Studiu de caz – Ce rezultate SEO am adus clientului BLVCKS.COM?

Studiu de caz – Ce rezultate SEO am adus clientului BLVCKS.COM?

Optimizarea pentru motoarele de căutare pe plan internațional este una dintre cele mai bune metode de a-ți promova afacerea. Piața globală poate fi comparată cu un ocean infinit de oportunități de extindere. Ai posibilitatea să alegi țara țintă, să pornești în aventura digitală și să-ți crești afacerea – toate într-un termen extrem de scurt. Însă, asta se va întâmpla doar dacă vei face un SEO eficient adaptat culturilor pe care le vizezi și să ai un geotargeting cât mai exact.

Și ca să-ți arătăm că una ca asta este posibil, în acest articol am realizat un studiu de caz pe exemplul unui client de pe piața americană. De ce americană? Deoarece, analizând concurența de pe piața marketing-ului digital + concurența domeniului de activitate a clientului, am observat că avem un teren de studiu extrem de mare și interesant pe care putem să ducem o “luptă” pe cinste.

Vorbim despre magazinul online de haine și accesorii BLVCKS.COM. Optimizarea SEO pentru magazin online nu  a fost o provocare pentru noi dintr-un motiv simplu: am implementat „mici secrete” care ne-au ajutat să-i creștem vizibilitatea pe online.

Etapele lucrărilor de optimizare

E-shopping-ul a devenit tot mai popular odată cu evoluția tehnologiilor informaționale, cu tendința magazinelor de a se promova online și, probabil, cu nevoile cumpărătorilor care preferă să nu iasă din casă pentru a procura cele necesare pentru garderoba personală. Însă, acum vorbim despre subiect mai exact – despre cererea sporită față de anumite produse și, respectiv, despre miile și zecile de mii de căutări lunare a utilizatorilor pe anumite cuvinte și fraze cheie. Tocmai pe asta am mizat când am început să optimizăm site-ul BLVCKS.

Așadar, prin ce etape a trecut munca noastră, ca să aducă clientului poziționări bune pe cuvinte-cheie mega competitive și o vizibilitate sporită în mediul online? De fapt, am început cu procedura SEO obișnuită, însă pe parcurs am adaptat-o la magazinul online cu vânzări internaționale BLVCKS.

Etapa I

●      Am verificat corectitudinea site-ului după factori tehnici, funcționali (prezența erorilor în pagini, viteza de operare a site-ului, numărul de accesări etc.).

●      Am analizat concurenții de pe piață (punctele forte și cele slabe, plus poziționarea pe cuvinte-cheie).

●      Am identificat poziția site-ului pe motoarele de căutare Google, Yahoo și Bing.

Etapa II

●      Am creat o bază semantică corectă și puternică a site-ului (cuvinte-cheie cu mii și sute de mii de căutări pe nișă. Notă: vezi mai jos ce rezultate au fost atinse la acest capitol).

●      Am făcut optimizări SEO On-Page (am modificat meta etichetele, am elaborat conexiuni interne ale paginilor website-ului, am optimizat descrierile produselor cu numărul corect de cuvinte-cheie, am optimizat link-urile interne, imaginile și ALT textele).

●      Am făcut optimizări SEO Off-Page (am apelat la cele mai importante și relevante resurse de promovare online a magazinului, scriind și publicând conținut calitativ pe bloguri, site-uri de nișă, rețele de socializare etc.).

Etapa III

●      Am analizat rezultatele de căutare pe baza cuvintelor cheie alese și iată care sunt acestea:

După cum observi, în SEO niciodată nu trebuie să subestimezi valoarea unui cuvânt-cheie, deoarece acesta este calea sigură pe care clientul ajunge la afacerea ta. În cazul magazinului online de haine BLVCKS, am optat pentru cuvintele și frazele cheie puternice pe nișă (haine în stil urban) care i-au adus poziționări bune în motoarele de căutare. Pe lângă creșterea pozițiilor pe cuvinte-cheie, am mărit de 20 de ori numărul de accesări organice. Rezultate destul de bune, nu-i așa? Atragerea vizitatorilor potriviți a fost o misiune destul de simplă, luând în considerare dorințele și obiceiurile de căutare ale acestora în materie de garderobă. Serviciile de optimizare SEO enumerate mai sus au funcționat perfect pentru această afacere, sporind astfel și vizibilitatea în mediul online (+18.56%) în perioada lucrărilor efectuate atât pe site, cât și în afara acestuia, iar statistica de mai jos îți demonstrează acest lucru:

Misiunea noastră a fost să ajutăm clientul să ajungă cât mai aproape de cumpărătorii săi. Creșterea ratei vizibilității, în cazul dat, a jucat un rol important în creșterea vânzărilor. Optimizarea eficientă pentru motoarele de căutare a fost punctul nostru forte în obținerea rezultatelor excelente pentru un client internațional, iar cifrele vorbesc de la sine.

Cum au ajuns utilizatorii pe site-ul clientului?

Cum au ajuns utilizatorii pe site-ul clientului?

Mai jos ai un top al canalelor prin care utilizatorii au ajuns la site-ul Blvcks.com în perioada efectuăriii lucrărilor de optimizare SEO. Traficul organic s-a mărit cu 20 de ori în comparație cu perioada de înainte de începere a lucrărilor.

După cum observi, promovarea pe Social Media nu a jucat un rol important în obținerea unui trafic sporit, comparativ cu rolul crucial jucat de SEO și traficul organic obținut din promovarea SEO. Tot aici ai și comparația dintre rata de conversie în aceeași perioadă de referință.

Având de-a face cu un magazin online, nu uităm să-ți arătăm și procentajul de vânzări (tranzacții și venit). Ca să-ți fie mai ușor îți prezentăm cifrele într-un tabel cu exemplificări pentru perioada dată.

Statistica arată că numărul de vânzări a crescut cu aproape 4 ori, iar procentajul venitului raportat la acesta, ne arată cifre și mai îmbucurătoare. Rezultă că utilizatorii au făcut cumpărături mai scumpe decât cele anterioare, și asta datorită optimizării conținutului de pe website și promovării Off-page a magazinului.

Acum, când ai văzut ce rezultate aduce SEO, mai crezi că afacerea ta n-are nevoie de o astfel de promovare? Ești de părerea că te poți promova doar prin distribuiri pe Facebook și marketing stradal? Află că lumea online îți aduce o mulțime de alte posibilități pentru creșterea business-ului tău. Noi suntem aici să te ajutăm să crești organic, fără penalități de la motoarele de căutare, și doar cu rezultate măsurabile.

Dacă vrei să afli cât costă promovarea prin SEO și din ce anume constau serviciile de digital marketing, contactează-ne pe numărul de telefon + 373 69 809 235 (Moldova) sau +40 720 625 788 (România), iar noi îți vom prezenta o ofertă SEO perfectă pentru site-ul tău.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 – 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com