Fazele analizei pre-lansare site:
(Faza I – strategică) – Pașii parcurși:
- Studiul concurenței și studiul nișei de activitate pe online. La această fază se identifică audiența țintă, se determină scopurile pe care publicul le are în momentul când vizitează site-ul. Tot aici se stabilesc cerințele funcționale ale fiecărui utilizator. Pentru ce accesează pagina? Ce caută? De exemplu: caută o căsuță de mesaj pentru a contacta un reprezentant al magazinul etc.
- Analiza cuvintelor cheie specifice pentru grupele de servicii/produse. Apoi are loc gruparea cuvintelor-cheie per pagină a site-ului.
- Stabilirea arhitecturii site-ului cu accent pe marketing. La această etapă primești sugestii pentru crearea categoriilor și subcategoriilor noi. Ele vor conține cuvinte-cheie noi pe care te vei putea clasa în Google.
- Favorizarea indexării corecte de către Google, prin setarea de uneltelor de lucru în SEO cum ar fi Sitemap.xml, Schema.org etc. Nu poți face optimizare SEO eficientă pentru website dacă nu acorzi maximă atenție indexării site-ului. Schema.org și Sitemap.xml vor face ca roboții motoarelor de căutare să analizeze structura completă a site-ului tău. Și ulterior să crească permanent viteza și calitatea indexării acestuia.
- Construirea unei strategii pe termen lung pentru a aduce rezultate SEO pe parcurs. O astfel de strategie îți va ajuta site-ul să-și mențină pozițiile chiar și după un an, după ce lucrările SEO au fost implementate pe site.
(Faza II – operațională) Optimizare pe pagină (SEO On-Page):
În a doua fază a acțiunilor SEO vorbim despre o analiză a accesibilității site-ului. Pentru a te asigura că Google va parcurge corect site-ul tău și pentru a vedea nivelul de UX (User Experience), trebuie să răspunzi la următoarele întrebări:
1. Paginile și conținutul de pe site sunt accesibile motoarelor de căutare?
2. Conținutul este accesibil publicului larg, de pe toate dispozitivele și browser-ele?
3. Paginile site-ului se încarcă rapid de pe toate dispozitivele (smartphone, tabletă, PC etc.)?
4. Designul, interfața de utilizare și experiența sunt plăcute și ușoare pentru toți utilizatorii?
Iată ce lucrări de SEO On-Page se fac le această etapă:
5. Setarea instrumentelor statistice și de analiză/urmărire a impactului (Google Analytics; Google Search Console etc.).
6. Crearea tag-urilor Open Graph.
7. Crearea și implementarea meta tag-urilor corespunzătoare (title, meta descrieri).
8. Crearea și implementarea Anchor şi Texte Header (H1, H2, …, H6).
9. Optimizarea imaginilor, crearea și adăugarea textelor ALT.
10.Sugestiile de bază cu privire la optimizarea vitezei site-ului. La această etapă echipa SEOLITTE vine cu sfaturi ce sunt transmise developerilor. Toate pentru ca aceștia să îmbunătățească viteza de operare a website-ului, pentru toate dispozitivele.
- Consultație pentru reproiectarea site-ului– care mai este numit și auditul arhitecturii informaționale. Noi ne vom asigura că structura de navigație a site-ului este prietenoasă cu SEO. Și că structura de link-uri interne maximizează potențialul său de SEO. Vom modifica 10-50% (uneori și mai mult din website), bazându-ne pe cuvinte-cheie.
Și apoi construind o arhitectură care să fie înțeleasă de către Google. Structura și organizarea conținutului în pagini va permite crearea și setarea corectă a celor mai importante etichete SEO. Acest lucru va favoriza din start indexarea corectă a site-ului de către motorul de căutarea Google.
- Analiza cuvintelor-cheie și prognosticuri pe baza cuvintelor cheie - vom analiza cuvintele tale cheie utilizând instrumentul nostru de analiză a cuvintelor-cheie. El e propice pentru a estima cantitatea de trafic / oportunități / vânzări care pot fi obținute prin îmbunătățirea poziției fiecărui cuvânt-cheie. Analiza cuvintelor-cheie pornește de la alcătuirea mai multor liste de cuvinte și fraze relevante pentru business (cca. 300-500). Pentru o înțelegere mai bună a tematicilor care trebuie acoperite, aceste cuvinte sunt grupate pe tematici. Astfel încât pentru fiecare tematică în parte putem estima elemente precum:
- Gradul de vizibilitate al site-ului în rezultatele organice în Google.
- Poziția ocupată de site în Google pentru fiecare termen în parte.
- Volumul mediu de căutări pe lună.
- Sezonalitatea aferentă volumelor de căutări.
- Cum sunt distribuite căutările per device (desktop vs. mobil).
- Variația volumului de căutări față de anul trecut.
- Gradul de dificultate SEO al cuvântului-cheie (keyword difficulty).
- Ce SERP-uri avem (imagini, video, news, ads etc.).
- Costul mediu în Google Ads pentru promovare pe cuvintele-cheie selectate.
• Analiză pe gradul de indexare. Soluții de îmbunătățire.
• Poziționarea în motoare de căutare și pe partea de user-friendliness.
• Auditul profilului de link-uri, auditul conținutului.
