februarie 11, 2021

wp-admin

7 pași pentru a face SEO local în Moldova la nivel profesionist

SEO local în Moldova înseamnă optimizare locală a site-ului ca la carte. Or, dacă ai o afacere comercială în Moldova, trebuie să ai și un website funcțional. Site care să-ți aducă potențiali clienți!

Această prezență online îți va garanta o activitate profitabilă pe piața din țară. Asta atât în mediul virtual, cât și de ce nu – în offline.

Astăzi a fi prezent în mediul digital te poate face popular în timp scurt și cu cheltuieli moderate.

 SEO local în Moldova la nivel profesionist 2023

Un loc aparte aici îl ocupă, desigur, optimizarea SEO Moldova a site-ului.

În articolul dat vom acoperi următoarele subiecte în legătură cu SEO local în Moldova:

 • Extensia .MD.
 • Limbi pe site.
 • Hosting bun.
 • Harta Google.
 • Directorii web.
 • Google My Business.
 • Link-uri bune.
 • Date de Contact.
 • Cuvinte-cheie.
 • Căutări Vocale.

De ce este important să faci SEO în Moldova la nivel local?

pași pentru a face SEO local în Moldova 2023

Pentru că anume SEO te ajută să apari în rezultatele căutărilor organice. Și să obții clienți într-adevăr interesați în ceea ce ai tu de oferit.

În plus, SEO este o investiție pe termen lung care se răscumpără adesea de mii de ori.

Căutările în Google pe diferite cuvinte cheie vor afișa cele mai relevante rezultate. Printre care ar fi excelent să apară și website-ul tău și - de ce nu - chiar pe primul loc! Astfel încât motoarele de căutare recomandă website-uri clienților care caută online. Practic le oferă un vot de încredere. Or, utilizatorii cred în părerea lui Google atât de mult încât doar un procent infim din cei care caută mai ajung să dea click pe a 2-a pagină de rezultate ale căutării.

Ține minte. Cu o optimizare SEO în Moldova profesionistă - motoarele de căutare te vor afișa organic pe prima pagină de rezultate.

Una dintre problemele pe care companiile locale trebuie să le trateze în promovarea site-ului și optimizarea SEO este anume abordarea locală a optimizării.

În acest articol recomandăm, din experiență, aplicarea tacticilor SEO care funcționează pentru a te poziționa primul în listele căutării cu ajutorul lui SEO local. Și anume -  SEO în Moldova.

ce e SEO local?

Ce înseamnă optimizare locală din punct de vedere al motoarelor de căutare?

Dacă un utilizator efectuează o căutare în Google, acesta este localizat de GPS în Moldova (dacă căutarea este efectuată de la un dispozitiv mobil). Sau prin IP (dacă este accesat motorul de căutare prin intermediul unui calculator) în Moldova.

Motoarele de căutare cunosc unde este localizat dispozitivului de pe care se efectuează căutarea. Și acesta va recomanda anume site-urile locale cu cea mai mare încredere.

Cei 7 pași pentru a optimiza site-ul local - optimizare SEO în Moldova

pași pentru SEO local în Moldova 2023

Pentru a obține această încredere și a fi recomandat de către Google e nevoie să ții cont de câțiva dintre cei mai importanți factori care contribuie la succesul în clasamentul local. Pe care îl poți obține cu ajutorul tehnicilor de SEO în Moldova:

1. Să deții o extensie corespunzătoare a domeniului și anume extensie de tip „.md”. Însă să nu faci greșeala de a te opri aici. Algoritmul Google nu este decât o sumă de factori care calculează popularitatea site-ului. Apoi, stabilesc relevanța unui website pe circa 200+ de metrici diferite! Top Level domain de tip „.md” este doar un element din algoritm.

2. Pentru a fi cu adevărat competitiv pe domeniul SEO în Moldova, ideal ar fi ca site-ul tău să conțină mai multe limbi: română, rusă, engleză (atunci când e cazul). Utilizarea limbii locale pe site este foarte importantă, însemnând un semnal puternic pentru motorul de căutare. Româna este limba de stat și limba în care se fac cele mai multe căutări online în Republica Moldova. Cu siguranță are rost să o ai pe site! A 2a limbă importantă pentru moldoveni este rusa. De asemenea, se recomandă ca adresa URL să conțină sub forma unui sub-folder limba accesată: seolitte.com/ru/ sau seolitte.com/en/. Fără parametri (seolitte.com/lang=roseolitte.com/lang=ru) și fără subdomenii (ro.seolitte.comru.seolitte.com).

