februarie 11, 2021

wp-admin

Site-ul tău nu se clasează bine în topul Google. Află ce greșeli faci

SEO este  o specializare tânără, cu o istorie de circa 20 de ani. Într-o perioadă atât de scurtă, au apărut deja foarte multe mituri despre promovarea unui site în motoarele de căutare, despre secrete și greșeli de optimizare SEO.

Știai că în 1993 a apărut primul motor de căutare. Unul primitiv - Web3 Catalog. Iar motorul de căutare al companiei Google devine cunoscut abia în anii 2000... Dar astăzi același Google care a început relativ modest operează cu 92% din traficul de căutare global?

Așadar, dacă deții o pagină web, știi deja cât de greu este să ajungi la publicul tău țintă. Și asta pentru că actualmente sunt înregistrate oficial 1,9 miliarde de site-uri. Concurența este foarte mare. Iar topul Google pentru o anumită interogare conține doar 10 locuri. Concurența e acerbă.

Află mai jos tot ce înseamnă o clasare bună, unde greșești în optimizarea site-ului și de ce Google nu-ți stochează eficient pagina web în baza lui de date.

greșeli în SEO 2023

S-o pornim încet. Și anume, s-ar putea ca site-ul tău pur și simplu să nu fie indexat. Dar ce înseamnă indexare pentru Google?

top greșeli în SEO

A nu fi indexat înseamnă că nu vei fi listat în Căutarea Google.

Indexarea site-ului presupune parcurgerea lui de către crawlerii motorului de căutare și afișarea acestuia în rezultate atunci când se caută pe cuvinte-cheie potrivite conținutului site-ului tău. Atenție! Nu e vorba aici de a te clasa în prima sau a doua pagină. Ci, deocamdată, doar să fie prezent în rezultate, adică să fie indexat. Chiar dacă ai deja o pagină, ai investit în articole, web design - ai putea să nu apari în motorul de căutare.

Paginile web trebuie să stocate în indexul Google. Când un utilizator a făcut o interogare, răspunsurile sunt extrase din această bază Google, în care au fost stocate, adică din index. Deci, pentru ca site-ul tău să apară în rezultatul căutării pe Google, trebuie, mai întâi de toate, să te asiguri că site-ul este accesibil pentru Googlebot. Apoi, trebuie să te asiguri că este indexat corect. Dar și nu ți-au scăpat alte greșeli, ce te fac invizibil pentru Google.

Motive ale indexării parțiale și/sau cu erori

Lucrurile pot fi foarte simple în unele cazuri. De exemplu, cei care s-au ocupat de programare, au uitat, pur și simplu, să permită indexarea site-ului. Sau nu au plasat harta site-ului în limbajul XML (sitemap.xml). Dacă, în schimb ai multe erori, site-ul are conținut copiat sau irelevant, ori ești penalizat de Google - lucrurile devin foarte complicate. Totodată, trebuie să știi că dacă site-ul este nou, atunci în primele 6 luni el va fi mai puțin vizibil pentru motorul de căutare. Autoritatea și notorietatea unei pagini web se creează doar în timp.

Motive ale clasării proaste

Dar haide să lăsăm limbajul sofisticat pentru developeri. Și să stabilim ce greșeli faci tu în crearea conținutului. Dar și de ce site-ul nu se clasează bine, chiar dacă a fost indexat!

top greșeli în SEO 2023

  1. Nu folosești cuvinte-cheie în familii și grupuri sau nu le folosești unde trebuie.

Una dintre cele mai eficiente strategii de SEO în 2024 este blogging-ul. Propune oamenilor teme simple, ușoare și distractive. De exemplu: „cum să faci bani online”, selectează cuvinte cheie cu nr. mediu de căutări și o concurență redusă (folosește Google Ads’ Keyword Tool (https://ads.google.com/home/tools/keyword-planner/) - pentru a le depista și folosește-le doar în grupuri de cuvinte.

Pentru gruparea cuvintelor cheie folosește Keyword Grouper PRO (https://marketbold.com/KeywordGrouperPro/).

Deși este important să stabilești o strategie SEO de promovare site în motoarele de căutare, nu este suficient să ai un text optimizat cu cuvinte cheie SEO pe site. Mai trebuie să utilizezi cuvinte cheie SEO în meta tag-uri (titluri și descrieri), în URL-uri, în structura meniurilor, în denumirile imaginilor și textelor ALT, în titlurile textelor, în headings etc.

