Ghid de inițiere în SEO

Ghid SEO pentru începători. Inițiere în SEO

Ești nou în domeniul SEO? Trebuie să-ți aprofundezi sau să-ți clarifici cunoștințele despre Search Engine Optimization? Ghidul începătorului în SEO este ajutorul tău. Aici vei învăța despre optimizarea și promovarea SEO a site-urilor. Ghidul este conceput de la cei de la Moz, a fost citit de milioane de ori și oferă informații detaliate de care ai nevoie pentru a îmbrăca frumoasa profesie de SEO Expert. Ghidul original în limba engleză poate fi găsit aici: Beginners Guide to SEO. SEOLITTE nu doar că a tradus acest Ghid SEO în română, ci și a și adaptat informațiile la 2022.

Fiecare capitol al acestui ghid SEO este structurat într-o pagină separată.

Atenție! Înainte să treci la lecturarea nemijlocită a acestui ghid SEO, îți recomandăm să citești informațiile de mai jos, ce reprezintă răspunsurile la cele mai frecvente întrebări care apar în legătură cu datele și tehnicile prezentate în acest material.

SEO este o disciplină de marketing, axată pe o vizibilitate tot mai mare în rezultatele organicem ale otorului de căutare (adică neplătite). SEO cuprinde atât elementele tehnice și creative necesare pentru a îmbunătăți rezultatele în Topul căutărilor, precum și creșterea gradului de înțelegere a site-ului tău de către motoare. Există mai multe aspecte ce țin de SEO, de la cuvintele-cheie de pe pagina site-ului tău, până la modul în care alte site-uri te menționează pe web. Uneori SEO este pur și simplu despre a te asigura site-ul tău este structurat într-un mod pe care motoarele de căutare poate să-l înțeleagă.

SEO nu este doar despre construirea prietenoasă a site-urilor pentru motoarele de căutare. Este vorba despre a face site-urile mai bune pentru oameni. Aceste principii merg mână în mână.

Acest ghid este conceput pentru a descrie toate domeniile de SEO: de la găsirea termenii și expresiile cheie (cuvinte cheie) care generează trafic către site-ul tău, pentru a face site-ul prietenos pentru motoarele de căutare până la construirea link-uri bune spre website. În cazul în care ești confuz și nu-ți este foarte clar cum funcționează aceste lucruri, acest ghid și echipa SEOLITTE este aici pentru a te ajuta, scrie-ne un mesaj și te vom ghida.

De ce site-ul tău are nevoie de SEO?

Cea mai mare parte a traficului web este adus de motoarele de căutare majore, precum Google, sau Bing. Cu toate că Social Media și alte tipuri de canale pot genera vizite pe site-ul tău, motoarele de căutare sunt metoda principală de accesare a site-urilor pentru majoritatea utilizatorilor de Internet. Acest lucru este adevărat dacă site-ul tău oferă conținut, servicii, produse, informații, sau orice altceva.

Motoarele de căutare sunt unice, datorită faptului că acestea oferă trafic înalt calificat – oamenii deja caută ceea ce oferi tu. Motoarele de căutare sunt cele care construiesc legătura, fac ca acest lucru se întâmple. În cazul în care motoarele de căutare nu pot găsi site-ul tău sau adăuga conținutul tău în bazele lor de date, pierzi oportunități incredibile de a aduce furnizorul de trafic pe site-ul tău.

Cuvintele-cuvintele pe care utilizatorii le introduc în caseta motoarelor de căutare poartă o valoare extraordinară. Experiența a demonstrat că traficul motorului de căutare poate cauza (sau stopa) succesul unei organizații. Traficul organic poate aduce publicitate, venituri, și expunerea la fel ca nici un alt canal de marketing. A investi în SEO poate avea o rată enormă de rentabilitate (ROI) în comparație cu alte tipuri de marketing și de promovare.

De ce Motoarele de căutare au nevoie de SEO?

Motoarele de căutare sunt inteligente, dar ele încă mai au nevoie de ajutor. Motoarele majore sunt întotdeauna în proces de îmbunătățire a tehnologiei de accesare cu crawlere web, pentru a aduce rezultate mai bune pentru utilizatori. Cu toate acestea, există limitări în modul în care acestea pot funcționa. Așadar, cu un SEO corect, poți atrage mii de vizitatori și o atenție sporită, în timp ce mișcările greșite pot ascunde sau îngropa site-ul tâu adânc în rezultatele de căutare, în cazul în care vizibilitatea este minimală.

În plus, în afară de a face conținutul disponibil pentru motoarele de căutare, SEO, de asemenea, ajută la îmbunătățirea clasării în Topul motoarelor de căutare, astfel încât conținutul tău va fi plasat acolo unde cei care caută îl vor găsi cel mai ușor. Internetul devine din ce în ce mai competitiv, iar acele companii care beneficiază de SEO vor avea un avantaj sigur: măsurat în vizitatori și clienți.

Pot face SEO de unul singur?

Lumea SEO este deosebit de complexă, dar cei mai mulți oameni pot înțelege cu ușurință elementele de bază. Chiar și o cantitate mică de cunoștințe poate face o mare diferență. Educația SEO gratuită este disponibil pe scară largă pe internet, inclusiv în ghiduri de genul acesta. Combină acest lucru cu puțină practică și ești pe cale de a deveni un guru.

În funcție de angajamentul tău de: timp, dorința de a învăța, precum și complexitatea site-ului tău, este posibil să decizi că ai nevoie de un expert să se ocupe de lucruri pentru tine. Firmele de SEO pot varia; unele au un accent extrem de specializat, în timp ce altele au o abordare mai largă și mai generală.

În orice caz, este bine să posezi o înțelegere fermă a conceptelor de bază.

Cât de mult din acest Ghid am nevoie să citesc?

Dacă scopul tău este îmbunătățirea traficului de căutare și familiarizarea înde-aproape cu SEO, îți recomandăm să citești acest ghid cap-coadă. Am încercat să-l facem cât mai concis și ușor de înțeles, am redus informațiile din versiunea engleză care erau în plus. Am lăsat esența.

Fiecare secțiune a acestui ghid este importantă pentru a înțelege practicile cele mai eficiente de optimizare pentru motorul de căutare.