Cum să-ți promovezi site-ul în 2019

Află primul care-s cele mai noi tendințe în SEO și promovare online

Anul 2019 se anunță a fi unul din cei mai competitivi ani în domeniul marketingului online. Viteza cu care apar noi actori puternici în domeniu, dar și viteza modificărilor în factorii ce te poziționează mai bine în topuri va fi și mai rapidă decât în 2018. Promovarea unui site va ține cont de câteva schimbări esențiale, SEO devine mai dinamic și mai necesar ca niciodată.

Cum se promovează un siteîn 2019 și care sunt schimbările esențiale de care trebuie să ții cont, le afli de la specialiști în promovare SEO mereu atenți la detalii şi trenduri. Rămâi cu noi pentru a afla cum să îți promovezi calitativ site-ul în 2019!

1. Mizează pe diversificarea canalelor de promovare

Exact, datorită faptului că utilizatorul vrea mai multe opțiuni, mai multă libertate de alegere, mai multă informație și cât mai specifică, anul acesta diversitatea platformelor și canalelor de promovare este unul din cei mai importanți factori, care, cu siguranță, nu trebuie ignorat.

Atunci când faci promovarea unui site în motoarele de căutare, nu doar Google este un motor important (deși e liderul). Însă, hai să implicăm și niște gândire laterală, uneori aduce rezultate remarcabile. Începe să te extinzi pe platforme care au o importanță la fel de funcțională: YouTube, SlideShare, Amazon, eBay, Apple App Store, Google Play Store. Acestea au devenit mult mai populare şi mai utile ca niciodată, traficul pe care îl înregistrează poate uimi în unele nișe.

promovare website 2019

2. Devino și menține-te Mobile friendly

Două cuvinte care anul acesta fac diferența. Odată cu trecerea de la telefoanele fixe la cele mobile, mentalitatea și modul de consum al informației s-a schimbat radical - telefonul a devenit un obiect indispensabil la birou, la școală (:O), în comunicare, dar și în căutarea de informații și produse. Inteligența artificială și noile facilități pe care le pune la dispoziție un telefon performant au transformat telefonul în cel mai util și popular mod de a consuma online-ul. De aceea, e vital pentru site-ul tău să fie și mobile friendly. În 2019 nu ai dreptul să îți dezamăgești utilizatorul, motoarele Google devin din ce în ce mai inteligente și pretențioase, iar experiența proastă a vizitatorului site-ului tău nu va fi trecută neobservată.

Ajustează-ți site-ul în dependență de noile trenduri și în domeniul mobile, fii mereu la ci cu ce schimbări aduce Inteligența Artificială și Realitatea Augmentată.

promovare website 2019 mobile first

3. Căutarea vocală aduce cu ea schimbări în abordarea cuvintelor cheie și folosirea acestora

Din nou vorbim de ea, Inteligența Artificială, ce și-a pus amprenta și pe SEO. Comparativ cu 2017, în 2018 numărul celor care au căutat informații prin utilizarea Voice Searching-ului a crescut cu 128%. A devenit  extrem de ușor să ai un smartphone și doar să îți spui cererea fără să o scrii. Nu doar ușor, ci și foarte folosit.

Cum ne adaptăm la această schimbare? - este întrebarea tuturor analiștilor.

Această schimbare de paradigmă a căutării cere și o altă abordare a conținutului, a cuvintelor cheie pe care te bazezi în creșterea numărului de căutări organice.

Conținutul pe care îl oferi trebuie să corespundă așteptărilor vizitatorului, să îl surprindă și țină mult pe site-ul tău. Iată de ce, cuvintele cheie pe care le utilizezi trebuie să răspundă la întrebări cât mai firești și să răspundă cât mai complet la necesitatea consumatorului.

Câteva tipuri de interogări căutate prin Voice Searching includ

  • Răspuns la o întrebare
  • Întrebări propriu-zise: directe şi explicite
  • Descriere problemă/simptom
  • Descrierea de cauză/simptom
  • Numele de produs sau părți ale unui produs
  • Interogări informative.

