Ce este SEO și cum lucrează optimizarea SEO?

Vrei să știi ce este SEO și cum lucrează SEO? Acest articol îți va explica pe îndelete cum au loc lucrurile într-un birou al unei Agenții de SEO: munca de zi cu zi a unui specialist în optimizarea website-urilor.

Citind acest articol cap-coadă, vei afla:

1. Ce este SEO White Hat, Grey Hat și Black Hat? Tipuri de Optimizare SEO.

2. Cum lucrează Optimizarea SEO (optimizarea pentru motoarele de căutare)?

3. Consecutivitatea activităților de SEO, pe baza protocolului de la SEOLITTE.

4. Cum lucrează SEO pentru obținerea rezultatelor scontate.


Iată cum arată un protocol lucrativ în SEO:

Analiza Pieței & Crearea Strategiei SEO

Analiza Cuvintelor Cheie

Analiza Concurenței

Potențialul Pieței

Felia de Piață Ocupată

Audit SEO Complex

Examinarea Arhitecturii site-ului

Examinarea Conținutului de brand

Depistarea Problemelor tehnice și funcționale ale site-ului

SEO on Page

SEO off Page

Meta Etichete

Viteza Site-ului

Backlink-uri

Semnale Sociale

Monitorizare

Rezultate

Volum Trafic Organic

Autoritate Site

Poziții în SERP

Menținerea clasărilor obținute

Îmbunătățire CTR

Ajustări

Creare de Conținut Bun

Multiplicare Mențiuni Online

Ce e și cum lucrează SEO white hat?

Specialiștii SEO ghicesc zilnic părți din algoritmii complicați ai motoarelor de căutare. În prezent ei cunosc peste 200 de factori care influențează poziționarea site-urilor în rezultatele căutărilor.

Iar când vorbim de optimizare SEO, vorbim de 2 căi diferite: SEO White Hat (SEO pălărie albă), Search Engine Optimization Black Hat (SEO pălărie neagră – metode de promovare SEO neaprobate de motoarele de căutare, care mai dereme sau mai târziu atrag penzalizări). Iar Grey Hat SEO (SEO pălărie gri) se află undeva la intersecția celor două seturi de tactici.

La SEOLITTE am ales să mergem pe SEO de tip pălărie albă, pentru că numai un tip de promovare ce solicită eforturi reale și susținute asigură creșteri pe termen lung. Doar White Hat SEO conduce la menținerea pozițiilor obținute în rezultatele căutărilor și ajută la construirea unui imagini sustenabile în online. SEO White Hat aduce valoare vizitatorilor site-ului tău, fiindcă, jucând după regulile motorului de căutare, le oferi și utilizatorilor calitate. Astfel ia naștere cel mai bun conţinut posibil: content accesibil, bine structurat și ce creează valoare vizitatorilor.

La cealaltă extremă se află SEO Black Hat, cu care se obțin rapid rezultate în Motoare de Căutare, dar acestea, per general, nu sunt sustenabile, iar site-urile ce le folosesc, sunt, într-un final, penalizate de către Motorul de Căutare.

Așadar, acum că am stabilit ce este SEO, haide să vedem și cum funcționează acesta.

Mai jos am trecut în revistă etapele de lucru pe care le parcurge un expert SEO, plus impactul fiecărei acțiuni de-a lui asupra percepției Motoarelor de Căutare despre site-ul tău.

1. Analiza pieței / analiza datelor și întocmirea unei strategii SEO:

Se efectuează o serie de cercetări pentru înțelegerea întregului business, a nișei concurențiale și care e necesitatea site-ului pe partea de prezență online. Se studiază îndelung și se întocmește lista cuvintelor-cheie de bază, în urma unei analize a cuvintelor-cheie. Acestea sunt interogări și expresii-cheie care sunt foarte reprezentative pentru nișa ta și cele pentru carete interesează să ai poziții bune în motoarele de căutare. Are loc studierea poziției tale pe piață și feliei ocupate de business-ul tău, precum și analiza potențialul business-ului dat. Tot aici are loc analiza concurenței și a gradului de optimizare al site-ului concurenților tăi. Se face o analiză detaliată a concurenței pentru a înțelege cum se promovează aceștia și care sunt tehnicile folosite de ei.

