Capitolul I: Cum operează Motoarele de Căutare?

Așadar, cum lucrează Motoarele de Căutare?

Motoarele de căutare au 2 funcții majore. Respectiv, de a accesa internetul cu crawlere și de a construi un index (stocarea paginilor web). Ele oferă apoi utilizatorilor motoarelor de căutare o listă ordonată a site-urilor pe care le-a stabilit ca fiind cele mai relevante pentru căutarea dată. La prima vedere pare ușor.

Accesând cu crawlere și indexând (Crawling & indexing)

Legătura dintre link-urile de pe web servește Motoarelor de Căutare pentru a aduna toate paginile. Link-urile permit motoarelor de căutare să scaneze. Proces numit în engleză „crawling". Asta pentru a ajunge la multe miliarde de documente interconectate de pe web. Pentru a realiza sarcină monumentală de a deține miliarde de pagini care pot fi accesate într-o fracțiune de secundă, motoarele de căutare au construit centre de date peste tot în lume.

Aceste-s instalații de depozitare monstruoase. Ele dețin mii de mașini de prelucrare a unor cantități mari de informații foarte repede.

Atunci când o persoană efectuează o căutare, folosind oricare dintre cele mai importante motoare, ea cere rezultate instantaneu. Chiar și una sau două secunde de întârziere poate provoca nemulțumiri. Astfel, motoarele muncesc din greu pentru a oferi răspunsuri cât mai repede posibil.

Furnizând răspunsuri

Motoarele de căutare sunt mașini ce oferă răspunsuri. Atunci când o persoană efectuează o căutare online, motorul de căutare face 2 lucruri:

  1. Prezintă numai acele rezultate care sunt relevante sau utile pentru căutarea utilizatorului dat.
  2. Clasează aceste rezultate în funcție de popularitatea site-urilor care servesc informațiile pe care le prezintă motorul în rezultatele sale.

Ce influențează pozițiile în rezultatele căutărilor?

Relevanța și popularitatea sunt elementele cheie care influențează clasarea în SEO. Pentru un motor de căutare, relevanța înseamnă acum mult mai mult decât găsirea unei pagini cu informația potrivite. Lucrurile nu au stat, însă, întotdeauna așa. Rezultatele prezentate inițial de către motoarele de căutare au avut o valoare oarecum limitată.

De-a lungul anilor, inginerii inteligenți au conceput metode mai bune pentru a potrivi rezultatele afișate la întrebările puse. Astăzi, sunt sute de factori care influențează relevanța site-urilor.

Motoarele de căutare au presupus că dacă un website, o pagină sau document e mai popular, informațiile pe care le conține acesta sunt mai valoroase, așa a apărut Offpage SEO. Între nivelul de popularitate și valoarea informațiilor existând o dependență directă. Această presupunere s-a dovedit a fi destul de bună în ceea ce privește satisfacția utilizatorilor cu rezultatele căutării.

Popularitatea și relevanța

Aceste 2 elemente nu sunt determinate în mod manual. Motoarele folosesc ecuații matematice (algoritmi) pentru a sorta rezultatele care se potrivesc (relevanța). Apoi, pentru a clasa rezultatele în ordine corespunzătoare calității (popularitatea).

Ce spun Motoarele de Căutare despre algoritmii lor?

Algoritmii complicați ai motoarelor de căutare pot părea impenetrabili. Într-adevăr, motoarele oferă destul de puține informații despre cum să influențezi algoritmii pentru a obține rezultate mai bune. Și respectiv, pentru a acumula mai mult trafic.

Mai jos găsești rezumatul recomandărilor venite direct de la Motoarele de Căutare cele mai mari – Google și Bing:

  • Google recomandă crearea paginilor în primul rând pentru utilizatori, nu pentru motoarele de căutare.
  • Să se construiască site-uri cu ierarhie și text clar.
  • Fiecare pagină trebuie să fie accesibilă de la cel puțin un link text static.
  • Să se construiască site-uri utile, bogate în informații. Și pagini care descriu clar și corect conținutul.
  • Utilizarea cuvintelor cheie pentru a crea URL-uri descriptive, umane prietenoase.
  • Microsoft Bing recomandă crearea unui conținut bogat în cuvinte cheie. Iar aceste cuvinte cheie să se potrivească cu ceea ce caută utilizatorii.
  • Să se creeze conținut proaspăt în mod regulat.
  • Să nu se pună textul pe care îl dorim indexat în interiorul imaginilor. De exemplu, dacă dorim că numele companiei sau adresa sa să fie indexate, trebuie să ne asigurăm că aceste date sunt afișate nu doar în interiorul unui logo al companiei.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top