3. Să găzduiești website-ul în țara în care îți desfășori activitatea / prestezi serviciile și pe care o vizezi. Adică, cu o adresă IP specifică țării, respectiv - în Moldova.

4. Să plasezi locația business-ului tău pe hartă și să înregistrezi afacerea ta în „My business”. E vorba de servicii GRATUITE, prestate de motoarele de căutare:

   1. Google Map (Harta Google).
   2. Google My Business (Google Afacerea Mea).
   3. Harta Bing.

5. Să înregistrezi site-ul pe directorii locale și portalurile relevante afacerii tale. Căutarea locală a reprezentat o afacere foarte activă și utilă, înainte de apariția internetului. Se întâmpla pe vremea când paginile galbene furnizate de compania de telefonie reprezentau un instrument foarte puternic. De îndată ce a câștigat Internetul teritoriu și proeminență în viețile noastre, Paginile Galbene au început să migreze online. În Moldova există câteva cataloage online în care poți să-ți înregistrezi afacerea pe care o deții:

    1. Totul.md.
    2. Idno.md.
    3. Firme.md.
    4. Kompass.md.
    5. YellowPages.md.
    6. AllMoldova.
    7. Top20.md.
    8. Site.md.
    9. Metrica.md.
    10. Yellow.place.
    11. Moldo.net.
    12. CasaTa.md.
    13. MoldAgro.
    14. Prospect.
    15. Lista.md.
    16. Terra.md.
    17. AllPrices.
    18. Orasultau.md.
    19. Directory.md.
    20. Domhold.
    21. Blogosfera.
    22. Blogogo.
    23. Blogpost.timpul.md.
    24. Try.md.
    25. AllMoldova.
    26. HR.md.
    27. About.all.biz.
    28. Companii.md.
    29. Admir.
    30. TopBrands.
    31. Prom.md.

De asemenea, este foarte important să obții de link-uri de la site-uri web (bune / populare / relevante) din țară!

ghid SEO local în Moldova 2023

6. Să plasezi neapărat datele de contact pe website-ul tău. Acest lucru îl poți face în footer, de exemplu. Asta inclusiv cu includerea adresei fizice.

7. Să verifici adresa ta cu Google My Business. Google îți trimite o scrisoare cu un cod unic chiar la adresa indicată.

Toți acești factori te vor promova în motoarele de căutare. Unul din elementele prioritare ale algoritmilor Motoarelor de Căutare este anume practicarea unui SEO local (SEO în Moldova). Ceea ce crește însutit probabilitatea ca acestea să afișeze site-ul tău pentru rezultate locale relevante.

Provocarea este mai mare și nivelul de complexitate crește atunci când vizezi mai multe țări. Din acest motiv, este nevoie de urmat pașii respectivi pentru toate țările în care doriți extindere sau în care sunteți activi pe piață.

Înțelegerea modului în care funcționează motoarele de căutare este o componentă prioritară în SEO. Algoritmii motoarelor de căutare modificându-se constant.

Din acest motiv, echipa SEOLITTE continuă să studieze algoritmii motoarelor de căutare și să studieze funcționalitatea acestora. Astfel, recomandăm o modalitate relativ nouă, cu impact inedit și oportunități multiple de clasare SEO în Moldova. Asta întrucât este un segment încă neexploatat.

Căutarea vocală în Moldova

Căutarea vocală este o modalitate foarte bună de a îmbunătăți experiența de căutare pe dispozitive mobile. Aceasta elimină necesitatea de a accesa tastatura. Și oferă utilizatorilor o interfață simplă și acces instantaneu la rezultatele. Tehnologia de recunoaștere este foarte performantă în 2024 și limba română este înțeleasă perfect!

ghid de SEO local în 2023

Exemple:

 • Căutare Google Voice: Acesta este un serviciu gratuit de la Google. El vă permite să efectuați o căutare web bazată pe căutări de tip voce. Adică: vorbire în loc de căutările tradiționale de tip text.
 • Google Mobile App pentru iPhone.
 • Acțiunile Google Voice pentru Android: În această aplicație este inclusă și căutarea vocală. Cu un singur click porniți înregistrarea. Și puteți să adresați întrebarea motorului de căutare. Rezultatele sunt afișate pe ecran rapid și exact.
 • Apple Siri: Siri reprezintă o soluție pentru iOS veselă și rapidă. Se deosebește prin folosirea discursului uman natural. Rezultatele sunt comunicate prin voce.

Îți urăm mult succes și poziții în clasament cât mai înalte. Iar dacă nu te descurci cu optimizarea site-ului, poți oricând apela la noi pentru o ofertă de servicii SEO în Moldova!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top