ianuarie 11, 2023

Alina Hasnaș

Reticența față de SEO: de ce unele afaceri nu cred în puterea promovării organice pe Google?

De 8 ani fac SEO și am văzut multă reticență față de acest domeniu, care, e adevărat, s-a mai disipat în timp. Oricum, rămâne o realitate faptul că afacerile se aruncă cu bugete enorme pe sponsorizări în Social Media, iar când e vorba de campaniile de SEO, bugetele rămân relativ rezervate. Iar perioada de luare a deciziei în legătură cu această investiție este mai lungă.

Reticența față de SEO

De unde această reticență?

  1. Ei bine, primul motiv este că SEO e o cursă lungă. Da, e greu să investești 4, 5 sau poate chiar 6 luni într-o activitate care la început este doar asta... o investiție. Deși toți specialiștii SEO probabil că ți-au spus-o deja: SEO are nevoie de timp ca să lucreze. Deci, când se produce o gaură în buzunarul tău în plină criză financiară, este complicat. Desigur, că banii se recuperează cu vârf și îndesat. Dar și tu trebuie să fii bine organizat la nivel financiar, ca să-ți permiți să faci un SEO corect și cu impact pentru al tău website.
  2. SEO este complex și stufos. Comparativ cu sponsorizările din Facebook sau reclamele de tip Google Ads, SEO se bazează pe peste 200 de criterii pe care le iau în considerare algoritmii motoarelor de căutare. Tocmai din acest motiv nu poți fi minimalist când este vorba de SEO. Ai de lucrat cod la cot cu specialistul de marketing, pentru a lua cele mai bune decizii de optimizare.
  3. SEO este greu de înțeles. Desigur că e mai greu de cumpărat un produs pe care nu îl înțelegi până la capăt. Dar adesea pentru a înțelege SEO în profunzime sunt necesare studii avansate ale domeniului, timp pe care puțini îl au de investit în asta, desigur.
  4. SEO necesități investiții pe partea de perfecționare site. Uneori sunt necesare modificări substanțiale la structura site-ului, alteori e nevoie să apelăm la un developer pentru a corecta erorile native ale CMS-ului site-ului tău.
  5. SEO necesită expunere publică. Pe lângă partea de On-page și a lucrărilor tehnice, SEO presupune și creșterea popularității brandului (ceea ce se numește SEO Off-page). Acest fapt poate însemna interviuri, articole de PR, articole informative despre marca ta comercială. Sau chiar despre tine ca antreprenor. Nu toată lumea e pregătită să facă un pas în față, pentru că expunerea publică înseamnă risc de a fi criticat, discutat și judecat.

De ce SEO este, totuși, un canal atât de puternic de promovare digitală?

Pe de cealaltă parte, SEO aduce cel mai mare ROI (la nivel global avem un ROI declarat de 569%). Plus, are cea mai mare rată de conversie în online (14,6%, comparativ cu e-mail marketingul care are o rată de 1,7%) din toate canalele de promovare online. SEO este măsurabil, iar rezultatele sale dăinuie în timp.

De asemenea, 86% dintre oameni ignoră reclamele plătite, alegând să facă click doar pe rezultatele căutării organice. Iar 68% din experiențele online încep prin utilizarea unui motor de căutare. Și statisticile pot continua mult și bine.

de ce există reticență față de SEO?

SEO este o investiție care se răscumpără. Și aduce multă plusvaloare oricărui brand. Or, rezultatele din prima pagină sunt, în general, percepute de utilizatori ca reflectând branduri de calitate superioară și de încredere. Tot optimizarea SEO crește gradul de recunoaștere al mărcii, căci afișarea produsului în topul rezultatelor de căutare va avea un efect asupra vizibilității site-ului. De asemenea, circa 95% dintre căutători nu ajung dincolo de prima pagină a rezultatelor căutării, site-urile de aici primesc cel mai mare trafic.

Alegerea îți aparține: rămâi reticent cu privire la optimizarea site-ului tău sau te mobilizezi și investești în viitorul prosper al afacerii tale? Dacă te-ai decis deja, tot ce trebuie să faci e să ne contactezi la +373 69 809 235 (Moldova), +40726794856 (România) sau lasă-ne un mesaj pe info{@}seolitte.com și noi vom veni cu cea mai bună ofertă pentru tine!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top