martie 15, 2023

Alina Hasnaș

Performance Marketing Online

Performance marketing online reprezintă acea formă de promovare a unui brand, în care agenția de marketing online este plătită în funcție de rezultate (profitabilitate sau ROI). Scopul acestui mod de a opera este ca abordarea de marketing să fie sub forma pâlniei de vânzări. Astfel, la fiecare etapă din pâlnie să fie atent analizată pentru optimizări constante.

De asemenea, fiecare campanie de promovare este optimizată până când aduce cât mai mult profit.

Prin Performance Marketing se optimizează mult bugetele de promovare. Aici se corelează e cu atenție bugetul alocat pentru un canal (SMM; SEO sau Google Ads) și vânzările reale venite. Toate acestea făcute în cel mai scurt timp posibil, și optimizând în continuu bugetele.

Așadar, este esențial ca de la bun început să fie stabilite niște obiective SMART de marketing. Adică Specific, Măsurabil, Accesibil, Relevant, încadrat în Timp.

Performance Marketing Online pentru 2023

Ce canale de marketing online se folosesc în Performance Marketing?

Toate canalele de promovare digitală sunt folosite în acest caz. Dar se particularizează în funcție de specificul afacerii și interesele audienței țintă. SMM, SEO, Google Ads și Remarketing, Bbannere de tip Display, e-mail marketing-ul, marketingul de conținut sunt doar câteva dintre modalitățile pe care se poate merge. Evident, să urmărește ca fiecare canal individual să aibă un ROI pozitiv. Și un impact pe măsură.

Performance Marketing Online: ce este, cu se folosește?

 Vrei să îmbrățișezi filosofia de performance marketing online? Iată care sunt pașii de parcurs:

  1. Analiza inițială a datelor. Înțelegerea deplină a datelor și rapoartelor de performanță din online este condiția de bază a acestui tip de promovare. Dacă nu există înțelegere, instrumente sau metode de măsurare exactă a impactului campaniilor, performance marketingul tău va eșua.
  2. Stabilirea corectă a obiectivelor. Obiectivele trebuie gândite astfel încât să fie realiste, realizabile și eficiente, create după modelul SMART. SMART înseamnă specifice, măsurabile, posibil de atins, realiste și încadrate în timp. Așadar, trebuie să-ți stabilești și niște indicatori – cheie de performanță pentru analizarea și monitorizarea înde-aproape a rezultatelor. Tot aici are loc prioritizarea și selectarea indicatorilor de performanță pentru acele valori care au un impact cât mai mare asupra încasărilor firmei. Respectiv, e vorba și de impactul direct asupra conversiilor.
  3. Construirea unui plan de acțiuni complet, cu responsabili și activități bine trasate. E foarte important și să avem pașii de acțiune precizați pentru fiecare obiectiv în particular, precum și o strategie de marketing bine definită. Așa vom ajuta toată echipa de marketing să-și facă ireproșabil treaba. Deci, targetologul va ști să identifice obiectivul reclamei, dar și modalitățile în care se va obține atingerea obiectivului. Copywriterul va ști exact cui și de ce i se adresează prin-un mesaj comercial. Designerul va ști ce stare și emoție vrea să provoace în audiența – țintă etc.
  4. Definirea pâlniei de vânzări. Consecutivitatea etapelor prin care trece un vizitator de la prima interacțiune cu un brand până a-i deveni client. E vorba de drumul de la identificarea punctelor de durere și/sau a nevoilor clientelei până la achiziție, apoi loializare. La fiecare etapă din pâlnie avem de stabilit canalele de comunicare și tipurile de mesaje transmise. De asemenea, aici are loc stabilirea  indicatorilor – cheie de performanță pentru fiecare etapă a pâlniei.
  5. Pregătirea setului de materiale necesare. Landing page, seturi de bannere, texte și postări etc.
  6. Organizarea unei echipe responsabile pentru schimbări rapid. Ttrebuie să se poată interveni rapid în adaptarea strategiei. Să se facă repede în funcție de indicatorii de performanta ai campaniei, fără zeci de aprobări și ședințe.

În general, prin Performance Marketing se poate face performanță și cu posibilități bugetare reduse. Asta dacă echipa de lucru este motivată corect.

Scrie-ne pentru a ne cere o ofertă de servicii de Performance Marketing. Sau sună-ne la +373 69 809 235 (Moldova) și +40721 536 067 (România) pentru a-ți arăta câte putem face pentru tine!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 – 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com