• Analiza structurii interne.
• Analiza codului – sursă.
• Analiza performanțelor SEO.
• Analiza erorilor (tip: 4XX - 5XX)
• Analiza folosirii Structured Data. Sugestii.
• Analiza Conținutului duplicat/repetitiv.
• Folosirea tag-urilor SEO.
• Studierea structurii site-ului. Prezentarea arhitecturii ideale a unei pagini.
• Probleme depistate la nivel de adrese URL. Soluții de optimizare.
• Probleme depistate la nivel de meta informație. Mod de optimizare.
• Probleme depistate la nivel de scor de viteză. Soluții de mărire a vitezei de încărcare a site-ului.
• Raportul final conține erorile site-ului și soluții pentru înlăturarea lor: cele de arhitectură, cele de SEO, omiterile la categoria prietenie față de utilizator, erorile tehnice.
• Analiza traficului organic pentru o anumită perioadă din Google Analytics, cu sugestii de îmbunătățire.
• Analiza backlinks (calitatea lor).
• Analiza Spam score (+ sugestii de corectare).
• Analiza competiției: pe partea trafic organic și backlink-uri.
• Alte erori depistate anume la site-ul tău.
Procedura de lucru în audit SEO:
Se studiază fiecare pagină a unui site:
• Șablonul paginii – arhitectura acesteia.
• Ierarhia paginilor – ierarhia meniurilor, submeniurilor.
• Structura adreselor URL – cuvinte-cheie, formă.
• Structura de legături interne – logica şi valoarea SEO a acestora.
Vor fi propuse sugestii cu privire la viteza de încărcare a site-ului. Timpul de încărcare este un factor important care determină calitatea site-ului. Plus, acest parametru influențează mult timpul petrecut pe pagină a potențialilor clienți, cât și dorința potențialilor clienți de a frunzări tot mai multe pagini de pe website. Folosind instrumente de analiză SEO, vom stabili exact ce modificări necesită a fi efectuate pentru a îmbunătăți parametru de viteză a site-ului.
- Analiza SEO off-page - SEO off-page înseamnă creșterea nivelului de popularitate al website-ului, folosind tehnici și instrumente de PR și Link Building. Link Building-ul constă în direcționarea link-urilor valoroase și relevante către site-ul tău. La această etapă, se vor analiza oportunitățile de a crește vizibilitatea brandului și autoritatea website-ului. Asta se va face prin implementarea diferitelor strategii de Link Building. Prezența în directorii locale și internaționale, plasarea anunțurilor și a comunicatelor despre compania ta sunt doar câteva. Vom analiza cum se poate atingere masa critică (a numărului suficient de link-uri, care te-ar face comparabil cu concurenții. Și ar atrage atenția motoarelor de căutare asupra site-ului tău) de link-uri spre site-ul tău, prin publicarea unui conținut bun despre afacerea ta.
- Mentorat Google Ads, după acest plan de lucru:
1. Analiză cont Google Ads. Verificare conexiune dintre Google Tag Manager și contul de reclamă. Analiză Google Analytics. Verificare dacă sunt inserate codul Tag Manager pe site. Examinarea dacă sunt unite toate aceste 3 conturi între ele (Google Ads, Analytics și Tag Manager).
2. Analiză de cuvinte-cheie în planificator. Apoi discuții pe baza la ce dorim să ne axăm în ceea ce ține de reclamă, câte campanii (fie ele de keyword search sau diplay, perfomance). Plus, discutăm scopurile campaniilor.
3. Analiza cuvintelor-cheie ale campaniilor. Excluderea celor pe care nu dorim să ne afișăm persoanelor care caută în Google.
4. Analiză audiențe Google Analytics. Verificare dacă a fost creată o listă unde se păstrează toate datele despre vizitatorii site-ului timp de 60 - 90 zile. Apoi crearea unui segment de public în contul Google Ads. Și apoi exportarea datelor ce ține de toți utilizatorii din Analytics. Aceste date sunt benefice pentru crearea campaniilor de remarketing display, adică pe bază de bannere.
5. În tag manager: crearea etichetelor concrete. Adică, anume ce conversii dorim să urmărim de pe site-ul nostru, cum ar fi: aplicările potențialilor clienți sau apeluri către companie.
6. Analiză concurenți. Verificare dacă alte companii se promovează pe cuvântul nostru de brand. Plus, crearea unei campanii pentru promovarea brand-ului.
7. Includerea/excluderea regiunilor pe care dorim să ne promovăm. Alegerea audiențelor dorite. Adăugarea extensiilor principale la campanii. Trebuie atenție maximală acordată creării corecte a campaniilor pentru a nu încălca politicile Google. De exemplu, în microfinanțare excluderea cuvintelor gen: credit, credite personale, nevoi personale, calitate garantată, promoții etc.
8. Încadrarea unui număr potrivit de titluri, descrieri în grupul de anunțuri pentru un scor de optimizare cât mai bun.
9. Lansarea campaniilor și cercetarea continuă a acestora, pentru a vedea rezultatele și pentru îmbunătățirea acestora, dacă este nevoie.
Ai nevoie de consultanță SEO? Contactează-ne acum la +373 69809235 (MD), + 40721 536 067 (RO) sau info{@}seolitte.com!