ianuarie 5, 2023

Alina Hasnaș

SEO Negativ: cât de real este ca cineva să-ți saboteze eforturile de optimizare folosind aceste tehnici?

Da, SEO negativ există și lucrează. Și da, acesta poate produce daune reale site-ului tău, ajungându-se chiar până la penalizare. Dar, stai un pic! Nu am spus asta ca să te sperii. Am creionat doar cel mai dramatic scenariu, ca să fii conștient/ă de el. Căci până la penalizare, concurentul tău are tare mult de lucru. Iar agenda lui poate fi dată peste cap, cu ușurință.

SEO Negativ: 2023

Care sunt cele mai comune metode prin care se face SEO optimizare negativă?

  1.   Plasarea de backlink-uri de calitate îndoielnică. Crearea a mii de backlink-uri de calitate scăzută către site-ul unui concurent este una dintre cele mai nesofisticate forme de a face SEO negativ. Practic, se transmit către motoarele de căutare semnale multiple despre o vecinătate îndoielnică a site-ului tău. Aici lucrurile nu sunt chiar așa de simple pentru cel care vrea să facă SEO negativ. Căci, de multe ori, chiar și backlink-urile acestea pot da un boost pe partea de SEO. Totul depinde de nișă, maturitatea pieței și gradul de optimizare al site-ului tău.
  2.   Folosirea de texte ancora supra optimizate. Este extrem de important să optimizăm textul ancoră. Dar, trebuie să alegem o abordare cât mai naturală, folosind și cuvinte-cheie, și denumirea brandului, și link-uri ca text ancoră. Nicidecum mii de link-uri pe același cuvânt cheie. Totuși, dacă folosirea acestor texte se face nu chiar atât de spammy, site-ul tău ar putea avea de câștigat de fapt.

Oricum ar fi, aceste link-uri și texte ancoră ar putea să-ți rănească partea de SEO la un update ulterior din partea motoarelor de căutare. Așa că recomandarea noastră este să scapi de ele. În continuare te vom învăța procedura simplă prin care le elimini.

Cum luptăm când avem mii de backlink-uri de calitate îndoielnică?

Cel mai simplu mod de a identifica un atac SEO negativ este verificarea backlink-urilor și a domeniilor de referință care fac trimiteri cu link spre site-ul nostru. Dacă vedem multe backlink-uri cu Spam score mare, Domain Authority și Page Authority mic, pe care știm siguri că nu noi le-am construit, înseamnă că site-ul nostru poate fi victima lui SEO negativ.

Ce avem de făcut ca prim pas este să descărcăm toate backlink-urile date într-un Excel. Apoi să revizuim foaia de calcul mai detaliat. Aici vom putea vedea exact care sunt acele backlink-uri care au dus la afluxul masiv și când au apărut ele. Au apărut cam în aceeași perioadă? Toate aceste domenii de calitate proastă trebuie acum puse într-un simplu fișier de tip .txt. Și apoi acest fișier este trimis la Google prin instrumentul Google Disavow:

https://search.google.com/search-console/disavow-links.

Cum luptăm cu SEO negativ când s-au folosim mii de texte ancoră supra optimizate?

Și în cazul acestor texte ancoră spammy procedura se aseamănă mult cu eliminarea backlink-urilor îndoielnice. Căci, până la urmă, și în cazul textelor ancoră este vorba tot e folosirea unor backlink-uri de calitate proastă. Doar că accentul a fost pus pe cuvintele cheie asociate acestor backlink-uri.

totul despre SEO Negativ în 2023

Putem exporta toate textele ancoră + backlink-urile ce se leagă din ele din orice instrumente (gratuite sau plătite) de analiză a backlink-urilor. Urmează apoi să trimitem fișierul de tip .txt prin instrumentul Google Disavow.

Nu-ți fie frică de SEO negativ, există suficiente instrumente care pot dezbate ușor impactul său negativ. Astfel, concurentul care a încercat să-ți saboteze munca va rămâne doar cu multe ore investite în încercări nereușite de a-ți afecta website-ul.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top