februarie 12, 2021

wp-admin

Cercetare despre cât de SEO optimizate sunt site-urile din Moldova. Top 5 pe țară

Dorim să dăm cărțile pe față și anume vom vorbi despre: ce rezultate putem obține la capitolul „SEO Moldova”? Cum prestăm serviciile și ce tactici folosim pentru clienții noștri pentru a-i aduce în top. Dar aceasta este doar o mică parte, în această pagină vei mai descoperi și următoarele:

- Ce e SEO și la ce ajută el? Noțiuni generale la capitolul „SEO în Moldova”.
- Cum să ajungi popular în Google Moldova? Ce strategii SEO folosim?
- Rolul serviciilor SEO pentru obținerea traficului din Google. Strategia SEO de la SEOLITTE.
- Top 5 cele mai populare site-uri din Republica Moldova: cum au devenit populare și ce rol joacă SEO pentru popularitatea lor?
- Concluzii despre SEO în Moldova.
- Tabel: Cele mai populare site-uri din Moldova.

SEO Moldova: Ce este Optimizarea site-urilor și la ce ajută ea?

Definiție: SEO reprezintă optimizarea și promovarea site-urilor pentru mai mult trafic din Motoarele de Căutare. SEO are 2 mari părți: SEO On Page (în pagină) și SEO Off Page (în afara paginii). Când vorbim de optimizarea pe pagină (SEO On Page) avem în vedere lucru propriu-zis pe paginile website-ului. Se lucrează cu conținutul acestuia întru îmbunătățirea lui. Se lucrează cu etichete speciale de SEO: title, meta description, alt, Headings etc. Se lucrează cu cuvinte-cheie relevante, cu imaginile de pe website, cu viteza acestuia de încărcare. Pe de altă parte, se lucrează și la strategia generală de optimizare. Și mai mult chiar - la educarea deținătorului. Se urmărește ca și conținutul care se va crea în viitor să corespundă unor standarde înalte de calitate și să se conformeze rigorilor SEO.

SEO Off Page (SEO în afara paginii) se referă la promovarea și sporirea popularității unui anumit website. Întru ameliorarea acestei popularități, se recurge la tehnici de marketing. Și anume: la scrierea advertorialelor, la obținerea de bannere, link-uri relevante pentru website-ul da, parteneriate etc. Toate acestea se fac cu maximă atenție (după un plan special, bine gândit) și se urmărește calitatea link-urilor astfel obținute. Nu este suficient să înțelegi ce este SEO, trebuie să știi cum să aplici eficient aceste cunoștințe.

SEO, altfel cunoscut ca optimizarea pentru motoarele de căutare (Google, Bing, Yahoo etc.), devine tot mai indispensabil pe zi ce trece. Promovarea website-urilor cu ajutorul strategiilor clasice ale marketing-ului nu mai e la fel de eficientă ca odinioară. De aceea, optimizarea SEO a website-ului vine in ajutor cu strategii ce fac utilizarea site-urilor mai simplă, mai prietenoasă și mai eficientă.

Dacă nu ai timpul necesar sau nu ai cunoștințe suficiente pentru a evalua cât de optimizat este website-ul sau magazinul tău online. Sau nici nu ai idee cum să-l aduci în topurile motoarelor de căutare, atunci poți apela cu încredere la o firmă de SEO Moldova.

Nu e pentru nimeni un secret că site-urile de știri sunt printre cele mai accesate în țară. Însă aici nu vom vorbi de ele. Aici vrem să punem accent pe cele mai SEO optimizate site-uri din țară.

Cel mai probabil că dacă nu ești expert în domeniul SEO Moldova, nu ai atras atenția la artificiile pe care le folosesc unele site-uri pentru a obține mult trafic organic (gratuit) adus de motorul de căutare, în special - Google.

Aici vorbim despre website-uri care nu doar că sunt populare, ci și reușesc să obțină profituri considerabile. Fac asta profitând de noile reguli are comerțului online.

Observăm că practic toate site-urile de topul SEO Moldova comasează mai multe servicii/ produse. Și reușesc să acopere tot ce e necesar în viața de zi cu zi. Ele sunt structurate intuitiv și oferă soluții. Acestea sunt avantaje serioase pentru SEO. Căci utilizatorii tuturor acestor site-uri sunt prinși, angajându-se în sesiuni de lungă durată și revenind foarte des la aceste platforme.

