august 22, 2022

Alina Hasnaș

Google Discover: ce este și cum să-ți optimizezi site-ul pentru el

Google Discover e o invenție Google, pentru a servi oamenilor conținut de interes într-o ordine cronologică (cu accent pe cele mai noi). Fără a fi solicitat, acesta apare în fereastra Chrome pe dispozitivele mobile. Și reprezintă o oportunitate bună de a afișa conținutul tău în fața oamenilor cu afinitatea pentru subiectele abordate de către tine. Așadar, dacă ești creator de conținut, acest material este pentru tine.

Google Discover: ce este

Practic, Google Discover face predicții pe baza inteligenței artificiale despre ce ar putea să-l intereseze pe un utilizator. Se întâmplă în baza: istoricului de căutare, a informațiilor / știrilor consumate și a domeniilor sale de interes. Altfel spus, Google își dorește să „prezică” ce vor căuta utilizatorii și să ofere fluxuri de noutăți pe aceste subiecte.

Cum optimizezi site-ul ca să ai șanse să apari în Google Discover?

În primul rând, trebuie să fii eligibil pentru Google News. Mai apoi, site trebuie să fie verificat și indexat în Google Search Console.

Asigură-te că ai un website 100% mobile-friendly. 59,72% din tot traficul online este adus de telefoanele mobile. Iar funcția Discover este deocamdată disponibil doar pe dispozitivele mobile. Ce înseamnă mobile friendly? Textul este ușor de citit, iar site-ul – în general – este ușor de navigat. Adică: se încarcă repede, are butoane de dimensiuni comode pentru atingere, nu dispune de pop-up-uri și interstițiale deranjante, și are un scris destul de mare ca să poată fi ușor parcurs de utilizator.

Conținutul încă este rege pe online. Discover este o funcție care vine să încânte utilizatorul Google, aducându-i anume acel conținut care îl va captiva. Tocmai din acest motiv, orice tip de conținut ai alege (text, imagini, infografice, podcast-uri sau video-uri) toate trebuie să fie excelent muncite. Nu mai este un secret că pentru a măsura calitatea conținutului Google urmărești indicatori precum timpul de aflare în pagină, bounce rate și CTR (rata de click). Iar odată ce vei reuși să-ți angajezi audiența în conținutul creat, și Google va primi semnale că este vorba de un site user-friendy, și de interes pentru cei care îl vizitează. Totodată, când vorbim de conținutul - rege, avem în vedere și unicitatea acestuia. Deci, toate textele să fie unice, imaginile se recomandă a fi de autor și nu stock, la fel și video-urile.

Google Discover: ce e în 2023

Optimizează pentru AMP. Deși nu e o condiție definitorie (în Discover apar și site-uri non-AMP), viteza este un factor determinant în clasamentul Google. Iar o modalitate excelentă de a obține mai multă viteză este optimizarea site-ului web pentru paginile mobile accelerate Google (AMP). Cu AMP, utilizatorii se pot aștepta la încărcare aproape instantanee. Ceea ce crește șansele ca site-ul tău să apară în Google Discover.

Structured Data (schema.org) instalate corect pe website. Schema.org este un limbaj special, prin care motoarele de căutare înțeleg mult mai bine conținutul unei pagini web. Google analizează o gamă largă de date atunci când decide ce conținut ar trebui să apară pe Discover. Cum ar fi: fragmente îmbogățite, panouri cu grafice de cunoștințe și carusele de imagini. Folosește Google Structured Data Testing Tool și Markup Helper, iar aceste 2 instrumente o să îți facă lucrul cu Schema.org mult mai simplu.

Fii prezent cu un profil bine optimizat în Google My Business. Cu cât mai bine arată profilul tău de GMB, cu atât mai multe șanse ai să apari pe harta Google în căutări. Acest serviciu oferă o descriere a afacerii, informații de contact, adrese, numere de telefon și site-uri web.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top