(Infografic) 7 pași pentru a face SEO local în Moldova la nivel profesionist

SEO local în Moldova înseamnă optimizare locală a site-ului ca la carte. Or, dacă ai o afacere comercială în Moldova - trebuie să ai și un website!

Această prezență online îți va garanta o activitate profitabilă pe piața din țară: atât în mediul virtual, cât și de ce nu – în offline.

Astăzi a fi prezent în mediul digital te poate face popular în timp scurt și cu cheltuieli moderate.

Un loc aparte aici îl ocupă, desigur, optimizarea SEO Moldova a site-ului.

În articolul dat vom acoperi următoarele subiecte în legătură cu SEO local în Moldova:

seo in md moldova

De ce este important să faci SEO în Moldova la nivel local?

Pentru că anume SEO te ajută să apari în rezultatele căutărilor organice și să obții clienți într-adevăr interesați în ceea ce ai tu de oferit.

În plus, SEO este o investiție pe termen lung care se răscumpără adesea de mii de ori!

Căutările în Google pe diferite cuvinte cheie vor afișa cele mai relevante rezultate (printre care ar fi excelent să apară și website-ul tău și - de ce nu - chiar pe primul loc!) astfel încât motoarele de căutare recomandă website-uri clienților care caută online. Practic le oferă un vot de încredere. Or, utilizatorii cred în părerea lui Google atât de mult încât doar 7% din cei care caută mai ajung să dea click pe a 2a pagină de rezultate ale căutării!

Ține minte! Cu o Optimizare SEO în Moldova profesionistă - motoarele de căutare te vor afișa organic pe prima pagină de rezultate.

Una dintre problemele pe care companiile locale trebuie să le trateze în promovarea site-ului și optimizarea SEO este anume abordarea locală a optimizării.

În acest articol recomandăm, din experiență, aplicarea tacticilor SEO care funcționează pentru a te poziționa primul în listele căutării cu ajutorul lui SEO local și anume -  SEO în Moldova.

Ce înseamnă optimizare locală din punct de vedere al motoarelor de căutare?

Dacă un utilizator efectuează o căutare în Google, acesta este localizat de GPS în Moldova (dacă căutarea este efectuată de la un dispozitiv mobil) sau prin IP (dacă este accesat motorul de căutare prin intermediul unui calculator) în Moldova.

Ca să fie mai simplu pentru tine să înțelegi – imaginează-ți că utilizatorul dorește să servească un vin de producție autohtonă acesta va căuta în Google cuvintele:

Vin / vinuri

seo in moldova - seo local

Motoarele de căutare cunosc unde este localizat dispozitivului de pe care se efectuează căutarea și acesta va recomanda anume site-urile locale cu cea mai mare încredere.

Cei 7 pași pentru a optimiza site-ul local - optimizare SEO în Moldova

Pentru a obține această încredere și a fi recomandat de către Google - e nevoie să ții cont de câțiva dintre cei mai importanți factori care contribuie la succesul în clasamentul local care îl poți obține cu ajutorul tehnicilor de SEO în Moldova:

  • 1. Să deții o extensie corespunzătoare a domeniului și anume extensie de tip „.md”. Însă să nu faci greșeala de a te opri aici. Algoritmul Google nu este decât o sumă de factori care calculează popularitatea și stabilesc relevanța unui website pe circa 200+ de metrici diferite! Top Level domain de tip „.md” este doar un element din algoritm.
  • 2. Pentru a fi cu adevărat competitiv pe domeniul SEO în Moldova, ideal ar fi ca site-ul tău să conțină mai multe limbi: română, rusă, engleză (atunci când e cazul). Utilizarea limbii locale pe site este foarte importantă, însemnând un semnal puternic pentru motorul de căutare. Româna este limba de stat și limba în care se fac cele mai multe căutări online în Republica Moldova, cu siguranță are rost să o ai pe site! A 2a limbă importantă pentru moldoveni este rusa. De asemenea, se recomandă ca adresa URL să conțină sub forma unui sub-folder limba accesată: seolitte.com/ru/ sau seolitte.com/en/. Fără parametri (seolitte.com/lang=ro; seolitte.com/lang=ru) și fără subdomenii (ro.seolitte.com; ru.seolitte.com).
  • 3. Să găzduiești website-ul în țara în care îți desfășori activitatea / prestezi serviciile și pe care o vizezi (cu o adresă IP specifică țării, respectiv - în Moldova).
  • 6. Să plasezi neapărat datele de contact pe website-ul tău (acest lucru îl poți face în footer, de exemplu), inclusiv cu includerea adresei fizice.
  • 7. Să verifici adresa ta cu Google My Business (Google îți trimite o scrisoare cu un cod unic chiar la adresa indicată).