Dintre site-urile cu un conținut pur comercial optimizate ca la carte se remarcă:

  • Oratorica.md - un exemplu de SEO Optimizare făcută bine, la noi în țară. Site-ul este informativ, conține toate cuvintele-cheie necesare, paginile sunt structurate logic. Și 100% țin cont cu modul de a căuta al oamenilor. Dar respectă și algoritmul de lucru al roboților motoarelor de căutare. Textele de pe website, de asemenea, sunt bine gândite și structurate ca la carte. Website-ul are o viteză excelentă de operare, e prietenos și reușește să încadreze toate aceste elemente bune pentru SEO într-un mod excelent. Toate - într-un design minimalist și simplist. Cu 46% din trafic provenit din Google (poți verifica cu SimilarWeb), Oratorica.md primează în acumularea clienților pentru cursurile lor de limbi străine în Chișinău, Moldova.
  • Documente.md - Bunic întru ale internetului, Documente.md cu un istoric de peste 10 ani pe piața Moldovei vine ca o mare resursă pentru informarea utilizatorilor în legătură cu obținerea documentelor. El practic oferă (mură-n gură) răspunsuri la întrebări care în instituțiile noastre sunt tratate într-un mod excesiv de birocratic. Site-ul servindu-se și de credibilitatea și brandul creat în timp pentru SEO. Cum este posibil acest lucru? Articole utile, informații descrise pe scurt, într-un mod clar, și mai ales - organizat. Toate acestea țin oamenii angajați în website și aduc avantaje pentru SEO. Or, în 2024, semnalele de angajament a oamenilor sunt mai importante ca orice altceva! 52% din traficul acestuia e din Google. Și acești oameni se pot converti zilnic în clienți fideli. Mai ales dacă firma are cu ce-i uimi și offline, la fel de bine ca în mediul virtual.
  • ProImobil - este un site de nișă ce are circa 100,000 de vizitatori lunar (potrivit Metrica.md), dintre care cca. 20% provin din Google (așa spune SimilarWeb, poți verifica). Experiența demonstrează că se poate mai mult ? Haide, totuși, să vedem: de ce motorul de căutare apreciază acest website și îi oferă poziții bune în rezultatele căutări? Pentru că: site-ul este structurat bine, atrage prin servicii gratuite, call-to-action bine definit, viteză de operare excelentă, asistență online. Nemaivorbind de imagini și texte optimizate corect. Acesta are și un vizual plăcut, și răspunsuri informate la orice întrebare. Sistemul de filtre avansate este de un real folos pentru utilizatori. Iar asistența umană neintrusivă ce se face simțită pe toată durata navigării copleșește.

Ce strategii SEO folosim pentru a obține rezultatele scontate?

  • Concluzia #1: Așadar, un mod de a deveni popular la capitolul SEO Moldova ar fi să livrezi un serviciu/produs bine gândit, structurat și orientat către oameni. Ai grijă de conținutul website-ului tău și funcționalitatea sa. Să obții trafic e important. Dar și mai important e să menții interesul vizitatorilor odată ajunși la tine pe website. Ai grijă să postezi articole și conținut relevant pentru produsul/serviciile oferite. Dacă deții un magazin online, poți să creezi o secțiune dedicată articolelor. De exemplu: curiozități, noutăți sau alte informații interesante. Funcționarea corectă a website-ului este reprezentată de: viteza rapidă de încărcare a paginilor, redirecționarea în regulă după apăsarea butoanelor (așa cum ar fi intuitiv să fie). Dar și afișarea corectă a widget-urilor sau animațiilor grafice ș. a.
  • Concluzia #2: Cumătrismul moldovenesc. Altfel spus: să fii recomandat de către un brand cunoscut. În ziua de azi, noțiunea de „parteneriat” e o definiție a succesului. Nu doar că te va ajuta să devii mai cunoscut, ci și îți va aduce avantaje serioase în SEO, obținând backlink-uri cu autoritate mare. Găsește servicii sau brand-uri complementare cu produsul tău, ai căror clienți și vizitatori vor fi interesați să viziteze și site-ul tău. Și mai apoi (de ce nu) să procure produsul sau serviciile tale.

Primirea recomandărilor în baza unei înțelegeri sau a unei parteneriat cu alte companii existente pe piață, îți vor aduce nu doar avalanșe de trafic, ci vor oferi și un înalt grad de încredere celor ce vor auzi de site-ul tău pentru prima dată.

Bunăoară, același ProImobil despre care au discutat mai sus - folosește platforma gigantului 999.md care-i aduce circa o treime din tot traficul său (ceea ce este o cifră cu adevărat spectaculoasă!)

