februarie 13, 2021

wp-admin

Webinar – instrument al marketing-ului online

Astăzi avem la dispoziție diverse instrumente de marketing. Unele sunt destinate atragerii clienților, altele - păstrării lor. Unele-s pentru creșterea vânzărilor, altele - pentru studiul publicului-țintă.

Webinar-ul, ca parte integrată a strategiei de marketing, îți poate oferi avantaje considerabile. Cu ajutorul unor webinare gratuite, poți atrage atenția asupra ta. Precum și a experienței pe care o ai, a companiei pe care o conduci și chiar să acumulezi un număr mare de clienți. Datorită webinarelor interactive, potențialii clienți pot obține informații utile de la tine sau de la speak-erii pe care îi inviți. Webinar-ul este, de asemenea, util. Pentru că odată cu înregistrarea lui, vei lucra asupra unui instrument, ce la rândul lui, va lucra mai târziu pentru tine și va „colecta” clienți.

Vom analiza, în cele ce urmează, câteva tipuri de seminare web pe care le poeți utiliza pentru a-ți dezvolta propria strategie de marketing online.

Webinar - instrument al marketing-ului online
  • Webinar-lecție

Împărtășește cu audiența ta experiența de a rezolva o problemă pe care ei o întâmpină des. Cu cât mai multe acțiuni practice vei oferi publicului - cu atât mai mulțumiți vor fi cei ce te ascultă. Și nu-ți fie frică să spui secretele. Practica arată că experiența ta va fi în continuare unică, însă, de competențele tale nimeni nu se mai îndoiește!

Webinarul și marketing online

  • Webinar-interviu

Dacă ești la început de drum și încă nu ai reușit să te afirmi ca un expert în domeniul din care faci parte, invită la webinar un speaker cunoscut. Pregătește planul interviului, găsește informație curioasă despre speaker, selectează întrebări interesante de adresat invitatului, venite din partea publicului. Asemenea webinare vor părea mai dinamice dacă vor avea 2 speakeri, tu și expertul invitat. Mai mult decât atât, este o șansă unică să-ți  demonstrezi nivelul de profesionalism, alături de experți în domeniu.

Webinarele și marketing online

  • Webinar - masă rotundă

E o altă interpretare a Webinarului-lecție. Doar că în acest caz este vorba de câțiva speakeri. Se discută o temă și sunt împărtășite experiențele proprii.

Webinarul - un instrument care te ajută să faci față sarcinilor de marketing:

  • Succesul webinarelor este măsurabil. Poți măsura metrici la fiecare etapă a pâlniei: persoane ce se înregistrează la webinar -> participanți -> potențiali clienți -> clienți. Monitorizarea acestor indicatori o poți face folosind chiar pâlnia de la Google Analytics.

Webinarele și marketing online 2023

  • Organizarea webinarelor e o cale de diversificare a content-ului. Poți utiliza înregistrările și după sfârșitul emisiei, postând video-ul pe YouTube, iar prezentarea pe SlideShare. În așa mod, vei avea în continuare un flux de trafic.
  • Webinariile sunt mai puțin eficiente decât întâlnirile personale. Dar, totodată, și mai puțin costisitoare. Mai mult de atât, seamănă cu o formă de comunicare directă. Atunci când potențialii clienți te cunosc, le este mai ușor să se decidă să facă o cumpărătură.
  • 80% dintre companiile prezente online utilizează blogul ca instrument de marketing. Și doar 5% optează pentru webinarii. Organizarea regulată a seminarelor web îți va permite să te evidențiezi printre concurenți.
  • Un webinar cu un conținut util și de înaltă calitate ajută la formarea unei reputații de expert, care poate fi contactat pentru ajutor. Prin intermediul webinarelor, publicul ia cunoștință de companie și de angajații săi. În cele din urmă, compania beneficiază de mai multă încredere din partea potențialilor clienți.
  • Webinarele îți permit să studiezi temeinic publicul-țintă. În timpul interacțiunii poți înțelege problemele și nevoile participanților. Prin urmare, vei oferi informații și mai utile.
  • Participanții la webinar își lasă poșta electronică în momentul înregistrării. Ei sunt preocupați de subiectul discutat. Chiar dacă utilizatorul nu vizitează acest webinar, informațiile de contact vor rămâne în continuare la tine. Aceste date pot fi chiar folosite pentru marketing-ul prin e-mail, mai ales că este vorba de marketing-ul cu permisiune.

Tot prin webinare cucerești o nouă audiență!

Chiar dacă ești deja foarte specializat în domeniu, puteți obține rezultate neașteptate. Acesta este locul în care posibilitățile tale  de a lărgi publicul-țintă pot crește, cu eforturi minime. Promovarea webinarului pe social media este o modalitate excelentă de a găsi și de a ajunge la o nouă audiență. De multe ori, audiențele noi ajung să fie cele mai receptive. Asta deoarece le oferi multă informație calitativă de la prima interacțiune și chiar perspective noi. Acestea tind să contribuie la înțelegerea afacerii și a marketing-ului.

Utilizează Webinar-ul pentru a-ți spune povestea!

Un webinar de șaizeci sau nouăzeci de minute poate deveni destul de plictisitor dacă tot ceea despre ce vorbești este produsul și oferta ta. Publicul va deveni neliniștit și, probabil, va simți că încerci doar să faci bani de pe urma lui. Folosește, totuși, subit ocazia de a vorbi despre afacerea ta:

  • Când ai început afacerea.
  • De ce ai decis să începi propria afacere.
  • Detalii despre progresele înregistrate până în prezent. Cum ar fi: venituri, vânzări, profitabilitate, număr de angajați etc.

Momentul ideal să vorbești despre afacerea ta este la începutul prezentării. Asta ca să te cunoască cei care te văd pentru prima dată. Și doar foarte puțin în cadrul webinar-ului. Relatarea problemelor întâmpinate la crearea propriei afaceri dă mereu un plus de credibilitate pentru o audiență care este, probabil, într-o poziție similară cu a ta. Și care se poate referi la diverse provocări ale vieții. În așa mod ai șanse reale să câștigi simpatia publicului.

marketing online - promovare prin Webinare

Devin-o factor de decizie în industrie

Te promovezi discret, acumulând experiența organizării unor webinare și, totodată, contribui la creșterea ratei de conversie. Trebuie să fii chiar și în vizorul celor mai puternici concurenți, pentru o eventuală colaborare. De ce nu? Cei deschiși sunt cei care au cel mai mult de câștigat.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top