august 4, 2022

Alina Hasnaș

Mesajele comerciale cu trigger. Influență sau corectitudine

Ai auzit de cuvântul trigger? Poate te-ai ciocnit de el, atunci când mergeai la o ședință terapeutică sau poate în vreo producție de la Hollywood. Acest cuvânt este din ce în ce mai utilizat în spațiul media. El vine să sublinieze acele situații în care un specialist folosește niște pârghii de influență pentru a „prinde” consumatorul sau clientul potențial în pâlnia sa de vânzare.

  1. Natura trigger-urilor

De obicei, trigger-urile se folosesc în cele mai diverse scopuri, precum sunt:

Termenul de trigger este asociat și cu activitățile Database Management System. Deoarece este imposibilă utilizarea acestor mecanisme în lipsa gestiunii eficiente a bazelor de date, în special a celor cu caracter personal.

Dacă ar fi să simplificăm, trigger-urile sunt contra-acțiuni, care vin ca răspuns la anumite procese întreprinse de către un client. De exemplu, cel mai simplu model este link click-ul utilizat în campaniile de email marketing sau remarketing. Inserând un anume link într-un mesaj comercial, îl convingi pe client să de-a click. Și, respectiv, aduci trafic pe o anume platformă pe care o gestionezi. În această dimensiune, contează să pui accentul pe acel cuvânt cheie, la care reacționează un cititor. Acest lucru e cu atât mai pertinent, de exemplu, în mesajele comerciale plasate în advertoriale. La scrierea unui astfel de text, specialistul în marketing digital creează o pânză digitală, formată din:

  • Cuvânt cheie.
  • Element valori important pentru client.
  • Utilitatea mesajului și conexiunea cu trigger-ul.

Să ne imaginăm că ai o afacere cu ciocolată. Și vrei să convingi doamnele care slăbesc să achiziționeze produsul tău. Pentru început, trebuie să treci de reticența publicului țintă, utilizând un mesaj regândit: trecerea de la „ciocolată delicioasă” la cea „sănătoasă”. Respectiv, în mesajul comercial trigger-uri de bază pot fi: „pierderea kilogramelor”, „slăbit sănătos” sau „delicii sănătoase”.

Mesajele comerciale cu trigger

  1. Tipurile de trigger

Conform unei clasificări oferite de cercetătorii IBM, există o clasificare de bază, fundamentală a triggerilor, după cum urmează:

  • Trigger premergătoare – utilizate pentru a colecta date și a crea o imagine de ansamblu asupra procedurilor existente.
  • Trigger de procesare – se utilizează mecanismele de Insert, Update și Delete.
  • Trigger de post – procesare – folosite pentru a determina rezultatele unei campanii.
  1. De ce și cum trebuie folosite trigger-urile în comunicarea comercială?

Similar altor mecanisme de influență utilizate pe larg, trigger-urile se folosesc ținând cont de:

  • Impactul psiho-emoțional al acestora asupra utilizatorilor. Deci, se exclud orice fel de cuvinte peiorative sau clișee agresive. Recomandăm să se facă diferența clară între agresivitate și hype. Ambele pot avea noțiuni negative la bază, diferența e: de percepție similară sau de bullying.
  • Inovarea pe care o produc. Practic, se folosesc pentru a crea o paradigmă oportună brandului.
  • Simplitatea și accesibilitatea. Cu cât mai ușor de accesat și perceput e un trigger, cu atât rezultatele vor fi mai înalte.

Mesaje comerciale cu trigger

Vrei să utilizezi trigger-uri în comunicarea comercială a brandului tău? Să câștigi notorietate în mod organic și rapid? E timpul să apelezi la serviciile companiei de digital marketing SEOLITTE. Îți punem la dispoziție strategii de SEO, de SMM și PR gândite exclusiv pentru marca ta. Sună acum +373 69 809 235. Sau, lasă un mesaj la info@seolitte.com.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top