  • Concluzia #3: Toate website-urile populare în Moldova au informația prezentată în cel puțin 2 limbi: limba română și limba rusă. Limba engleză constituie un avantaj pentru Moldova, dar nici pe departe atât de importantă ca primele două. Dacă scopul tău e sa ajungi popular în Moldova, atunci nu uita să ai website-ul disponibil în aceste 2 limbi. Care este explicația SEO? Utilizatorul tău trebuie să fie purtat ca pe palme, îi faci navigarea plăcută și procesarea informațiilor utilă. Iar el te va răsplăti prin fidelitate.
  • Concluzia #4: Dezvoltă o comunitate. Este ceea ce puțini experți SEO îți vor spune. Însă să fii popular ajută enorm și ca să câștigi credit din partea lui Google. În 2024 felul în care interacționează oamenii cu site-ul tău te poate aduce în top în câteva zile. Și te poate scădea de acolo în câteva ore. Ia ceva timp să aduni la un loc oamenii ce au ca interes comun produsul sau serviciile tale. Dar crede-ne pe cuvânt, merită. Socializarea este „slăbiciunea” oamenilor. Fie că le oferi un loc de discuții pentru subiecte relevante pe site-ul tău, sau că le oferi un loc unde își pot scrie părerile despre fiecare obiect/serviciu oferit, treptat, vizitatorii vor începe să se implice. Asta când vor înțelege că datorită acestor spații de socializare pe website-ul tău, ei pot găsi răspunsuri la anumite întrebări.
  • Concluzia #5: Ține utilizatorul ocupat: pe toate site-urile populare din Moldova utilizatorul petrece mai mult de 2 minute zilnic. Ceea ce este o performanță mare pentru online. Mai ales, aici se diferențiază 999.md cu timp mediu de peste 20 minute, dublu față de concurentul său - makler.md.

Cercetare despre cât de SEO optimizate sunt site-urile din Moldova?

Cine îți vine în ajutor?

SEOLITTE este o Agenție de SEO din Moldova, Chișinău ce știe cum să îți optimizeze website-ul, ca să ajungi cel mai popular din Moldova. Pe pagina noastră web poți găsi multe articole despre SEO, în care sunt descrise principii și tehnici SEO.

Iar dacă nu pricepi prea multe în cum funcționează SEO, acordă un pic de timp și citește ghidul SEO pentru începători.

Site-ul tău va avea conținutul optimizat, pentru ca vizitatorul să primească plăcere cât navighează. Și să petreacă mult timp acolo. Strategiile SEO utilizate de SEOLITTE îți garantează un efect observabil și măsurabil în rezultate exacte. Vei deveni mai vizibil în Google. Iar numărul vizitatorilor și clienților va crește!

De ce să alegi SEOLITTE pentru optimizări din domeniul SEO Moldova?

Știm cum să te aducem în top, avem capacitate de analiză și sinteză. Plus, toate instrumentele necesare sunt în mâinile noastre.

Fiind o agenție de SEO din Moldova, și anume orașul Chișinău, SEOLITTE știe cum să optimizeze website-uri. Dispunem de experiența vastă în promovarea magazinelor online și setare campanii Pay Per Click.

Pachetele de servicii SEO oferite sunt create pentru orice necesitate și pentru orice tip de website.

Și recomandările clienților SEOLITTE vorbesc în numele companiei. Toți cei ce au apelat la serviciile de promovare online și optimizare SEO de la noi sunt brand-uri recunoscute în Moldova. Și mai ales - sunt clienți mulțumiți.

Serviciile SEO de la SEOLITTE

Serviciile SEOLITTE includ următoarele: Servicii SEO de optimizare a website-ului, Social Media Marketing, Audit SEO, Scriere de texte, Monitorizare Reputației Online și Google Ads.

Toate au drept scop promovarea și îmbunătățirea pozițiilor website-ului în căutările Google sau în rezultatele altor motoare. În dependență de necesitate și starea website-ului, SEOLITTE îți va indica care sunt pașii necesari pentru optimizarea site-ului. Dar și corectarea greșelilor în structura, conținutul și modul de promovare al website-ului.

SEOLITTE se apucă de treabă chiar dacă website-ul este nou-nouț sau mai vechi, și - cu/ sau fără reputație. Orice provocare este un motiv în plus pentru echipa SEOLITTE de a se afirma.

Dacă nu ai nevoie de Social Media Marketing sau Google Ads, este în regulă. Poți selecta un tip de serviciu individual la dorință. Dar dacă scopul tău e să ajungi în Top 5 în Google în cel mai scurt timp posibil, atunci e recomandabil să apelezi la întregul pachet de servicii oferit de SEOLITTE.

