mai 17, 2023

Alina Hasnaș

Despre piața SEO din România

Fără îndoială, piața SEO diferă de la țară la țară.

Există diferiți factori care pot explica acest lucru. Pe lângă limbă, educație și nivelul intelectual pe care oamenii care locuiesc acolo l-au atins, fiecare țară are propriul ei nivel de dezvoltare.

Poate că acesta este motivul principal pentru care Germania, după SUA și Marea Britanie, are cele mai competitive servicii de SEO din lume. În timp ce în China sunt blocate cele mai populare platforme precum Google, Facebook și Twitter. Dar nu vom vorbi nici despre Germania, nici despre China în articolul următor, vom vorbi despre România. E vorba de-o țară care se află în top 10 țări după viteza Internetului în lume. Dar și e foarte activă când este vorba de piața SEO.

Despre piața SEO din România

Cum poate SEO ajuta un antreprenor român în mediul virtual?

Chiar dacă România are o piață SEO foarte competitivă, cu sute de companii care își oferă serviciile SEO, majoritatea antreprenorilor încă nu înțeleg cu adevărat conceptul de SEO. Și cum poate deveni util pentru afacerea pe care o dețin.

De aceea, să începem cu o scurtă definiție despre forța lui SEO. Plus, ce poate face acesta pentru afacerile dezvoltate în mediul online.

Ținând cont de faptul că Google este cel mai popular motor de căutare din România, ce poate face un expert SEO pentru un antreprenor român este, înainte de toate, să-l instruiască despre respectarea condițiilor impuse de algoritmii Google. Adică, să-i zică despre conținutul bun al site-ului și aspectele tehnice ale paginii care merită clasamente de top în rezultatele căutărilor organice. Abia apoi, specialistul poate crea strategia de SEO. Și s-o implementeze, pas cu pas, atât pe partea de SEO Onpage, cât și pe SEO Offpage.

totul despre piața SEO din România

Este important, de asemenea, de înțeles că procesul de optimizare a unui site web nu se termină niciodată. Asta pentru că nevoile de întreținere a unei pagini web sunt în pas cu vremurile și necesitățile audiențelor tale. Precum și cu cerințele Google pentru proprietarii site-urilor web. De aceea, probabil următoarea ta întrebare ar fi:

Care sunt serviciile pe care le poate oferi o companie românească de SEO?

Pe lângă partea de SEO Onpage și Offpage, o companie de SEO din România vă poate ajuta și:

  • Să construiască o strategie relevantă pentru analiza și folosirea cuvintelor-cheie.
  • Să analizeze și raporteze periodic metricile SEO esențiale ale site-ul tău. Precum și să lucreze lună de lună la îmbunătățirea lor. Cum ar fi: Domain Authority, Page Authority, Spam Score redus etc.
  • Analiza constantă a SERP-urilor pe nișa ta. Și raportarea clasării site-ului tău pe cuvinte-cheie relevante, comparativ cu concurenții de top.
  • Folosirea oportună și corectă a heading-urilor (H1, H2, …, H6).
  • Implementarea și configurarea corectă a instrumentelor analitice: Google Search Console, Google Analytics. Precum și lucrul constant cu datele oferite de acestea.
  • Executarea de lucrări (împreună cu developerul) pentru a îmbunătăți viteza de încărcare a paginii tale web.
  • Lucrări pentru a-ți clasa site-ul în Google My Business.

Și, desigur, alte tehnici de SEO necesare sau ajustări de conținut de care site-ul tău are nevoie, în mod particular.

După ce ți-am expus lista de servicii, este normal să vrei să știi cât te-ar costa asta.

Care sunt prețurile pe care companiile românești de SEO le cer pentru serviciile lor?

Fiecare dintre noi, atunci când caută să beneficieze de anumite servicii, caută, și un raport corect preț-calitate. De altfel, piața serviciilor SEO din România, în comparație cu alte țări europene, poate părea mult mai ieftină. Totul ține însă de cantitatea de servicii incluse și calitatea lor. Dar și de reputația agenției de SEO (care demonstrează că poate cu adevărat livra rezultate palpabile pentru clienții săi).

Ținând cont că o optimizare a site-ului web este un proces care necesită timp și resurse multiple, prețurile pentru servicii de genul acesta încep de la 350 de euro. Bineînțeles, totul depinde de ce ai nevoie sau crezi că ai nevoie pentru site-ul tău.

Cel mai important poate nu este prețul, ci compania pe care o alegi pentru a schimba fața și popularitatea paginii tale web.

Nu poți nega faptul că pentru a avea succes în lumea online și offline, ai nevoie de oameni buni în spatele tău.

Indiferent cât de bravo ai fi tu de unul/una singur/ă, oricât de priceput/ă, nimeni nu poate reuși să fie un „one man show”. Capabilitățile noastre sunt limitate. Trebuie să creăm echipe, să construim o rețea de încredere pentru a deveni mai buni în activitățile noastre.

Poți oricând apela la serviciul nostru de SEO de calitate superioară la +373 69 809 235 (Moldova), + 40721 536 067 (România). Sau lasă-ne un mesaj pe info{@}seolitte.com. Avem peste 7 ani de experiență în SEO și digital marketing.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 – 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com