septembrie 1, 2022

Alina Hasnaș

Sfaturi și trucuri pentru îmbunătățirea campaniilor SEO (trimestrial)

Consultă această listă de recomandări SEO ce vor da un boost rapid clasamentelor tale în topurile Google în 2024. Și ia decizii înțelepte de digital marketing!

1. Optimizare favicon

Este arătat pe mobil și poate influența rata de click, dacă arată bine. A avea un favicon bun poate face o diferență de CTR dacă reușiți să o faceți corect, poate minoră, dar importantă!

Sfaturi pentru îmbunătățirea campaniilor SEO

2. Optimizare breadcrumb-urile

Ceea ce este în interesul tău să faci este să te asiguri că Google afișează bredcrumb-urile pe care dorești să le afișeze. Adică,, folosind acele cuvinte-cheie pe care le alegi. Cel mai bun mod de a face asta este prin schema.org. În mod ideal, breadcumb-urile s-ar potrivi cu structura URL-urilor site-ului tău. Dar acest lucru nu este întotdeauna așa, dacă nu se folosește schema.

trucuri pentru îmbunătățirea campaniilor de SEO

3. Meta descrieri actualizate

Un studiu arată că în 70% din cazuri Google va rescrie meta descrierea. De obicei se întâmplă pentru că nu aceasta nu folosește cuvintele cheie pe care utilizatorul le caută. Dar dacă scriem o meta descriere bine elaborată, aceasta poate face utilizatorii să dea click. Iar asta înseamnă să creezi meta descrieri bogate în acele cuvinte-cheie pe care oamenii le caută de fapt. Așa încât atunci când Google îți folosește meta descrierea, asta să aducă click-uri. Asta fiind o oportunitate excelentă de a-ți promova pagina în rezultatele căutării.

îmbunătățirea campaniilor SEO

4. Numere în titluri

Numerele, de obicei, aduc rezultate destul de consistente în îmbunătățirea ratei de click (CTR). Dar nu trebuie să faci spam în privința asta. Nu le include dacă nu au sens și nu le „falsifica”. Dar dacă poți include un număr, acesta va crește adesea rata de click. O altă idee este să pui și lucruri în paranteze (rotunde sau pătrate).

5. Întrebări frecvente și schema „how-to”

Acestea te ajută să apari în fragmente recomandate în rezultatele căutării.

6. Relansează conținutul de top

Conținutul se poate învechi în câțiva ani. Așa că îți sugerez să-ți relansezi conținut bun. Cei mai mulți oameni uită să facă acest lucru periodic. Chiar dacă au subiecte foarte interesante tratate deja pe blogul lor. Deci, întoarce-te la materialele tale bune din ultimii doi până la cinci ani sau chiar 10 ani, vezi ce poți relansa. Fă asta actualizând și păstrând aceeași adresă URL. Rescrii un articol de blog, actualizezi datele, adaugi detalii, îl relansezi și îl distribui pe rețelele sociale.

7. Crește-ți numărul de link-uri interne

Agențiile SEO de top, când vor să îmbunătățească rapid clasamentele pentru clienți, în general, au 2 căi rapide: 1. actualizarea etichetelor de titlu și meta descrierile, 2. creșterea și îmbunătățirea structurii de link-uri interne.

8. Dar elimină link-urile inutile

Este o formă de sculptare a PageRank-ului și funcționează într-o anumită măsură.

Îndepărtează link-urile inutile. Chiar ai nevoie de un link către pagina echipei tale pe fiecare pagină a site-ului tău? Ai nevoie de un link către formularul tău de contact pe fiece pagină a site-ului tău? În multe cazuri, nu. Uneori da. Vezi utilitatea acestor link-uri și decide de la caz la caz. S-ar putea să fi creat o structură incorectă de link-uri, care nu te ajută la modelarea corectă a page rank-ului. Adică: de la paginile cu autoritate mare către cele spre cu care vrei să împarți autoritatea.

9. Fă un audit al link-urilor de pe mobil vs. cele de pe desktop

Înseamnă a te asiguri că linkurile de pe site-ul tău pe mobil sunt aceleași cu linkurile de pe versiunea desktop. De ce este asta important? Ei bine, în ultimii ani, Google s-a mutat de la o indexare a versiunii desktop la indexarea primordială a versiunii mobile a unui site. Adică, ce se vede pe site-ul tău de pe  un mobil, acesta și este site-ul.

Asta contează, căci multe site-uri, au o versiune de site pentru desktop, apoi îl adaptează la mobil. Dar, în proces scot link-uri (din footer, header etc.).

10. Investește în conținut lung

  • Lungimea conținutului nu este un factor de clasare în sine. Conținutul scurt se poate clasa la fel de bine în topuri. Motivul pentru care ar trebui să investești în conținut mai lung este pentru că în mod constant anume conținutul de formă lungă câștigă mai multe link-uri și distribuiri.
  • De asemenea, acesta per general tinde să se claseze mai sus în rezultatele căutării Google.

11. Valorifică grupurile de subiecte

Nu lansa doar un singur articol pe o anumit tematică importantă afacerii tale. Asigură-te că scrii mai multe piese de conținut în jurul aceluiași subiect și le legi între ele. Când faci asta și le legi inteligent, poți crește impactul blogului tău. Asta deoarece oamenii citesc mai multe articole diferite, stând mai mult în pagină. Astfel poți adăuga și mai multe legături interne contextuale potrivite.

12. Ocupă-te de Core Web Vitals

În general, vorbim despre viteza de încărcare a site-ului și despre oferirea unei experiențe grozave de pagină pentru utilizator. Într-adevăr, unele dintre aceste aspecte sunt foarte tehnice. Iar Google are câteva instrumente, cum ar fi Lighthouse, pentru a încerca să te ajute să le înțelegi problemele de viteză ale site-ului tău.

Un sfat pentru WordPress: se recomandă utilizarea Cloudflare, în special APO pentru WordPress (vezi aici detalii despre acest serviciu: https://blog.cloudflare.com/automatic-platform-optimizations-starting-with-wordpress/). Este o modalitate de a-ți accelera site-ul WordPress. Dar și de a te ajuta să obții un scor mai bun pentru unele dintre aceste elemente de bază ale site-ului.

13. Limitarea sitemap-urilor la 10,000 de URL-uri

Experții SEO prezintă dovezi concludente că folosirea unor sitemap-uri mai mici poate îmbunătăți, de fapt, accesarea cu crawlere a acestora. Este ca și cum Google le-ar putea acorda prioritate, într-un fel. De asemenea, obții date ceva mai bune în Google Search Console. Deci, poți vedea mai clar ce este indexat și ce nu.

14. Recurge la trucuri de tip „Linkbuilding pasiv”

Cum se face asta? Creând tipurile de conținut pe care jurnaliștii, bloggerii și creatorii web le caută. Acestea sunt în general date, ghiduri, definiții, infografice, videoclipuri de tipul: „cum să”.

Acest tip de conținut, dacă este foarte bun, în general, câștigă o mulțime de link-uri pe măsură ce îl găsesc oamenii.

Linkbuilding-ul pasiv este una dintre cele mai viabile și rezultative modalități de a câștiga link-uri de calitate și naturale în timp.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top