martie 6, 2023

Alina Hasnaș

Ce este Google AMP și de ce este necesar?

AMP (Accelerated mobile pages – pagini mobile accelerate) este un cadru de tip open source pe care îl poți utiliza pentru a crea cu ușurință site-uri web friendly cu utilizatorii. Cu cât mai rapide sunt site-urile, cu atât ai mai multe conversii, iar cu AMP poți să creezi pagini care se încarcă rapid, păstrând-ți creativitatea și apelând la diverse formate de conținut.

AMP a fost creat de Google ca un concurent al Facebook Instant Articles și Apple News. Astfel, AMP este optimizat pentru navigarea pe web de pe dispozitivele mobile, prin combinația dintre viteză și încărcare ușoară. Știai că majoritatea vizitatorilor unui site mobil închid paginile care se încarcă în mai mult de 3 secunde?

Cum funcționează AMP-ul? 

Formatul AMP este limitat în special la HTML și CSS.

Paginile de tip AMP difuzate în căutarea Google se încarcă de obicei în mai puțin de o secundă și utilizează de zece ori mai puține date decât paginile lor echivalente de tip non-AMP.

De asemenea, paginile AMP pot fi difuzate direct din memoria cache Google AMP. Ori de câte ori este posibil, Google va alege să difuzeze copia paginii de destinație salvată în memoria cache, pentru a beneficia de cea mai rapidă încărcare.

AMP și Google Ads

În noua experiență Google Ads, puteți aplica principiile AMP prin crearea de anunțuri AMP HTML. Acestea vă permit să oferiți experiențe publicitare mai rapide, mai ușoare și mai sigure pe toate platformele.

Paginile mobile care se încarcă mai repede reduc ratele de respingere și de abandonare a site-ului, ceea ce poate duce la creșterea numărului de conversii și la îmbunătățirea performanței generale a anunțurilor.

Avantajele anunțurilor AMP HTML:

  • anunțurile AMP HTML sunt mai rapide decât anunțurile obișnuite din paginile AMP, iar acest lucru le face mai vizibile, mai eficiente și cu o probabilitate mai mare de performanță;
  • cadrul AMP se asigură că aceste anunțuri se comportă doar așa cum au fost concepute, astfel încât utilizatorii să aibă întotdeauna o experiență pozitivă legată de marca dvs.;
  • anunțurile AMP HTML trebuie să fie validate înainte de a fi difuzate. Astfel, se reduce riscul de programe malware și poate contribui la consolidarea încrederii în marca dvs., pe măsură ce utilizatorii interacționează cu aceasta.

AMP și WordPress


AMP este un instrument care aplică în mod automat multe optimizări pe site. Plugin-ul oficial AMP WordPress se integrează cu rutina standard de creare a conținutului pe WordPress, permițând utilizarea temelor și plugin-urilor existente.

Cum funcționează AMP pentru WordPress?

AMP fabrică de unul singur și automat URL-urile adaptate. Odată ce  plugin-ul e activat, AMP adaugă în mod automat un /amp/ la sfârșitul adresei tuturor articolelor tale. Fiecare este formatat pentru a folosi standardul AMP. Plugin-ul AMP suporta în mod normal toate formatele media: texte, clipuri video, YouTube, Instagram. Poți alege transformi întreg site-ului tău WordPress în AMP. Acest lucru ar include: paginile, categoriile, tag-urile, articolele etc.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 – 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com