KPIs (Indicatori de performanță): la ce rezultate să se aștepte clientul nostru?

Agenția de SEO și Digital Marketing SEOLITTE este compania unde strategia este la loc de cinste. Oferim soluții creative de promovare, adaptate la fiecare afacere în parte.

În activitatea de SEO, urmărim 4 obiective principale. Respectiv, 4 tipuri de indicatori de performanță:

1. Poziții de top pe cuvinte cheie concurențiale.

Orice domeniu de activitate are la bază anumite cuvinte - cheie care îl ajută să ajungă cât mai aproape de utilizatorii săi. Adică, aceia ce caută servicii/produse în online: frazele și îmbinările de cuvinte-cheie cu un număr mare de căutări lunare. Ceea ce, evident, provoacă concurență între site-urile din aceeași nișă de activitate. De exemplu, cuvintele - cheie precum: „telefon mobil ieftin”, „laptop în rate” (domeniul tehnologiilor), „apartamente cu o cameră”, „cumpărare casă” (domeniul imobiliarelor) sau „cafea Lavazza”, „cafea boabe” (domeniul industriei alimentare) sunt doar câteva exemple de SEO cuvinte-cheie. Această exemplificare e aici pentru a te ajuta să înțelegi cât este de important să te poziționezi pe prima pagină în Google. Asta, evident, dacă îți dorești să ajungi aproape de clientul tău. 

Or, fiecare dintre aceste cuvinte - cheie are mii de căutări lunar. Deci, este extrem de important să înțelegi importanța acestui obiectiv SEO!

2. Creșterea numărului de cuvinte cheie de tip long-tail indexabile.

Cuvintele-cheie de tip long-tail sunt formate din 4-5 termeni. Ele sunt specifice, exprimă o intenție vădită și surprind publicul în timpul luării deciziei de informare sau cumpărare.


În majoritatea afacerilor, acest cuvinte sunt ignorate de către strategiile SEO. Se întâmplă tocmai din motivul că au puține solicitări și astfel se ajunge la o pierdere imensă a clienților potențiali. Însă, în realitate, lucrurile stau altfel. Dacă targhetarea are loc pe cuvinte cheie cu puține solicitări, atunci avem parte o concurență mică. Asta ne-ar permite să poziționăm site-ul clientului în topul motoarelor de căutare. Și, respectiv, să-l aducem la aproape de clienții/utilizatorii săi.

3. Sporirea vizibilității generale ale site-ului.

Concurența sănătoasă este un stimul pentru îmbunătățirea și optimizarea site-urilor. Asta cu scopul de a câștiga poziționările de top în motoarele de căutare. Vizibilitatea pe online este extrem de importantă. Ea îți arată cu cât ți-ai devansat concurenții. Precum și care este felia de piață pe care o deții. De vreme ce în SEO totul este măsurabil, vizibilitatea poate fi cuantificată, după poziția din top pe cuvintele tale cheie importante. Iar notorietatea brand-ului tău pe online depinde direct de vizibilitatea site-ului pe care îl deții.

4. Sporirea traficului targhetat pe site.

Pentru a avea rezultate în vânzări este vital să câștigi un volum mare de trafic calificat spre site-ul tău. Unul dintre cele mai importante obiective SEO pe care le urmărește agenția SEOLITTE este sporirea traficului care vine din cuvinte-cheie non-brand și pe cele cu vădit potențial comercial.

Important: Toate obiectivele sunt stabilite de fiecare dată împreună cu posesorul afacerii. Pus, sunt mereu în concordanță cu strategia generală de marketing / politica de vânzări a acestuia.

Așadar, împreună cu clienții noștri, vom seta mărimea pentru următorii KPIs: 

1. Îmbunătățirea calității site-ului și corectarea erorilor tehnice.

2. Sporirea volumului de trafic organic (+ X% din traficul actual).

3. Sporirea vizibilității. Analizăm vizibilitate generală a site-urilor clienților noștri vs. concurenți.

4. Urmărirea unei dinamici pozitive pe partea de viteză de indexare. Plus, reacție pozitivă a lui Google la schimbările produse pe site.

5. Sporirea autorității domeniului. Ca atunci când apar pagini noi, automat să obținem poziții bune pe noile cuvinte - cheie.

6. Creșterea numărului de vânzări.

Exemplu real de scopuri pentru primele 4 luni de servicii SEO livrate:

1. Indexarea tuturor paginilor website-ului.

2. Top 10 după primele 4 luni pentru familiile de cuvinte cheie propuse.

Iată care sunt rezultatele pe care și le propune SEOLITTE pentru aproximativ 6 luni:

-  Obținerea pozițiilor pe cuvintele cheie /numele de brand ale concurenților.

-  Optimizarea conversiei pentru a crește vânzările de pe website.

-  Obținerea de poziții în Top 5 în Google pentru cuvinte-cheie selectate în urma analizei primare.

-  Sporirea autorității site-ului. Asta pentru ca acesta să apară natural în rezultatele căutărilor pentru cuvinte-cheie ce ne interesează.

-  Creșterea traficului organic și a numărului de clienți loiali.

Scopurile și obiectivele strategice pe care ni le propunem sunt legate direct de performanțele de care dăm dovadă când lansăm colaborările pe termen lung. Suntem adepții unui SEO modern și adaptat la nevoile fiecărei afaceri.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top