Cum afli care este volumul de trafic pe care îl are concurentul tău în mediul online?

Ştiu! Denumirea acestui articol sună foarte incitant, totuşi, conţinutul acestuia este partea cea mai importantă, ea îţi va servi în calitate de asistent personal atunci când doreşti să devii cunoscut în mediul online. Concurenţa trezeşte spiritul competitiv, valoarea informaţiei crescând zilnic în progresie geometrică. Cifrele oferite de Analytics (vezi aici mai multe metode de a ține evidența vizitatorilor site-ului tău) sunt cele în care poți avea 99,9% încredere, restul – sunt speculații pe bază de extrapolare.

Şi cum tu ştii că cine deţine informaţia, deţine puterea şi întâietatea în SEO, aici sunt cele 3 instrumente ce fac parte din categoria instrumentelor ce te ajută să fii cu un pas înaintea concurentului tău:

cum afli trafficul concurentilor?

În mare măsură, acestea sunt considerate instrumente de spionaj gratuite, întrucât îţi oferă oricând informaţia care te interesează fără a o face publică.

Similar web

Primul instrument din această categorie este Similar Web. Acesta îţi permite să vizualizezi ţările care îţi aduc trafic, top site-uri externe, top pagini de destinaţie (site-urile ce sunt vizitate după al tău), banere publicitare, interesele audienţei şi până la 10 cuvinte-cheie organice, toate - cu versiunea gratuită.

Datele pe care le oferă Similar Web provin din patru surse principale:

  1. Un panou al dispozitivelor monitorizate, actualmente cel mai mare din industrie.
  2. Furnizorii de servicii locale internet, localizaţi în diferite ţări.
  3. Crawlerele web care scanează orice website public pentru a crea în cel mai eficient şi exact mod o hartă a lumii digitale.
  4. Sute de mii de surse de măsurare - direct de pe website-uri şi aplicaţii ce sunt conectate în mod direct cu Similar Web.
seo romania

Majestic SEO

Majestic reprezintă instrumental ideal pentru a afla cifrele şi analizele din Google Ads.

Astfel, dacă cunoşti cum funcţionează Google Ads, Majestic Pro este opţiunea potrivită şi eficientă.

agentie promovare online

Alexa

Alexa permite vizualizarea ratei de respingere (bounce rate %) de trafic organic al website-ului tău. Este simplă şi rapidă în utilizare, însă cunoaşte nişte limitări. Alexa înregistrează şi oferă statistici pentru oricine are instalat Alexa toolbar pe browser-ul său, ceea ce însumează mai puţin de 1% din utilizatorii Internet. Deci datele furnizate de Alexa nu pot fi considerate exacte. Cu toate acestea, aceasta îţi oferă o imagine amplă şi estimativă asupra popularităţii website-ului tău.

Iată statisticile de trafic pe care Alexa ţi le poate oferi:

  • Numărul de vizitatorii unici, vizitele şi vizualizările de pagină estimate. Notă: acestea sunt actualmente raportate pentru o mare parte a statelor, cu toate acestea, în cadrul unor experimente, instrumentul indica doar statisticile cu referire la trafic în Statele Unite ale Americii;
  • Procentajul traficului în dependenţă de ţară ( o divizare geografică a vizitatorilor website-ului);
  • Parametrii implicării (engagement metrics), ( rata de respingere, timpul petrecut pe site, media paginilor vizualizate, etc);
  • Procentajul traficului care îl site-ul datorită unui motor de căutare (Notă: de asemenea, indică câteva din cuvintele cheie de top, care aduc trafic pe site)

Estimările şi poziţiile oferite de Alexa se bazează pe comportamentul de navigare al oamenilor în panoul global, care este un şablon al tuturor utilizatorilor Internet, care utilizează una din cele peste 25000 de diferite extensii ale browser-ului. De asemenea, Alexa adună o mare parte a datelor despre trafic din surse directe, incluzând site-uri care au ales să instaleze fişierul Alexa şi să certifice instrumentele acestora.

Totuşi, acesta poate fi motivul din care Alexa nu este de încredere. Întrucât nu returnează decât pentru cei care o folosesc.

servicii promovare

Semrush

Semrush oferă informaţii despre poziţiile website-urile în motoarele de căutare, cât de mult trafic acestea primesc din aceste poziţionări, concurenţi, publicitate plătită, backlink-uri şi multe altele.

În prezent, instrumentul îţi arată doar traficul de pe desktop, traficul de pe dispozitivele mobile nefiind inclus.

 Raporturile Statista afirmă că aproximativ 50% din întreg traficul provine de la dispozitivele mobile. Există şanse mari că SEMRush nu raportează traficul corect şi complet pentru majoritatea website-urilor.

firma seo

Ahrefs

Alt instrument, de asemenea, disponibile pentru a vedea traficul şi popularitatea website-ului este Ahrefs. Fără nici o ezitare, Ahrefs este unul din cele mai bune instrumente pentru urmărirea şi analizarea website-ului. Acest software aprovizionează un volum foarte mare de informaţii consistente despre traficul pe website.

optimizare seo website

YouTube or Vimeo Views

Dacă website-ul tău conţine video Youtube sau Vimeo încorporat pe pagina principală, apăsaţi “Watch on YouTube.”

Dacă vizibilitatea video-ului este setată public, atât Youtube cât şi Vimeo vor afişa, de asemenea, conturile de vizualizator. Adiţional, verifică datele încărcării pentru a estima cât de mulţi vizualizări adună video pe lună.

Doar pentru că video de pe pagina principală Dollar Shave Club are aproximativ 4 milioane de vizualizări nu rezultă faptul că site-ul acestora are 4 milioane de vizualizări.  În acelaşi timp, aceste date îţi creează o ideea despre cantitatea de trafic pe care acesta a primit-o în prima lună de existenţă a site-ului.

seo optimizare

Gemyus pentru Republica Moldova

Un instrument valabil pentru Republica Moldova, care să prezinte informaţii despre traficul pe website este Gemyus. Gemyus oferă informaţii ample despre traficul pe website, precum: Vizitatorii, utilizatori reali, paginile vizualizate,  timpul total petrecut pe site, perioada medie petrecută pe site de către utilizatorii reali, timpul mediu petrecut pe perioada unei vizite.

De asemenea, un element ce merită de reţinut este că acesta oferă nu doar parametri numerici pentru partea internă, dar şi datele din extern ale site-ului. Datele oferite de Gemyus pot fi selectate uşor, astfel vei putea vedea, de exemplu, traficul de pe mobil sau calculator, dând dovadă de comoditate în folosire.

optimizare google

Indiferent de instrumentul pe care decideţi să îl utilizaţi, trebuie să o faceţi cu multă atenţie. Datele puse la dispoziţie de instrumente se schimbă zilnic, iar pentru a ţine pasul cu tendinţele globale, utilizează informaţia colectată acum.

to top button