februarie 11, 2021

wp-admin

Schimbări în marketing-ul de conținut și SEO. Ce înseamnă SEO în 2024

Calitate – viteză – eficiență!

În doar ultimii 5 ani, Google ne-a oferit o mulțime de oportunități de creștere în  domeniul marketingului.

Toate aceste mari schimbări au avut, în esență, același obiectiv. Sau altfel zis,ele au reprezentat oportunități de îmbunătățire. Asta începând cu actualizările majore ale algoritmului său (major algorithm updates) până la oferirea priorității pentru dispozitivele mobile (mobile-first). Și anume: să asigure utilizatorilor cea mai bună experiență de căutare posibilă!

marketing de conținut și SEO

Google vrea să arate utilizatorului cel mai bun conținut, în momentul potrivit, pe dispozitivul potrivit. Și – desigur – în cel mai scurt timp posibil.

Pentru asta, Google lansează noi oportunități de optimizare a serviciului de căutare și adaptare pentru diferite tipuri de dispozitive.

Unii specialiști în marketing se străduie să țină pasul cu aceste schimbări uriașe. Și să se adapteze la ele și numai așa înregistrează rezultate remarcabile. De ce? Pentru că au învățat să nu rămână în urma algoritmilor Google, care sunt mereu în evoluție. Ei concentrându-se asupra conținutului și calității acestuia.

Specialiștii inteligenți de marketing știu că trebuie să aibă obiective similare cu Google. Ei tind să meargă într-un pas cu el. Pași care vin în armonie cu principiile generale ale business-urilor bune. Adică:  furnizarea unui conținut care rezonează, angajează, și înregistrează conversie - oriunde, oricând și oricum îl accesează utilizatorul.

marketing de conținut și SEO 2023

Este important să nu te axezi doar pe poziția pe care o ocupă site-ul tău în Google acum. Dar și încotro se va îndrepta Google în următoarele șase luni, peste un an, doi ani sau cinci?

Dacă poți să rămâi înaintea acestor schimbări importante, ai șansa să rămâi în topurile Google și în poziția de dominator a nișei tale în mediul online.

Câteva schimbări SEO pe care trebuie să le iei în considerare pe măsură ce ne îndreptăm spre sfârșitul acestui an, le găsești mai jos:

De la Optimizare SEO la „SEO și concentrare pe conținut”

Așa cum conținutul singur nu este suficient pentru a garanta succesul SEO, la fel folosirea numai a măiestriei SEO nu este suficientă pentru a garanta faptul că oamenii vor găsi și vor fi atrași de conținutului tău.

Foarte importante sunt și datele. Ele ajută marketerii să înțeleagă care este intenția consumatorilor. Plus, să creeze conținut inteligent care se aliniază cu drumul parcurs de clienți, oferind o experiență de succes și memorabilă.

schimbări în marketing de conținut și SEO

Pași de parcurs pentru a-ți ajusta site-ul la standardele SEO moderne

  1. Asigură-te că crearea conținutului tău se bazează pe date. Marketingul de conținut fără date este lipsit de scop.
  2. Definește valorile pentru public. Implicarea și conversia sunt cele care contează pentru tine.
  3. Urmărește metricile, măsoară-le pentru a obține informațiile de care ai nevoie în ajutorul creării unui conținut semnificativ pe care internauții vor să-l consume. Fapt care inclusiv îți va îmbunătăți eforturile viitoare de marketing.
  4. Crearea conținutului de înaltă calitate, cu SEO în minte, va crește vizibilitatea în rezultatele căutării. Respectiv, acest conținut extraordinar poate fi amplificat apoi prin intermediul distribuirilor în rețelele sociale. Asta va crea cerere înaltă pentru contentul tău.
  5. Creează și optimizează conținuturi cu o înaltă calitate. Cele care vor oferi o rentabilitate enormă a investiției, cum ar fi articole, videoclipuri și infografice concepute pentru a ajuta oamenii. Poți răspunde la întrebări importante și populare. Sau să furnizezi informații practice. Ori, de ce nu, să valorifici subiectele la modă.
  6. Apoi, ajută-ți brandul să se evidențieze prin întrebări conexe, imagini, clipuri video, distribuite pe alte site-uri.

schimbări în marketing de conținut și SEO 2023

De la Mobile la Mobile-first

De-a lungul anilor, Google a tot spus specialiștilor în marketing despre schimbarea la mobile-first și iată că schimbarea mult promisă a avut loc. S-a întâmplat atunci când căutările mobile au depășit desktop-ul.

Astăzi optimizarea pentru căutare mobilă nu mai este opțională. Este obligatorie. Trebuie să ai site-ul pregătit pentru utilizarea mobilă, dacă dor iești să dispui de-o prezență valoroasă în mediul online.

Site-urile care nu sunt optimizate pentru dispozitive mobile pierd circa 68% din trafic, conform cercetării BrightEdge. Astfel, înțelegerea comportamentului și intenției utilizatorilor mobili este astăzi esențială. Asigură-te că experiența mobilă îndeplinește sau și mai bine - depășește așteptările utilizatorilor de internet. Sau riști să pierzi cote mari de piață, oferindu-le concurenței.

schimbări în marketing de conținut

Nu uita, transformați navigarea pe un dispozitiv mobil într-o experiență rapidă. Pe lângă faptul că sunt atractive și ușor de navigat, site-urile mobile trebuie să mai fie și foarte rapide. Potrivit cercetării Google, 53% dintre utilizatorii de dispozitive mobile părăsesc site-urile care se încarcă în mai mult de trei secunde. Urmărirea celor mai bune practici SEO cum ar fi: optimizarea imaginilor, redirecționări, JavaScript este un „must”,  pentru intrarea în lumea digitală de astăzi.

schimbări în marketing de conținut, SEO 2023

Concluzii despre SEO în 2024

SEO și capacitatea de urmărire a datelor sunt esențiale pentru integrarea unei strategii digitale de succes. Iar crearea unui conținut eficient și inteligent este calea către succes și venituri mai mari. Iar, în timp se va demonstra cu adevărat eficiența investiției și vei culege frumoasele roade ale unui SEO implementat corect.

Dacă-ți dorești rezultate excepționale pentru site-ul tău, nu ezita să ne contactezi pentru a cere o ofertă de servicii de Digital Marketing și SEO. Vom fi bucuroși să-ți răspundem la întrebări și să-ți propunem soluții care lucrează!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top