Concluzii despre cum stă în sfera SEO, Moldova

Nimeni nu a zis că e simplu să devii faimos, dar nu e imposibil. Cu un pic de străduință și cu niște specialiști de treabă precum suntem noi, website-ul tău va deveni unul din cele mai vizitate din Moldova. Iar serviciile tale vor fi cunoscute și utilizate pe larg.

Excludem site-urile de tip Social Media și Motoarele de Căutare, și-ți prezentăm în cele ce urmează Top 5 cele mai populare website-uri din Moldova. Iar mai jos îți arătăm ce a „adus roadă” pentru acestea:

1) 999.md
999.md este o platformă de vânzări online și anunțuri în Moldova. Popularitatea acestui website nu se limitează doar la Chișinău. Ci se extinde și asupra altor orașe din Moldova. De altfel, în filtrul de căutare de pe website, utilizatorul poate indica regiunea dorită pentru a restrânge lista obiectelor în vânzare strict la cele din regiune sa.

Panourile publicitare de pe website permit promovarea altor servicii și website-uri. Asta incluzând orientarea vizitatorului și spre alte site-uri pro-active: cu articole utile și job-uri postate.

Simplitatea design-ului si aranjamentul prietenos față de utilizator face website-ul accesibil și ușor de înțeles pentru orice vizitator, indiferent de vârstă.

Un as în mâneca se consideră organizarea eficientă a categoriilor de produse, disponibilă în meniul din stânga. Atunci când vizitatorului îi este prezentat în prima instanță ceea ce îl interesează, el înțelege valoarea site-ului. Ulterior, acestuia i se oferă și șansa de a naviga printre categoriile de produse pentru a mai vedea oferte disponibile. Acesta, respectiv, va petrece mai mult timp pe site, căutând obiectul sau serviciile ce îl interesează. A răspunde scurt pe 2 la întrebare poate aduce rezultate, mai ales când răspunsul este însoțit de o arhitectură meticulos gândită a site-ului. Aceasta „prinde” oamenii și-i îndeamnă spre navigare, cercetare și comparare de produse și servicii.

La capitolul SEO Moldova, acest website are parte de un trafic e dcalitate, cu un bounce rate scăzut, și cu timpul mediu petrecut pe site de peste 17 de minute (wow!). Toți utilizatorii site-ului au posibilitatea de a se loga și petrece timpul postând anunțuri sau căutând obiectele aflate în vânzare.

Avantaje SEO: Aceasta platforma este prima platforma de vânzare - cumpărare din Moldova. Vechimea site-ului își pune amprenta și asupra aspectelor SEO.

Este important de observat că viteza de încărcare a website-ului este extrem de înaltă. Deci, chiar și cu o conexiune la internet mai slabă, structurile și informațiile importante de pe site vor apărea rapid pe ecranul vizitatorului.

De asemenea, site-ul, datorită arhitecturii și ușurinței în utilizare, ține vizitatorii ocupați. Aceștia vizitează în mediu 13,3 pagini/zilnic pe 999.md.

Și acum cea mai importantă întrebare: face SEO 999.md?
Da. 999.md este site-ul care lucrează cu meta tag-uri, optimizează în continuu viteza, are grijă la dimensiunea imaginilor încărcate pe site. Plus, are grijă să primească backlink-uri de la grupul de site-uri Simpals. Unicul element de care uită posesorii site-ului este că reclama în exces și pop-urile pot dăuna optimizării SEO.

2) gov.md

gov.md este site-ul oficial al Guvernului Republicii Moldova. Probabil că oamenii caută informații despre activitatea Guvernului și o monitorizează cu atenție. O mulțime dintre vizitatori sunt în special interesați de ASP (Agenția Servicii Publice) găzduită pe același root domeniu: http://www.asp.gov.md/. ASP oferă un spectru larg de servicii ce se referă la persoane fizice (acte de identitate, cetățenie, acte de stare civilă - perfectarea și preschimbarea acestora) și juridice (înregistrare companii, autentificări și certificări, eliberare de extrase etc.). Per general, gov.md este un site informativ, cu diverse documente și informații utile, la fel, acesta face foarte multe trimiteri valoroase către alte site-uri de interes general.

Face gov.md SEO?
Site-ul gov.md are un număr mare de backlink-uri și mențiuni naturale în presă. De asemenea, administratorii acestuia au grijă de experiența utilizatorilor. Și se asigură că nu sunt erori de tip 400 sau 500. Zilnic apar 2-3 comunicate de presă noi. Așadar, cu siguranță că anumite părți extrem de relevante din SEO sunt acoperite de gov.md zi de zi.

