februarie 13, 2021

wp-admin

Optimizare site: Metode SEO pentru 2024

Deținem o experiență vastă de discuții cu proprietarii de afaceri despre metode SEO. Am aflat foarte multe despre cum tratează ei noțiune de generare de trafic pe site-urile web și optimizarea pentru motoarele de căutare. Precum și despre modul în care fiecare le aplică în practică. Putem spune, cu certitudine, că marea majoritate a proprietarilor de afaceri nu sunt experți în marketing. Mai ales în cel digital. Ei jonglând cu responsabilități din domeniul finanțelor, operațiunilor, vânzărilor și marketing-ului, astfel încât au doar o înțelegere de bază a tot ceea ce înseamnă tehnici SEO.

În timpul acestor discuții, încercăm adesea să împărtășim cunoștințe SEO. Și dăm sfaturi despre impactul pozitiv al aplicării acestora asupra afacerii. În cele ce urmează, încercăm să vă oferim o explicație simplificată a ceea ce înseamnă optimizare SEO. Plus, cum are loc optimizarea unui site pentru Google și vă povestim despre tehnici SEO care lucrează în 2024.

Metode de SEO Optimizare site în 2023

Ce este optimizarea SEO?

În cea mai simplă formă, optimizarea pentru motorul de căutare este o cale de a îmbunătăți clasarea unui site pe paginile cu rezultate în motorul de căutare (SERP). Scopul pentru majoritatea afacerilor este de a spori vizibilitatea sau traficul site-ului. Și de a se clasa pe o poziție bună pentru cuvintele cheie sau frazele căutate în motoarele de căutare, cum este Google.

O definiție mai detaliată de la Webopedia definește SEO ca o metodologie de strategii, tehnici și tactici utilizate pentru a mări numărul de vizitatori pe un site web prin obținerea unei plasări de rang înalt pe pagina cu rezultatele căutării unui motor (SERP) - Google, Bing, Yahoo etc.

Indiferent de definiția pe care o preferi, dacă ai un site web și dorești ca acesta să fie vizibil și oamenii să îl găsească, ar trebui să ai grijă de optimizarea SEO. Ceea ce ne duce la următoarea întrebare, pe care o discutăm de obicei cu clienții noștri (proprietarii de afaceri).

Metode SEO Optimizare site în 2023

Cum are loc optimizarea unui site web pentru Google (metode)?

Un aspect important al optimizării SEO este să faci site-ul tău ușor de perceput atât pentru utilizatori, cât și pentru roboții motoarelor de căutare. Deși motoarele de căutare devin din ce în ce mai sofisticate, acestea nu pot vedea și înțelege o pagină web la fel cum o face un om. SEO ajută motoarele de căutare să înțeleagă ce reprezintă fiecare pagină și cât de utilă ar putea fi pentru utilizatori.

Și, pentru că întotdeauna vă aducem la cunoștință cele mai recente update-uri, urmează să aflați care sunt ultimele tehnici SEO din 2024:

1. Creează titluri unice și exacte ale paginilor.

Titlul paginii ar trebui să îi povestească utilizatorului despre conținutul acesteia. Să presupunem că ai o pagină ce se referă la bijuterii - acest lucru trebuie să fie scris corect în titlul paginii. Asta va ajuta ca atât Google, cât și potențialii clienți să citească și să înțeleagă mai ușor despre ce este pagina. Plus, să înțeleagă rapid și ce vor găsi în conținutul său.

Important: Google afișează de obicei primele 50-60 de caractere ale unui tag de titlu.

Metode SEO Optimizare 2023

2. Alege un hosting de calitate

Spre deosebire de optimizarea cuvintelor cheie, găzduirea web nu are o influență  directă asupra SEO. Cu toate acestea, ea afectează performanța site-ului tău Iar Google atrage o atenție deosebită acestui moment. Prin urmare, alegerea unui hosting de calitate este o necesitate, dacă dorești să obțineți un ranking înalt. Ceea ce trebuie să cauți sunt serviciile de hosting care garantează viteză bună de încărcare a site-ului, oferă o securitate ridicată, utilizează tehnologiile SSD, precum și protejează datele. Pentru a te asigura că obții exact acest lucru, nu e suficient doar să compari pachetele de hosting oferite de diferiți furnizori. Dar și să faci niște cercetări în plus. Accesează diverse forumuri pentru a afla reputația unui hosting, direct de la utilizatori. Poți utiliza instrumente cum ar fi MX ToolBoxLoad Impact și Hosting Checker pentru a evalua performanța unui anumit hosting, precum și despre unde au hostingul site-urile cu performanțe ridicate.

