrei sa ajungi acolo in top mai bine nu-ti mai pierzi timpul sa faci seo singur si apelezi ca o firma care stie ce sa faca cu site-ul tau, altfel singur e posibil sa faci niste alegeri nefericite care ar putea sa fie penalizate destul de urat de google si odata penalizat nu stiu cate sanse sa mai ai sa urci din nou site-ul. Deci recomand o firma de seo buna cum mi se pare a fi si Seolitte

Leave your comment

to top button