Webinar - instrument al marketing-ului online

Astăzi avem la dispoziție diverse instrumente de marketing. Unele sunt destinate atragerii clienților, altele - păstrării lor, unele - creșterii vânzărilor, altele - studiului publicului-țintă.

Webinar-ul, ca parte integrată a strategiei de marketing, vă poate oferi avantaje considerabile. Cu ajutorul unor webinare gratuite, puteți atrage atenția asupra dvs., a experienței pe care o aveți, a companiei pe care o conduceți și chiar - să acumulați un număr mare de clienți. Datorită webinare-lor interactive, potențialii clienți pot obține informații utile de la dvs. sau de la speak-erii pe care îi invitați. Webinar-ul este, de asemenea, util pentru că odată cu înregistrarea lui, veți lucra asupra unui instrument, ce la rândul lui, va lucra mai târziu pentru dvs. și va "colecta" clienți.

Vom analiza în cele ce urmează câteva tipuri de seminare web pe care le puteți utiliza pentru a vă dezvolta propria strategie de marketing online.

Webinar - un instrument de marketing online eficient
 • Webinar-lecție

Împărtășiți cu audiența dvs. experiența de a rezolva o problemă pe care ei o întâmplină des. Cu cât mai multe acțiuni practice veți oferi publicului - cu atât mai mulțumiți vor fi cei ce vă ascultă. Și nu vă fie frică să spuneți toate secretele! Practica arată că experiența dvs. va fi în continuare unică, însă, de competențele dvs. nimeni nu se mai îndoiește!

 

 • Webinar-interviu

Dacă sunteți la început de drum și încă nu ați reușit să vă afirmați ca un expert în domeniul din care faceți parte, invitați la webinar un speaker cunoscut. Pregătiți planul interviului, găsiți informație curioasă despre speaker, selectați întrebări interesante adresate invitatului dvs., venite din partea publicului. Asemenea webinare vor părea mai dinamice dacă vor avea 2 speak-eri, dvs. și expertul invitat. Mai mult decâ atât, este o șansă unică să vă demonstrați nivelul de profesionalism alături de experți în domeniu.

 

 • Webinar - masă rotundă

O altă interpretare a Webinar-ului-lecție, doar că în acest caz, este vorba de câțiva speak-eri. Se discută o temă și sunt împărtășite experiențele proprii.

 

Webinar-ul - un instrument care vă ajută să faceți față sarcinilor de marketing:

 • Succesul webinar-elor este măsurabil. Puteți măsura metrici la fiecare etapă a pâlniei: persoane ce se înregistrează la webinar -> participanți -> potențiali clienți -> clienți. Monitorizarea acestor indicatori o puteți face folosind chiar pâlnia de la Google Analytics.

 

 • Organizarea webinar-elor e o cale de diversificare a content-ului.  Puteți utiliza înregistrările și după sfârșitul emisiei, postând video-ul pe YouTube, iar prezentarea pe SlideShare. În așa mod, veți avea în continuare un flux de trafic.

 

 • Webinar-ele sunt mai puțin eficiente decât întâlnirile personale, dar, totodată, și mai puțin costisitoare. Mai mult de atât, seamănă cu o formă de comunicare directă. Atunci când potențialii clienți vă cunosc, le este mai ușor să se decidă să facă o cumpărătură.

 

 • 80% dintre companiile prezente online utilizează blogul ca instrument de marketing, și doar 5% optează pentru webin-are. Organizarea regulată a seminarelor web va permite să vă evidențiați printre concurenți.

 

 • Un webinar cu un conținut util și de înaltă calitate ajută la formarea unei reputații de expert, care poate fi contactat pentru ajutor. Prin intermediul webinar-elor, publicul ia cunoaștință de companie și de angajații săi. În cele din urmă, compania beneficiază de mai multă încredere din partea potențialilor clienți.

 

 • Webinar-ele vă permit să studiați temeinic publicul-țintă. În timpul interacțiunii puteți înțelege problemele și nevoile participanților. Prin urmare, veți oferi informații și mai utile.

 

 • Participanții la webinar își lasă poșta electronică în momentul înregistrării. Ei sunt preocupați de subiectul discutat. Dacă utilizatorul nu vizitează acest webinar, informațiile de contact vor rămâne în continuare la dvs. Aceste date pot fi chiar folosite pentru marketing-ul prin e-mail, mai ales că este vorba de marketing-ul cu permisiune.

Tot prin webinar-e cuceriți o nouă audiență!

Chiar dacă sunteți specializat în domeniu, puteți obține rezultate neașteptate. Acesta este locul în care posibilitățile dvs. de a lărgi publicul-țintă pot crește cu eforturi minime. Promovarea webinar-ului dvs. pe social media este o modalitate excelentă de a găsi și de a ajunge la o nouă audiență. De multe ori, audiențele noi ajung să fie cele mai receptive, deoarece le oferiți multă informație calitativă de la prima interacțiune și chiar perspective noi care să contribuie la înțelegerea afacerii și a marketing-ului.

Utilizați Webinar-ul pentru a vă spune povestea!

Un webinar de șaizeci sau nouăzeci de minute poate deveni destul de plictisitor dacă tot ceea despre ce vorbiți este produsul și ofertele dvs. Publicul dvs. va deveni neliniștit și, probabil, va simți că încercați doar să faceți bani de pe urma lui. Folosiți, totuși, subit ocazia de a vorbi despre afacerea dvs.:

 • Când ați început afacerea.
 • De ce ați decis să începeți propria afacere.
 • Detalii despre progresele înregistrate până în prezent (venituri, vânzări, profitabilitate, număr de angajați etc.).

Momentul ideal să vorbiți despre afacerea dvs., este la începutul prezentării (ca să vă cunoască cei care vă văd pentru prima dată) și doar foarte puțin în cadrul webinar-ului. Relatarea problemelor întâmpinate la crearea propriei afaceri dă mereu un plus de predibilitate pentru o audiență care este, probabil, într-o poziție similară cu a  dvs. și care se poate referi la diverse provocări ale vieții. În așa mod aveți șanse reale să câștigați simpatia publicului dvs.

Deveniți factor de decizie în industrie.

Vă promovați discret, acumulând experiența organizării unor webinar-e și, totodată, contribuiți la creșterea ratei de conversie. Trebuie să fiți char și în vizorul celor mai puternici concurenți, pentru o eventuală colaborare. De ce nu? Cei deschiși sunt cei care au cel mai mult de câștigat!

 

Rezumat
Webinar - instrument al marketing-ului online
Numele Articolului
Webinar - instrument al marketing-ului online
Descriere
Webinarul este o modalitate de a câștiga audiență, a cunoaște necesitățile ei specifice mai bine și a acumula influență. Astfel el poate fi folosit ca un instrument de marketing efectiv.
Autor
Numele Agenției de Publicitate
Seolitte
Logo
to top button