martie 6, 2023

Alina Hasnaș

Ce este Google AMP și de ce este necesar?

Ce este Google AMP? AMP (Accelerated mobile pages - pagini mobile accelerate) este un cadru de tip open source pe care îl poți utiliza pentru a crea cu ușurință site-uri web friendly cu utilizatorii. Cu cât mai rapide sunt site-urile, cu atât ai mai multe conversii. Iar cu AMP poți să creezi pagini care se încarcă rapid. Asta, păstrând-ți creativitatea și apelând la diverse formate de conținut.

AMP a fost creat de Google ca un concurent al Facebook Instant Articles și Apple News. Astfel, AMP este optimizat pentru navigarea pe web de pe dispozitivele mobile, prin combinația dintre viteză și încărcare ușoară. Știai că majoritatea vizitatorilor unui site mobil închid paginile care se încarcă în mai mult de 3 secunde?

Ce este Google AMP și cum funcționează? 

Formatul AMP este limitat în special la HTML și CSS.

Ce este Google AMP?

Paginile de tip AMP difuzate în căutarea Google se încarcă de obicei în mai puțin de o secundă. În plus, utilizează de zece ori mai puține date decât paginile lor echivalente de tip non-AMP.

De asemenea, paginile AMP pot fi difuzate direct din memoria cache Google AMP. Ori de câte ori este posibil, Google va alege să difuzeze copia paginii de destinație salvată în memoria cache. Asta pentru a beneficia de cea mai rapidă încărcare.

Ce este Google AMP pentru Google Ads?

În noua experiență Google Ads, poți aplica principiile AMP prin crearea de anunțuri AMP HTML. Acestea îți permit să oferi experiențe publicitare mai rapide, mai ușoare și mai sigure pe toate platformele.

Paginile mobile care se încarcă mai repede reduc ratele de respingere și de abandonare a site-ului. Asta poate duce la creșterea numărului de conversii. Și la îmbunătățirea performanței generale a anunțurilor.

Avantajele anunțurilor AMP HTML:

  • Anunțurile AMP HTML sunt mai rapide decât anunțurile obișnuite din paginile AMP. Acest lucru le face mai vizibile, mai eficiente și cu o probabilitate mai mare de performanță.
  • Cadrul AMP se asigură că aceste anunțuri se comportă doar așa cum au fost concepute. Astfel, utilizatorii au întotdeauna o experiență pozitivă legată de marca ta.
  • Anunțurile AMP HTML trebuie să fie validate înainte de a fi difuzate. Astfel, se reduce riscul de programe malware. Plus, poate contribui la consolidarea încrederii în marca ta. Asta pe măsură ce utilizatorii interacționează cu aceasta.

AMP și WordPress

Ce este Google AMP pentru WordPress?
AMP este un instrument care aplică în mod automat multe optimizări pe site. Plugin-ul oficial AMP WordPress se integrează cu rutina standard de creare a conținutului pe WordPress. El permite utilizarea temelor și plugin-urilor existente.

Cum funcționează AMP pentru WordPress?

AMP fabrică de unul singur și automat URL-urile adaptate. Odată ce  plugin-ul e activat, AMP adaugă în mod automat un /amp/ la sfârșitul adresei tuturor articolelor tale. Fiecare este formatat pentru a folosi standardul AMP. Plugin-ul AMP suporta în mod normal toate formatele media: texte, clipuri video, YouTube, Instagram. Poți alege transformi întreg site-ului tău WordPress în AMP. Acest lucru ar include: paginile, categoriile, tag-urile, articolele etc.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top