Toți acești factori te vor promova în motoarele de căutare, unul din elementele prioritare ale algoritmilor Motoarelor de Căutare este anume practicarea unui SEO local (SEO în Moldova) – ceea ce crește însutit probabilitatea ca acestea să afișeze site-ul tău pentru rezultate locale relevante.

Provocarea este mai mare și nivelul de complexitate crește atunci când vizezi mai multe țări. Din acest motiv, este nevoie de urmat pașii respectivi pentru toate țările în care doriți extindere sau în care sunteți activi pe piață.

Înțelegerea modului în care funcționează motoarele de căutare este o componentă prioritară în SEO, algoritmii Motoarelor de Căutare modificându-se constant.

Din acest motiv, echipa Seollite continuă să studieze algoritmii motoarelor de căutare și să studieze funcționalitatea acestora astfel recomandăm o modalitate relativ nouă, cu impact inedit și oportunități multiple de rank-are SEO în Moldova (întrucât este un segment încă neexploatat).

Căutarea vocală în Moldova

Căutarea vocală este o modalitate foarte bună de a îmbunătăți experiența de căutare pe dispozitive mobile. Aceasta elimină necesitatea de a accesa tastatura și oferă utilizatorilor o interfață simplă și acces instantaneu la rezultatele. Tehnologia de recunoaștere este foarte performantă în 2018 și limba română este înțeleasă perfect!

Exemple:

  • Căutare Google Voice: Acesta este un serviciu gratuit de la Google, care vă permite să efectuați o căutare web bazată pe căutări de tip voce - vorbire în loc de căutările tradiționale de tip text.
  • Google Mobile App pentru iPhone;
  • Acțiunile Google Voice pentru Android: În această aplicație este inclusă și căutarea vocală. Cu un singur click porniți înregistrarea și puteți să adresați întrebarea motorului de căutare. Rezultatele sunt afișate pe ecran rapid și exact.
  • Apple Siri: Siri reprezintă o soluție pentru iOS veselă și rapidă – se deosebește prin folosirea discursului uman natural. Rezultatele sunt comunicate prin voce.
cautarea vocala in moldova

Îți urăm mult succes și poziții în clasament cât mai înalte! Iar dacă nu te descurci cu optimizarea site-ului, poți oricând apela la noi pentru o ofertă de Servicii SEO în Moldova!

seo local moldova - infografic
Rezumat
7 pași pentru a face SEO local în Moldova la nivel profesionist
Numele Articolului
7 pași pentru a face SEO local în Moldova la nivel profesionist
Descriere
Fiecare țară își are specificul său în domeniul SEO. O optimizare corectă va aduce rezultate de durată lungă durată. Învață cum să ajungi în topul căutărilor din Moldova.
Numele Agenției de Publicitate
Seolitte
Logo

4 replies added

 1. Chirimeaka 2017-06-21 Răspunde

  Am citit toate articolele tale si imi plac foarte mult, oferi informatii foarte valoroase!

  • De multe ori da, de multe ori nu. Alte țări de obicie au populație mai mare și concurență mai mare, acuma trebuie mai mult efort de depus.

Leave your comment

to top button