Analizele SEO sunt necesare la etapa dată pentru construirea unei strategii SEO și spre identificarea celor mai reprezentative cuvinte cheie pentru nișa ta.

2. Examinarea detaliată a întregului site. SEO On Page.

Se vor face analize pe partea de arhitectură și conținut pentru a depista problemele, dar și oportunitățile website-ului.

Se vor identifica diferitele erori sau limitări ale webiste-ului atât pe partea de programare, cât și de structură. Aici se stabilesc prioritățile de lucru, după caz: optimizarea codului website-ului, crearea de meta tag-uri, optimizare arhitectură, precum și alte optimizări menite să îmbunătățească percepția motoarelor de căutare.

3. Implementarea propriu-zisă a strategiei SEO. Optimizare Off Page

Se rezolvă problemele /deficiențele website-ului. Se rescrie, sau chiar se crează un nou conținut pentru website, se restructurează, se adaugă și/sau se scoate conținut, se lucrează cu instrumente de la Google și instrumente SEO plătite. Se ține cont de algoritmii motoarelor de căutare, dar și de necesitățile clientului. Se lucrează cu site-ul ca el să arate ireproșabil în rezultatele moartelor de căutare. Se adaugă meta tag-uri și alte elemente potrivite pentru SEO. Se transformă website-ul într-unul user-friendly. De asemenea, se lucrează pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor.

Concomitent, se îmbunătățește partea de SEO off-page, ceea ce înseamnă creșterea nivelului de popularitate al website-ului: atât vizibilitatea brandului, cât și autoritatea website-ului, prin implementarea diferitelor strategii de Link Building.

Link Building-ul constă în direcționarea backlink-urilor valoroase și relevante către site-ul tău.

4. Monitorizarea rezultatelor și menținerea acestora, plus setarea noilor obiective:

Se urmărește creșterea în continuare a site-ului tău, atât pe partea de trafic, cât și ca poziții pe cuvinte-cheie relevante. Se raportează periodic rezultatele obținute. Se monitorizează performanțele. Se implementează îmbunătățiri, în urma concluzionării. În continuare se lucrează la conținut nou, la noi abordări, se orientează către noi produse, noi piețe etc. Se descoperă noi posibilități de extindere a afacerii în mediul virtual.

Pentru a afla mai multe despre cum se face SEO, consultă Ghidul SEO începătorului.


CUM LUCREAZĂ SEO?

ANALIZĂ ISTORIC:

GOOGLE ANALYTICS, GOOGLE SEARCH CONSOLE

Strategie și Planificare:

 • Ce este de făcut pe SEO On-page și SEO Off-Page
 • Estimări de timp și cost

ANALIZA CUVINTE CHEIE, COMPETITIVITATE, ANALIZA NIȘEI

 • Alegerea cuvintelor cheie
 • Analiza Concurenței
 • Analiza On-Page
 • Analiza situatiei pe Off-Page

OPTIMIZARE WEBSITE

SEO Pe Pagină:

 • Optimizare conținut
 • Optimizare meta descrieri
 • Optimizare titluri
 • Optimizare imagini
 • Optimizarea Structurii de linkuri interne
 • Optimizarea vitezei de încărcare

STRATEGIA DE LINK-BUILDING NATURAL

SEO în afara Paginii:

 • Prezența pe rețelele sociale
 • Bloguri

CREARE CONȚINUT NOU /

PAGINI NOI

Accentul pe medium-tail conform schimbărilor algoritmului Rank Brain

 • Alegerea cuvintelor cheie
 • Analiza On-Page
 • Analiza concurenței
 • Analiza situației pe Off-Page

SEO AVANSAT ÎN AFARA PAGINII

 • Lucrul asupra vizibilității brandului
 • Renumele brandului în domeniul de activitate
 • Monitorizarea mențiunilor în nișă

MONITORIZARE PERFORMANȚE, AJUSTĂRI, ÎMBUNĂTĂȚIRE CTR

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 – 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com