Metode de SEO Optimizare 2023

3. Optimizare pentru căutarea vocală (Voice Search).

Căutarea vocală este una dintre cele mai rapide în creștere tendințe în lumea digitală. SEO pentru căutarea vocală este puțin diferit, pentru că:

  • Cererile sunt de obicei mai lungi.
  • Utilizatorii sunt interesați mai mult de niște răspunsuri directe.
  • Cele mai multe cereri sunt în forma de întrebare sau, cel puțin, există cuvinte de întrebare.

Pentru ca site-ul tău să obțină un rang superior în Google, nu este suficient doar să selectezi cuvintele cheie corecte. De asemenea, trebuie să aranjezi conținutul în așa mod, încât acesta să reprezinte un răspuns perfect și concis. Aceasta înseamnă a da răspunsuri directe la întrebări, furnizând informații suplimentare într-o formă bine structurată, cum ar fi listele. Sau aranjarea textului sub formă de răspunsuri și întrebări. Pentru mai multe detalii despre căutările voce accesați articolul: cum să faci SEO pentru căutări vocale?

Metode SEO Optimizare site 2023

4. Dă plus valoare versiunii mobile a site-ului.

Navigarea de pe telefonul mobil pe paginile web a depășit-o pe cea de pe desktop. Deci, astăzi utilizarea de SEO mobil este o necesitate. De asemenea, Google exercită o presiune suplimentară asupra site-urilor web prin lansarea paginilor mobile accelerate, cu un format special conceput pentru a îmbunătăți performanța unui site web pe aceste gadget-uri.

Cu siguranță, ar trebui să folosești acest lucru. Și, de asemenea, să depui eforturi pentru a îmbunătăți SEO pe mobil, în general. Creează o versiune de calitate a site-ului mobil sau utilizează o platformă care te va ajuta să ai un website 100% responsive.

Regulile pentru optimizare a cuvintelor cheie pentru dispozitivele mobile sunt aceleași. Dar formatarea conținutului tău contează mai mult. Mergi cu paragrafele și listele scurte. Deoarece acestea sunt mai ușor de vizualizat pe dispozitivele cu ecranele mai mici.

Cel mai important: ia aminte că SEO este un proces în continuă desfășurare. Ar trebui să îl păstrezi în prim plan atunci când generezi conținut și actualizezi paginile.

Metode SEO website 2023

5. Și la desert - tehnici SEO secrete:

  • Înțelegeți Algoritmul de clasare Google. Nu este un secret că Google își schimbă în mod constant algoritmul și nu anunță întotdeauna când se face o schimbare. Prin urmare, rămâne mereu învăluit într-un pic de mister. Acesta este, în continuare, cea mai mare provocare pentru succesul în SEO. Instrumentul Google Webmaster Central este, de asemenea, o referință bună pentru a te informa și a citi despre ultimele tendințe din vociferate chiar de Google.
  • Criptare SSL. Criptarea SSL este un instrument SEO micuț, dar puternic, care trebuie luat în considerare. Google l-a introdus în anul 2014 și de atunci popularitatea acestuia a crescut în mod considerabil. Criptarea SSL sau HTTPS sporește securitatea site-ului tău. Este absolut minunat pentru SEO (face parte din algoritmii Google) și păstrează datele vizitatorilor în siguranță.
  • Apelați la un expert SEO. Evident, atunci când vrei cele mai bune rezultate, dacă mai ales le și vrei rapid, recurgi la ajutorul unui profesionist. Deoarece SEO este un domeniu atât de versatil și într-o permanentă schimbare, poate fi mult mai ușor să cauți un specialist bun. Pe unul care deja are o experiență bună și un portofoliu impunător. Asta mai degrabă decât să înveți de la zero cum să îți optimizezi site-ul. Nu ezita să ne contactezi dacă ai nevoie de un sfat bun sau o ofertă SEO.

Metode și tehnici SEO website 2023

Concluzie: ce contează, cu adevărat, în SEO în 2024?

  1. Conținutul de calitate.
  2. Accesibilitatea de pe Dispozitive Mobile.
  3. Securitatea website-ului (HTTPS).
  4. UX (experiența utilizatorului).
  5. Viteza pe dispozitive mobile.
  6. SEO On Page.
  7. Back-link-uri.

Folosește aceste câteva tehnici SEO în ordinea expusă aici și vei fi cu câțiva pași mari înaintea concurenților!

Ai nevoie de servicii de optimizare site? Contactează-ne acum la +373 69809235 sau info{@}seolitte.com.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top