Concluzia cea mai importantă este să fii cât mai aproape de utilizatorul tău și să încerci să îi ghicești modul de abordare a problemei sale sau a produsului pe care îl caută. 2019 e un joc a la “Sherlock Holmes” care trebuie jucat pe măsură 🙂

seo 2019 pentru interogari vocale

4. Implică-te pe Social Media

Ai auzit de IGTV de la Instagram? Ai încercat vreodată un live pe Facebook?  Ce tip de conținut distribui pe rețelele de socializare? În ce grupuri distribui promoții și oferte?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care trebuie să răspunzi. Anul 2018 a devenit anul Social Media. Aproximativ 2,5 ore pe zi a petrecut fiecare utilizator pe Social Media!

Concluzia este simplă: potențialul pe care îl ascund acestea este enorm. Astăzi, dacă afacerea ta nu are vizibilitate și prezență aici, poți spune că nu ești vizibil. Noile trenduri sunt evidente, un video în direct atrage cel puțin 2 mii de vizualizări, interesul față de video crește în mod exponențial, iar noua opțiune de la Instagram IGTV e mult mai prietenoasă decât YouTube, pentru că îți oferă până la 60 minute de video, ceea ce este suficient chiar și pentru o conferință (vezi aici cum te promovezi corect prin conferințe online).

tehnici promovare online 2019

5. “Bagă” Viteză, nu e timp de stat pe loc

La fel precum accelerează domeniul marketingului virtual, exact așa și viteza de încărcare a site-ului tău te poate da de gol sau îţi poate crește numărul vizitatorilor.

Din iulie 2018, confirmat oficial, Google utilizează viteza paginii ca un semnal de clasament în căutări. Mai mult decât atât, viteza încărcării paginii în versiunea mobilă este prima luată în considerare. Acest lucru vine în concordanță cu experiența utilizatorului, dar și a unul alt factor important în SEO - angajarea vizitatorului în conținutul website-ului - fiind un mod prin care stimulezi utilizatorul să stea mai mult pe pagina ta. Iar dacă aceasta se încarcă 10 secunde, deja l-ai pierdut!

! Utilizatorii de telefoane mobile sunt în mișcare, într-o continuă grabă și simt nevoia de a obține răspunsuri rapide. Nevoie pe care trebuie să o satisfaci ca ofertant de servicii/produse.

Inteligența Artificială schimbă modul în care noi asimilăm datele, ne schimbă cerințele şi interacțiunile cu oamenii și tehnologiile. Utilizatorii își doresc diversitate, calitate, rapiditate și desigur, autenticitate. În 2019, nu va fi suficient să fii în top, vârful topului este noul nivel. Posesia unui site dinamic, interactiv, orientat spre client și necesitățile acestuia sunt doar o parte din cerințele de îndeplinit în 2019. Prezența pe Social Media, urmărirea trendurilor în cadrul acestora e un must-know și, desigur, trebuie implementat, de fiece dată cu creativitate.

Dacă faci singur tot acest volum de muncă sau apelezi la o agenție SEO, e alegerea ta - profesionalismul contează. Dacă ești prea ocupat cu prestarea unor servicii și/sau asigurarea cu produse excelente și nu-ți ajunge timp de promovare a website-ului tău, apelează la Agenția Seolitte, te vom ajuta cu mare drag!

promovare 2019 tehnici si metode
Rezumat
Promovare Website: Compilație de tehnici și Metode pentru 2019
Numele Articolului
Promovare Website: Compilație de tehnici și Metode pentru 2019
Descriere
Sfaturi utile ce te vor ajuta să te promovezi bine în 2019. Vezi ce pași trebuie să faci ca să profiți maximum de canalele de promovare digitală.
Numele Agenției de Publicitate
Seolitte
Logo
to top button