iulie 3, 2023

Alina Hasnaș

Traficul organic: ce înseamnă și cum se obține?

Traficul organic reprezintă vizitatorii care-ți accesează site-ul ca urmare a afișării paginilor acestuia în rezultatelor căutării neplătite („organice”), cum ar fi în rezultatele Google.

în ce situații trebuie să apelezi la servicii de SEO?

Diferența de traficul obținut prin PPC este că traficul plătit provine din clic pe reclame cum ar fi Google Ads din pagina de rezultate.

În Google Analytics acest trafic poate fi vizualizat astfel: accesezi raportul Grup de canale, pe care îl găsești făcând click pe Achiziție / Tot traficul / canalele. „Căutarea organică” afișată aici se referă la traficul din SEO.

Calitățile expertului SEO

În general, pe lângă traficul obținut din căutări, mai există aceste canale de obținere a traficului pe website:

  • Traficul direct: este vorba de vizitatorii care vin direct pe website-ul tău, prin introducerea adresei tale URL.
  • Traficul de recomandare (refferal): vizitatorii care vin prin link-uri/recomandări de pe alte site-uri web.
  • Traficul social: trafic care provine de la postările de pe site-urile de social media.

Printre avantajele obținerii lună de lună a unui trafic organic semnificativ se numără:

1.Traficul organic are ca rezultat potențiali clienți înalt calificați, care au introdus în căsuța de căutare Google exact cuvinte cheie relevante afacerii tale. Altfel spus, ei deja sunt conștienți că au nevoie de produse/servicii asemănătoare cu ceea ce ai tu de oferit.

2. SEO înseamnă rezultate și strategie durabilă pe termen lung, SEO efectuat corect aduce roade pe un termen foarte lung. Astfel încât optimizarea site-ului îți va aduce un avantaj competitiv durabil.

3.Este rentabil - rata de returnare (ROI) a lui SEO e de 529% la nivel global.

4. Îmbunătățește loialitatea față de brandul tău - dacă influentul Google crede în tine, înseamnă că ești un brand puternic. Iar o imagine pozitivă a afacerii crește loialitatea clientelei.

servicii SEO Cluj - optimizare site

Metode de a crește traficul organic

Așadar, provocarea ta este să te asiguri că atunci când oamenii caută un produs sau un serviciu similar cu ce ai tu de oferit, te găsesc pe tine și nu pe concurentul tău.

Iată ce ai de făcut pentru creșterea traficului neplătit:
SEO pe pagină. Aici ai de optimizat conținutul site-ului: texte, heading-uri, viteza de încărcare a site-ului, folosirea corectă a cuvintelor-cheie pe textele din site. Toate – în vederea poziționării cât mai bune în SERP pentru anumite cuvinte cheie.
SEO în afara paginii. Această etapă reprezintă procesul de afiliere cu referințele externe (backlink-uri) cu autoritate SEO. Asta – pentru a îmbunătăți poziționarea unui site în SERP.
– SEO tehnic se axează pe arhitectura corectă din punct de vedere al unui motor de căutare. Adică, site-ul să fie conceput după o structură care-i permite lui Google să acceseze, interpreteze și indexeze site-ul respectiv.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Timi%C8%99oara

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top