3) Point.md
Un alt website creat de către cei de la Simpals este point.md - un portal informativ. O parte din popularitatea sa se datorează faptului că include harta interactivă a Chișinăului. Acesta e un artificiu foarte comod de utilizat, și indică traseele transportului public din capitală.

Treptat, pe point.md au apărut rubrici ce țintesc diferite interese și diverse categorii de vizitatori: sport, meteo, noutăți și altele.

Avantaje SEO: Utilizarea website-ului e atât de simplă (user-friendly), încât oricărui vizitator i s-ar potrivi specificul website-ului. Iar la următoarea ocazie, acesta ar prefera să revină pe acest website, decât să caute surse alternative de informare.

Un alt avantaj pe care Google îl ia în calcul pentru point.md constă în serviciile suplimentare care sunt prezente pe site. De exemplu, cum este harta interactivă despre care am vorbit mai sus.

Google pune accent mare pe grija față de utilizatori (poll-uri, calculatoare online) - conținut unic și diferit care le este utilizatorilor de real folos.

Face Point.md SEO?
Cu toate că mai este de lucru la capitolul SEO, site-ul conține etichetele necesare și indică mereu sursa știrilor preluate (element cheie pentru Google, apropo). De asemenea, point.md nu doar obține link-uri din grupul său, ci și este citat în permanență de alte ziare online în Moldova. Este vorba de un link building pasiv.

4) zoom.us

Odată cu pandemia de COVID-19 Facebook și Netflix au avut probleme de suprasolicitare a serverelor și a platformelor lor de la prea mulți utilizatori care navigau concomitent pe aceste site-uri. Nici nu ne miră că un asemenea an are o platformă de comunicare prin video + chat în top site-uri vizitate și de moldoveni. Oamenii au fost aproape unii de alții anume prin intermediul conferințelor video și a comunicării virtuale.

Face Zoom.us SEO?

Zoom.us are peste 3000 de site-uri care menționează prin link acest site. De asemenea, zoom.us apare în topul motoarelor de căutare pentru o serie mare de cuvinte-cheie ce au legătură cu conferințe online și video conferințe. Serviciul este gândit cu pentru o utilizare ușoară și este comod pentru utilizatorii care se tot întorc la platformă de fiecare dată când vor să organizeze o comunicare în mediul virtual.

5) Gismeteo.md
Scopul principal al website-ului este oferirea informațiilor despre prognozele meteo. Oricine ai fi, neapărat te va preocupa întrebarea dacă va fi cald, va fi frig sau va ploua mâine.

Punctul forte al website-ului este prezentarea informațiilor într-un mod detaliat. Acesta conține o listă lungă de regiuni și raioane din Moldova.

Avantaje SEO: Pentru mai multe avantaje pe SEO, gismeteo.md a avut grijă sa adauge pe site secțiuni cu noutăți, turism și alte tipuri de conținut care a avut impact pozitiv, pentru că utilizatorii petrec zilnic pe site circa 2:18 minute.

Face gismeteo.md SEO?
Încă și cum! Gismeteo a structurat site-ul ca să aibă o viteză incredibilă de operare. Toate etichetele, tot marcajul SEO este folosit pe 10. De asemenea, s-a lucrat la cele mai populare cuvinte-cheie, iar topurile vorbesc de la sine.

Ce urmează?

Cercetare despre SEO optimizare Moldova

Dacă nu ții să construiești un portal de proporții. Cum este în cazul lui 999.md, point.md sau makler.md, să știi că oricum poți deveni popular. Definește-ți bine o nișă. În baza ideii despre produsul pe care vrei să îl creezi, stabilește cine este publicul tău țintă și care sunt potențialii tăi clienți.

Concentrează-te pe ce i-ar atrage să îți viziteze website-ul și să utilizeze produsul și/sau serviciile tale online.

Odată ce ți-ai făcut planul de atac, construiește-ți website-ul apelând la serviciile firmelor de design web. Iar cu website-ul gata în  buzunar, ai nevoie de un plan bine pus la cale pentru conținutul și promovarea website-ului. Desigur, nu uităm de capitolul „SEO Moldova”.

Aici ai nevoie de ajutorul specialiștilor SEO. E recomandat să te consulți cu experți din acest domeniu pentru a-ți explica și prezenta cele mai bune metode de optimizare a website-ului și promovare a acestuia.

Asigură-te că contactezi o firmă SEO de încredere și cu reputație bună, ca SEOLITTE? De ei depinde faima ta în continuare.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top