Investește în conținut puternic, nu doar în pagini care vând, dar și în pagini informaționale. Oferă valoare utilizatorilor, introduce ghiduri, case-uri, printscreen-uri, video, comentarii, recenzii. Reînnoiește articolele vechi, alege cuvintele și fraze cheie potrivite. Apoi, răsfoiește top 10 pagini ce apar pe Google cu aceste grupuri de cuvinte-cheie și formează un nou articol mai bun decât la concurenți. Acest gen de conținut se numește content subtil. Și îți ajută pagina web să fie indexată mai bine.

  1. Nu ai grijă de experiența utilizatorilor.

Aici contează și intenția utilizatorului. Un utilizator nemulțumit de site-ul tău, care a dat click, va părăsi rapid site-ul, deoarece pagina ta nu a coincis cu intenția lui. Acest lucru lovește direct poziția site-ului tău, mai ales, dacă dă click la concurenți în secunda următoare. Pentru a mări rata de conversie, trebuie să faci optimizare SEO la fiecare pagină în parte.

Pagina trebuie să fie ușor de utilizat, deci conceptul după care trebuie să te conduci este usability. Google, în primul rând, va atrage atenția asupra timpului petrecut pe pagină și asupra ratei de respingere. Deci, oricât ai investi în servicii SEO și-n postări sponsorizate, dacă produsul nu este iubit de oameni, nimeni nu va accesa această pagină. Mai mult, Google urmărește și comportamentul utilizatorilor după ce părăsesc pagina și vei pierde mult din notorietate.

  1. Nu optimizezi versiunea mobile a site-ului

Google va indexa prioritar versiunile mobile ale site-urilor. Viteza excelentă de încărcare pe mobil, responsivitatea și adaptabilitatea sunt cerințele de bază. Dacă viteza de încărcare este mică, atunci utilizatorul va respinge pagina ta web. Rata de respingere și timpul petrecut pe pagină fiind parametrii principali de care ține cont Google când îți analizează site-ul.

Știi deja că site-ul trebuie să fie mobile friendly. Oferă un plus de valoare utilizatorilor. Dacă ai un magazin online, creează aplicații mobile și articole informative. Cel care investește în experiența plăcută a utilizatorilor va avea mult de câștigat pe termen lung. Mai ales, dacă investește și în promovarea site-ului în motoarele de căutare.

  1. Nu faci un link building de calitate

Backlink-urile de calitate (link-urile care duc spre pagina ta) sunt elementele principale ale unei strategii SEO excelente. Și, probabil, cea mai dificilă sarcină. Motoarele de căutare utilizează link-urile pentru a accesa, cu ajutorul crawlerilor, fiecare pagină de pe site-ul tău. Dar și pentru a crea legături între site-uri. În acest fel, motoarele de căutare decid dacă o pagină este, sau nu, suficient de calitativă pentru a o clasa pe cuvintele cheie relevante. Așadar, există o serie de tehnici pentru construirea de backlink-uri de calitate. Dar acestea variază în funcție de nivelurile de dificultate. Majoritatea experților SEO consideră că este foarte dificil să obții link-uri de calitate. Însă nimic nu este imposibil.

Deci, pentru a obține o indexare corectă de la Google, trebuie să investești activ și în construirea de backlinks. Aici, ai la dispoziție 3 variante de bază: directorii de business (unde poți adăuga informații despre afacerea și site-ul tău), să profiți de popularitatea rețelelor sociale (acestea te vor ajuta să aduni backlink-uri cu autoritate) și, nu în ultimul rând, să colaborezi cu mass-media.

  1. Nu ai o strategie SEO pe termen lung

Analizează concurenții care sunt în top 10 în rezultatele căutărilor. Ce fac ei diferit de tine? Poate au conținut relevant sau poate au o strategie de SEO eficientă? Poate apelează la servicii SEO în Moldova? Poate au o pagină mobile friendly și oferă o experiență plăcută utilizatorilor? Un brand se face cunosc prin publicații în rețelele sociale, în ziare, reviste și portaluri online populare. Precum și printr-o strategie puternică de promovarea unui site în motoarele de căutare.

top greșeli în SEO optimizare

Așadar, acum cunoști ce greșeli comiți, probabil, inconștient. Și de ce site-ul tău nu este indexat de către Google. Acordă atenție maximă acestor aspecte și îmbunătățește-ți site-ul, făcându-l acum vizibil pentru motoarele de căutare. Doar așa îți poți întrece concurenții și să ajungi în top 3 în rezultatele Google.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top