ianuarie 6, 2023

Alina Hasnaș

Ce este Crowd Marketing?

Vrei să înțelegi ce este Crowd Marketing? Industria de SEO și Digital Marketing se dezvoltă rapid. Apar constant noi instrumente de marketing online și tendințe în domeniul promovării pe internet. În ultimii câțiva ani, Crowd Marketingul a evoluat la proporții incredibile. Astfel, de la spam-ul fără sens s-a ajuns la un serviciu fiabil de marketing și promovare online.

Așadar, ce este Crowd Marketing?

Acesta este un mod de interacțiune companiei cu publicul țintă online. Și anume: pe canale în care un număr mare de clienți potențiali le vizitează regulat. Cum ar fi: forumuri sau site-uri de recenzii. Poate fi considerată o metodă de promovare de tip „guerilă”. Este util azi? Cu siguranță: da!

Majoritatea internauților din ziua de azi, înainte de a face o achiziție, doresc să se asigure că produsul sau serviciul ales este de bună calitate. Pentru a face acest lucru, ei încearcă să găsească opinii, recenzii și comentarii de la alți cumpărători. Tocmai pentru asta trebuie să utilizezi acest instrument.

Ce este Crowd Marketing - totul despre un Crowd Marketing bun definitie, expicatie

Obiectivul principal al lui Crowd Marketing: atragerea clienților pe site-ul tău prin recenzii și recomandări multiple, creând o imagine de expert în nișă.

Ce este crowd marketing din perspectiva SEO?

Din punct de vedere SEO, crowd marketingul:

 • Crește traficul site-ului.
 • Îmbunătățește brand awareness-ul.
 • Creează multe semnale de popularitate în ochii motoarelor de căutare.
 • Vine cu costuri financiare modeste.
 • Îmbunătățirea reputației în ochii potențialilor clienți.
 • Și cel mai important lucru: atragerea de noi clienți.

În practică, acest instrument funcționează astfel: tu, ca reprezentant sub acoperire al unei companii care, de exemplu, vinde echipamente de cusut, selectează în mod specific forumuri tematice, grupuri, bloguri în care se discută despre cusut. Te alături acestei discuții. Apoi, în timpul conversației, recomanzi publicului exact echipamentul comercializat de firma ta. Drept urmare, oamenii citesc comentarii că firma ta este cea care vinde cele mai bune echipamente la cele mai bune prețuri, merg pe site și fac achiziții.

Relevanța crowd marketingului astăzi este dată de dezvoltarea constantă și apariția de noi filtre. Contează și faptul că apar actualizări dese de algoritmi ai motoarelor de căutare. Poți fi pedepsit pentru backlink-uri dubioase. Totuși, dacă aceste link-uri arată ca cele naturale (în crowd marketing ele exact așa arată) și există click-uri reale pe ele, atunci nu vor exista pedepse.

Cum să plasezi corect link-urile de Crowd Marketing?

 1. În comentarii. Pe acestea le poți lăsa pe forumuri, bloguri și pe rețelele sociale. Uneori, un link lăsat într-un context potrivit poate aduce mai mult trafic decât un motor de căutare. Rețelele de socializare îți pot aduce o cantitate imensă de trafic. Asta datorită audienței lor mari. Acțiunile sunt simple:
 • Caută pe rețeaua de socializare discuții pe teme legate de nișa ta.
 • Lasă câte un comentariu relevant, cu link, la fiecare discuție.
 1. Forumuri. Singurul dezavantaj al acestei resurse este că trebuie să ai un cont cu „reputație” pe forum. Altfel, riști să fii blocat și să provoci neîncredere în profilul tău. Așadar, este mai bine să nu te grăbești aici. Mai întâi, crește-ți profilul pe forum. Și apoi, după ce ți-ai câștigat o anumită marjă de încredere, începe să postezi backlink-uri, cu atenție. Desigur, linkurile tale trebuie incluse într-un anumit context. Altfel, nu va fi crowd marketing, ci simplu spam. Adesea, pe același forum sunt create mai multe conturi. Cu ele poți iniția noi subiecte de discuții pe teme avantajoase brandului tău. Poți chiar să aduci discuțiile de care ai nevoie în partea de sus a forumurilor (la top subiecte discutate). Astfel, recomandările brandului tău o să dispună de o sursă suplimentară de trafic pentru o lungă perioadă de timp.

Cum să te organizezi pentru un Crowd Marketing de succes?

Ai două opțiuni: o poți face de unul singur sau poți angaja specialiști în acest domeniu.

 1. Pe cont propriu. Crowd Marketingul poate fi făcut de oricine. Nu sunt necesare cunoștințe speciale pentru această activitate. Este nevoie doar de o cantitate imensă de timp. Aceasta este o muncă monotonă și solicitantă. Iar dacă ai suficient timp liber – nu-ți va fi greu să faci acest lucru.

Ce este Crowd Marketing - definitie, expicatie

Iată câteva sfaturi pentru cei noi în domeniu:

 • Profită de Google Alerts, un serviciu foarte la îndemână, creat de cei de la Google. Acesta te va ajuta să urmărești noile conținuturi apărute pentru anumite cuvinte cheie.
 • Pe forumuri poți să nu te chinui să crești conturi nou, ci poți cumpăra unul existent. Unul cu o bună reputație.
 • Nu urmări doar numărul de backlink-uri, ci gândește-te mai ales la calitatea lor. Dacă ți-ai postat recenzia undeva și ți s-a răspuns (a fost pusă o întrebare suplimentară), răspunde-i și include cuvintele cheie de care ai nevoie în răspunsul tău pentru a crește, astfel, relevanța backlink-ului.

Când e cazul să apelezi la profesioniști pentru un crowd marketing de calitate?

Dacă ai o mulțime de alte lucruri mai importante de făcut, poți oricând apela la ajutorul specialiștilor din acest domeniu. Ei vor face aceasta muncă în locul tău. Și, la final, o să-ți ofere un raport detaliat despre acțiunile întreprinse și rezultatele atinse.

Apelând la ajutor de la profesioniști. Pe piața de SEO și promovare online există suficiente companii care au resurse pentru a face un crowd marketing de calitate. Acestea nu sunt servicii ieftine, dar merită. La urma urmei, pentru a-ți face treaba la cel mai înalt nivel trebuie să investești mult timp și să ai baze de date enorme. Precum și o experiență bună. Iar toate acestea costă.

De asemenea, poți apela la un freelancer sau poți angaja un lucrător de la distanță. Acest lucru te poate costa puțin mai puțin. Dar atenție că riști să primești o muncă de-o calitate îndoielnică.

Dacă îți pasă de proiectul tău pe internet, atunci, desigur, utilizarea crowd marketingul ar trebui să fie o prioritate pentru tine. Cu toate acestea, nu trebuie să te aștepți ca după o lună de muncă laborioasă să vedeți rezultate serioase. Crowd marketingul, la fel ca SEO Off-page, aduce rezultate maximale în timp.

Iar dacă te decizi să mergi pe mâna profesioniștilor, echipa SEOLITTE este întotdeauna bucuroasă să te ajute. Contactează-ne pentru o consultație gratuită. Și vom selecta cea mai bună opțiune pentru promovarea mărcii tale la +373 69 809 235 (Moldova), +40726794856 (România). Sau lasă-ne un mesaj pe info{@}seolitte.com. Avem peste 7 ani de experiență în digital marketing!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top