februarie 10, 2021

wp-admin

Ce este SEO?

Ce este SEO - citind acest articol, vei afla:

  • Ce e SEO / ce înseamnă SEO în marketing?
  • Cine are nevoie de servicii de optimizare SEO?
  • SEO On Page și SEO Off Page.
  • Cum are loc promovarea SEO?
  • Care e prețul pentru optimizare SEO?
  • Cum să ajungi în Topul Google?

Ce este SEO? Definiție SEO

L-am întrebat pe Wikipedia: ce înseamnă SEO? SEO este optimizarea site-urilor pentru Motoare de Căutare. Așa zice enciclopedia Wikipedia.

Iar prin servicii SEO bune avem în vedere servicii cu plată, care constau în a optimiza SEO un website și a-i crește clasamentul în rezultatele de căutare în Google prin promovare SEO.

Așadar, ce fel de știință este optimizarea SEO?

SEO este o știință relativ nouă (dacă considerăm că și internetul este destul de nou) și reprezintă o combinație dintre diferite domenii mai vechi (marketing, scriere texte, diferite tehnici de atragere a clienților etc.).

În SEO se lucrează cu conținutul unui site și cu modul în care este perceput acesta atât de către utilizatori, cât și de motoarele de căutare, precum Google.

Și de multe - multe ori se merge cu mult mai departe decât îmbunătățirea percepției motoarelor de căutare. Se lucrează la valoare și mai ales - la valoarea adăugată pentru utilizatori și experiența acestora.

De exemplu, oricât de fain ar fi un site sau altul, dacă acesta se încarcă în... 10 secunde - nimeni nu va avea răbdare să aștepte după el!

Sau dacă website-ul este structurat neintuitiv și este foarte complicat să găsești printre paginile lui informația de care ai nevoie. Să zicem că este vorba despre SEO pentru un magazin online unde produsele valoroase sunt ascunse undeva în sub - sub - sub categorii la care nimeni nu are acces prea simplu. Dacă e greu de navigat, utilizatorul renunță. Asta o demonstrează cifrele.

Care este utilitatea serviciilor SEO și ce metode de optimizare SEO există?

ce este SEO?

Acum că am stabilit ce este SEO, haide să vedem și de ce avem nevoie de promovare SEO. Anume serviciile SEO sunt cele care fac posibilă întâlnire dintre cumpărător și vânzător în mediul online. Or, un site bine structurat, cu viteză de încărcare bună, ce dispune de tag-urile potrivite - este cel care are întâietate în topurile de căutare în Google.

Anume în rezultatele Google, acolo unde fiecare dintre noi caută zilnic să găsească soluții pentru problemele lui. Deci, SEO crește vizibilitatea unui website în rezultatele căutărilor și face un website să fie mai bun. După cum concurența este un motor pentru evoluție, așa și SEO: mișcă lumea din online. Datorită rigorilor impuse de către motoarele de căutare, apare tot mai mult conținut bine scris, tot mai informat, tot mai bine aranjat, tot mai interactiv și interesant.

Așadar, SEO este un must-have pentru website-urile din ziua de azi. Cu siguranță că nu merită să ajungi în extrema în care construiești doar site-uri de care să-i placă lui Google sau altor motoare de căutare, și atât.

În 2024 experiența utilizatorului și cât de confortabil se simte acesta atunci când navighează pe site-ul tău este foarte importantă.

Știind ce e SEO și care e utilitatea serviciilor SEO, probabil că te întrebi: dar cine are nevoie de SEO?

Ce website-uri au nevoie de metode de optimizare SEO?

Părerea noastră este că de SEO are nevoie orice site care-și dorește mai mulți vizitatori sau care tinde să devină mai bun pentru utilizatorii lui. Așadar, SEO este bun pentru magazine online, website-uri de prezentare, blog personal, portaluri de știri, site-ul companiei tale etc. Toți cei care vor website vizibil în motoarele de căutare, pe rețelele sociale, precum Facebook, și un site mai vizibil, în general, pe Internet - au nevoie de optimizarea SEO!

Desigur că felul în care se vor livra aceste servicii SEO (strategia SEO și modul de implementare a ei) depinde de nișa și specificul site-ului dat.

Mai ales că SEO se împarte în 2 mari capitole deopotrivă importante: SEO on page și SEO off page. Pentru mai multe detalii despre ce se face la fiecare etapă de optimizare SEO citește articolul: Cum lucrează SEO?

Fiecare dintre aceste etape are specificul său și lista lucrărilor ce trebuie executate, astfel ca website-ul să devină mai valoros.

Ce este SEO On Page și ce este SEO Off Page?

