aprilie 30, 2021

Alina Hasnaș

Cum se face promovarea eficientă a unui site?

Care sunt cele mai bune metode de promovare pentru site-ul dvs.? Ce puteți face pentru a stimula creșterea traficului? Câteva dintre modalitățile de promovare deja le utilizați; altele ați vrut să le aplicați, dar, poate că ați uitat de ele; sunt și cele de care nici nu ați auzit. Acest articol este conceput pentru a vă aprofunda în tehnici de promovare online gratis și nu numai a unui site. Încercăm să vă oferim informațiile de bază și cele mai accesibile și eficiente metode de promovare online.

Optimizarea SEO

Cea mai importantă și ieftină metodă este să vă clasificați în top după cuvintele-cheie potrivite în motoarele de căutare. Motoarele de căutare trimit roboți-crawleri (un fel de “păianjeni web”) pentru a indexa conținutul paginii dvs. Prin urmare, haideți să începem cu enunțarea pașilor care vor pregăti pagina web de o indexare optimă. Cheia nu stă în intenția de a păcăli motoarele de căutare, ci de a lăsa indici cu privire la conținutul paginii dvs. Această abordare se numește optimizare pentru motorul de căutare” (SEO).

1. Scrieți un titlu al paginii bogat în cuvinte cheie (se referă la eticheta SEO title)

Scrieți un titlu descriptiv pentru fiecare pagină – bogat în cuvinte-cheie după care doriți să vă găsească utilizatorii, folosind de la 5 până la 8 cuvinte. Eliminați cât mai multe cuvinte de “umplutură” din titlu, dar fără a pierde din construcția semantică. Încurajați utilizatorii să facă click pe un titlu, făcându-l puțin mai provocator. Utilizați cuvintele-cheie împreună cu numele companiei dvs. în pagina principală a site-ului. Nu uitați că acest titlul este identitatea dvs. în motoarele de căutare. Cu cât mai relevante cuvintele cheie în titlu, cu atât mai probabil ca motorul de căutare să înțeleagă corect despre ce este pagina.

2. Includeți cuvintele cheie în anteturi (H1, H2, H3)

Motoarele de căutare consideră că anume cuvintele cheie care apar în titlul paginii și în subtitluri sunt importante pentru pagină, așa că asigurați-vă că acestea apar în anteturi.

3. Poziționați cuvintele cheie în primul paragraf al textului

Motorul de căutare se așteaptă ca primul paragraf să conțină cuvinte cheie importante pentru document: în cazul în care majoritatea oamenilor scriu o scurtă prezentare a conținutului. Dar în nici un caz nu vorbim de amplasarea artificială a cuvintelor cheie. Mai mult nu înseamnă întotdeauna mai bine! Densitatea cuvintelor cheie pe care o salută Google este de 1,5-2 % (cam 8 cuvinte cheie la 500 de cuvinte pe pagină), deci nu exagerați.

5. Includeți cuvinte-cheie descriptive în atributul ALT al imaginilor

Acest lucru ajută site-ul dvs. să fie mai accesibil pentru vizitatori și oferă indici suplimentari motoarelor de căutare despre ce este în acea imagine. Atributul ALT permite imaginilor dvs. să se claseze mai sus în rezultatele căutării Google Images.

6. Utilizați cuvinte cheie în hyperlink-uri (text ancoră)

Motoarele de căutare caută indici în centrul paginii dvs. Atunci când văd cuvinte cu hyperlink, acestea sunt considerate potențial importante.

7. Asigurați-vă că sistemul dvs. de navigare este prietenos cu motorul de căutare

Doriți ca roboții motoarelor de căutare să găsească toate paginile site-ului dvs.? Meniurile de navigare JavaScript și Flash care apar atunci când plasați hover sunt utile pentru oameni, dar motoarele de căutare nu citesc JavaScript și Flash foarte bine. Prin urmare, adăugați JavaScript și meniuri Flash numai cu link-uri HTML obișnuite în partea de jos a paginii, asigurându-vă că există un lanț de hyperlink-uri care conduc „păianjenul” motorului de căutare din homepage pe fiecare pagină de pe site-ul dvs.

Unele sisteme de gestionare a conținutului pentru promovarea magazinului online, generează pagini web dinamice, adesea recunoscute după semnele de întrebare din adresele URL, urmate de șiruri lungi de numere sau litere (parametri). Motoarele de căutare suprasolicitate au probleme de analiză a adreselor URL lungi și cu paramentri și nu le pot identifica. Dacă realizați că motoarele de căutare nu indexează paginile interioare ale site-ul dvs., ar trebuie să rescrieți URL-urile.

Social Media (Promovare Youtube, Facebook)

Următorul tip de promovare a site-ului vine din domeniul social media, în care oamenii sunt încurajați să interacționeze unul cu celălalt și să răspundă la anunțurile și comentarii. Ar trebui să recunoașteți patru tipuri de rețele sociale: bloguri, site-uri de socializare, site-uri de social bookmark și forumuri. Nu vă supărați dacă distincțiile dintre tipurile de medii sociale tind să se estompeze. Social media vă ajută să promovați site-ul prin trimiterea unui trafic direct, prin crearea de linkuri către site-ul dvs. și prin generarea de informații despre acesta.

1. Începeți un Blog de afaceri

Doriți link-uri către site? Începeți un business blog! Dacă oferiți un conținut excelent, cum ar fi reacții la evenimentele din industrie – utilizatorii, cel mai probabil, vor fi mai activi, iar popularitatea vă va crește. Consistența și atitudinea sunt elementele cheie în acest caz.

2. Deveniți parte a comunității social media

Printre cele mai bune comunități online pentru afaceri sunt Facebook, Instagram și Twitter. În plus, este posibil să participați la o comunitate de social bookmarks, în care membrii împărtășesc informații despre site-uri sau știri. De obicei, puteți plasa un link către site-ul dvs. în profil, dar cel mai mare rezultat apare atunci când alte persoane vă menționează (generează trafic către site-ul dvs.).

Un kind reminder, nu vă alăturați unei comunități pentru a face spam sau a vorbi neîncetat despre afacerea dvs. Ca  în orice comunitate, trebuie să ascultați, să comentați și să aduceți o contribuție valoroasă.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 – 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com