iulie 30, 2021

Alina Hasnaș

Cum te asiguri că agenția de marketing angajată lucrează 100% în interesul tău?

Marketingul digital este artă. Nu orice îl poate face și mai ales… nu oricine aduce rezultate. Cum deosebim o strategie productivă de o minciună sfruntată? O bună strategie de marketing nu poate fi o minciună, o găselniță. Este un preț de plătit acolo.

Nu se „naște” nimic în doi timpi și 3 mișcări: totul se modelează și se lucrează, până la un produsul final bun.

Aici te vei întreba: ce trebuie să faci tu, ca antreprenor, deținător de magazin online, odată ajuns la punctul în care trebuie să alegi o agenție de marketing? Trebuie să incluzi intuiția, logica, curajul și să te înarmezi cu toată informația posibilă și imposibilă, despre viitorii parteneri.

Este esențial să îți definești în mod clar obiectivele. Și să te asiguri că agenția aleasă va face față.

SEOLITTE – cine suntem și de ce poți avea încredere în noi?

Echipa SEOLITTE este o agenție de SEO și Digital Marketing cu o experiență de peste 7 ani, ce are ca scop livrarea de calitate și eficientă a serviciilor de promovare a website-urilor, și a business-urilor online.

Îți oferim servicii de promovare digitală în România și Republica Moldova: SEO, Social Media Marketing, Google Ads, SEO copywriting și altele. Avem grijă să utilizăm cele mai cotate instrumente de analiză și lucru online (Semrush, Planable ș. a.), să creăm rapoarte detaliate, și să îți prezentăm rezultatele obținute.

Iar în articolul ce urmează am vrea să răspundem la o întrebare pe care am auzit-o destul de des pe parcursul activității noastre: cum se întâmplă că antreprenorii se lasă mințiți de către companiile de marketing? Haide să facem lumină împreună.

Cum te asiguri că agenția de marketing angajată lucrează 100% în interesul tău?

Prin ce sunt mințiți antreprenorii azi?

  • Titlurile clickbait.
  • Studiile de caz prezentate dintr-un singur punct de vedere.
  • Strategiile de Content Marketing segmentate.
  • Minciuni prin omisiunea și prezentarea unilaterală a informației.
  • Setarea de către agenții a unor așteptări greșite față de marketing.
  • Așteptări axate exclusiv pe vânzări.
  • Rezultate instante.
  • Soluții rapide.
  • Implementarea instrumentelor noi, dar fără o strategie clară.

Ca într-un final, toate aceste credințe și activități să nu aducă nici unul din rezultatele scontate. Doar timp și bani pierduți. Iar tu ai ajuns exact în punctul de unde ai plecat. Doar că au trecut câteva luni și ai câteva mii de euro în minus pe contul companiei.

Aici nu au de pierdut doar companiile care apelează la agențiile cu astfel de tehnici de lucru, dar și conceputul de agenție de digital marketing, în sine. Odată cu promisiunile neîntemeiate și rapoartele interpretabile pe care le eliberează clienților, acestea primesc la pachet colaborări scurte și muuult feedback negativ din partea antreprenorilor. În rezultat, fiasco!

Un capitol care merită o atenție deosebită: oferire corectă a acceselor la activele tale digitale

Cea mai des întâlnită problemă: angajatul deține drepturile de administrator și nu vrea să le dea antreprenorilor. Multe afaceri își pierd paginile din simplă neatenție. Asta se întâmplă doar pentru că tu ai prea multă încredere în cei pe care i-ai contractat.

Dacă ai deja încheiat un contract de prestarea a serviciilor cu o agenție de promovare digitală și vrei să afli cât rentabil poate fi aceasta, precum și câtă încredere poți avea în agenția respectivă, am pregătit mai jos un șir de întrebări. Răspunsurile primite te vor ajuta să îți formezi o imagine destul de clară asupra activității sale:

  • Agenția a creat un cont Business Manager din numele Afacerii? Corect ar fi s-o facă.
  • Agenția a deschis un cont de Publicitate din numele Afacerii? Corect ar fi s-o facă.
  • Are sau nu afacerea acces direct la Business Manager și Cont de Publicitate? Corect ar fi să aibă.
  • Agenția a instalat Facebook Pixel pe site? Corect ar fi s-o facă.
  • Cui aparține acest Pixel? Corect ar fi să ai controlul absolut asupra Pixelului.
  • Din ce cont au fost create Audiențele? Corect ar fi să fie din contul tău.

Iată câteva măsuri concrete, pe care le poți aplica, pentru a lua situația sub control. Oprești campaniile. Creezi contul Business Manager. Creezi propriul cont de publicitate. Creezi și instalezi pe site propriul Facebook Pixel. Creezi propriile audiențe. Faci acces agenției la activele tale. Și reînnoiești colaborarea.

Iată și cele mai utilizate metode de a spune adevăruri doar pe jumătate, în comunicarea agenției cu afacerea ta:

  • Facebook oferă facilități și reduceri, de la un anumit buget cheltuit pe reclamă, pe care unele agenții și le însușesc.
  • Agențiile schimbă manual datele din rapoartele PDF și Excel, pentru a „înflori” realitatea.
  • Cum Agențiile te duc de nas la KPI? Când KPI-ul este atins, campaniile se opresc. Iar diferența de buget se păstrează în buzunarul agenției.

Cum te asiguri că agenția de marketing angajată lucrează în interesul tău?

La finalul colaborării, agenția trebuie să rămână doar cu banii pentru serviciile prestate și cu experiența acumulată. Dar nici un bănuț în plus.

E timpul să nu mai gândești în perspectivă de instrumente, ci în perspectivă de rezultat. Cu alte cuvinte, înlocuiește gândirea în tactici de scurtă durată, cu strategii de o durată medie sau lungă.

Dacă ai ajuns până aici, înseamnă că la sigur ți-au fost interesante informațiile oferite de noi. Iar dacă conlucrarea ta cu o agenție de marketing s-a soldat cu eșec sau încă nu aduce rezultate, e timpul să schimbi partenerul în strategia ta de promovare!

Noi îți recomandăm să ai o oră de consultanță gratuită cu un expert SEOLITTE. Noi avem mai mult de 7 ani experiență în marketing pentru afaceri! Sună-ne la +373 69 809 235 (Moldova), +40726794856 (România). Sau, lasă-ne un mesaj pe info{@}seolitte.com.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top