Când vorbim de optimizarea pe pagină (SEO On Page) avem în vedere lucru propriu-zis pe paginile website-ului. Se lucrează cu conținutul acestuia întru îmbunătățirea lui. Se lucrează cu etichete speciale de SEO: title, meta description, Alt tag, Headings etc. Se operează cu diverse cuvinte-cheie relevante, cu imaginile de pe website, cu viteza acestuia de încărcare. Apoi se urmărește ca și conținutul care se va crea în viitor să corespundă unor standarde înalte de calitate și să se conformeze rigorilor SEO.

SEO Off Page (SEO în afara paginii) se referă la promovarea și sporirea popularității unui anumit website. Întru ameliorarea acestei popularități, se recurge la tehnici de marketing. Și anume: la scrierea advertorialelor, la obținerea de bannere, link-uri relevante pentru website-ul dat, parteneriate etc. Toate acestea se fac cu maximă atenție (după un plan special, bine gândit) și se urmărește calitatea backlink-urilor astfel obținute. Nu este suficient să înțelegi ce este SEO, trebuie să știi cum să aplici eficient aceste cunoștințe.

Modul de lucru la optimizarea SEO a unui website. Armonia dintre SEO On Page și SEO Off Page

Așadar, când o echipă de experți SEO se apucă de optimizat un website, ei încep cu SEO On Page și continuă cu SEO Off Page. Specialiștii buni întocmesc un plan de lucru prin care reușesc să unească scopurile propuse pe SEO cu scopurile de business ale diferitelor departamente ale companiei tale. În acest plan de lucru se fac analize pentru a stabili gradul actual de optimizare al website-ului dat, precum și se stabilesc acțiunile ulterioare, plus responsabilii de ele.

Cât ar trebui să coste serviciile de optimizare SEO?

ce este SEO 2023

Probabil cea mai complicată întrebare în SEO White Hat (SEO pălărie albă) ține de bugetul care trebuie investit în SEO. Cât trebuie să coste serviciile pentru a depăși concurența? Desigur că totul depinde de cel fel de concurență vorbim. De asemenea, contează starea actuală a website-ului, de cât de optimizat și optimizabil e acesta. Depinde și de nivelul de concurență în nișa dată. Și, desigur, de volumul de muncă care este necesar să fie efectuat. Un expert SEO bun investește multe cunoștințe în fiecare proiect. Este ca la medic, dacă vrei. Un medic bun va ști să aleagă mai rapid tratamentul potrivit, care să vă ajute, dar consultația lui va costa întotdeauna mai mult decât cea a unui începător.

Cine este un specialist SEO?

ce este optimizarea SEO

Pe lângă îmbunătățirea calității unui website, a metricilor de popularitate, al modului de încărcare, a arhitecturii website-ului, SEO mai ajută website-ul și să-și stabilească o viziune și o direcție spre care să tindă.

Un expert bun este zilnic în lumea business-urilor online, urmărește, măsoară, trage concluzii, face analize - devenind mai bun pe zi ce trece. Anume un asemenea specialist SEO, devine cu timpul și un analist de business de invidiat.

Deci, un expert bun optimizează nu doar pentru azi, ci și pentru mâine, ajutându-te să îți alegi bine de tot publicul-țintă și nișa potrivită. Un expert SEO bun este un bun consultant pentru sfera de digital marketing.

Dat fiind faptul că SEO este tot mai mult inter-conectat cu semnalele din social media, cu promovarea pe Facebook, Instagram, cu alte rețele sociale, legătura dintre marketingul online și SEO devine tot mai vizibilă și mai necesară.

Cum să ajungi în topul rezultatelor Google?

ce este promovarea SEO

Așadar, în 2024 ca să ajungă în TOP rezultate Google, un website trebuie să fie optimizat (cu alte cuvinte trebuie să ai un website user friendly și SEO friendly).

  • Să aibă multe mențiuni online și un conținut excelent.
  • Să dispună de multe semnale sociale.
  • Să fie de încredere, ca să poată rezolva în timp util și bine problema celui care a aterizat din rezultatele căutării Google pe o pagină aleatorie a acestui website.
  • Să fie interesant și plăcut pentru vizitatori. Aceasta înseamnă că site-ul trebuie să aibă un design bun, o arhitectură potrivită, culori bine alese, imagini și conținut interactiv.
  • În ultima vreme, ia avânt conținutul video și chiar video-urile interactive: când utilizatorul poate influența prin răspunsuri la întrebări cum va evolua video-ul pe care îl privește.
  • Un alt tip de conținut bun în ultima vreme sunt infograficele, ce vin cu multe date interesante.
  • Un aspect tot mai important este ca website-ul să arate excelent și pe dispozitivele mobile.

Scrie-ne pentru a obține o ofertă de servicii SEO sau sună +373 69 809 235!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top