februarie 11, 2021

wp-admin

SEO internațional. Cum proiectezi cea mai bună strategie SEO pentru Europa?

Te gândești încă dacă se merită sau nu investiția în optimizarea SEO pentru website-ul tău atunci când este vorba de vânzări online și SEO în Europa?

Menținerea unui site web nu este o sarcină ușoară. Nici înțelegerea pașilor potriviți pentru a-l menține „atractiv” pentru potențialii clienți nu e ușoară.

Vestea bună este că nu este imposibil, așa cum o și dovedește existența unei mulțimi de pagini de înaltă calitate!

Cum reușim să facem acest lucru? Mai jos îți vom oferi câteva sfaturi pe care le poți implementa pentru a face SEO în Europa. Acest articol are drept scop să te ajute să-ți optimizezi site-ul ca să câștigi în mod constant clienți de pe tot teritoriul Europei, pe cale organică!

Care sunt elementele SEO pe care ar trebui să le luăm în considerare la proiectarea site-urilor noastre web, pentru a le face vizibile în întreaga Europă?

Aceasta este întrebarea de bază la care vom răspunde pe lung în următorul articol. Ești gata? OK, să începem.

Învață despre motoarele de căutare în Europa

Când vorbim despre Europa, am putea să ne gândim că este vorba doar despre țările din UE, dar aceasta este o abordare greșită, din start.

Europa este alcătuită din mai multe țări decât UE și fiecare dintre ele, desigur, are propriile particularități culturale.

Pe lângă limbă, nevoi proprii și nivel de dezvoltare diferit, fiecare folclor are propriile obiceiuri legate de utilizarea motoarelor de căutare.

Despre ce anume vorbim? Citește mai departe pentru a afla!

Rusia, de exemplu, în comparație cu România și multe alte țări europene, nu folosește Google în calitate de principalul motor de căutare. Numărul unu în motoarele de căutare pentru Rusia este Yandex. Și, se pare că nu numai Rusia europeană (Moscova și Sankt Petersburg) o folosește, ci și cealaltă parte a țării, care este considerată parte din Asia.

De ce Yandex? Pentru că pare a fi mai „priceput” atunci când este vorba de înțelegerea structurilor complexe gramaticale, așa cum este în cazul limbii ruse. În plus, Yandex a fost proiectat să folosească alfabetul chirilic. Deci, dacă intenționezi să „călătorești în întreaga Europă” cu pagina ta web, la acest lucru în considerare. Mai ales fii atent la Yandex dacă Rusia este una dintre principalele țări targhetate de tine pentru vânzări și SEO în Europa.

Cine-și mai amintește de Bing? Yahoo? Conduit?

Bing câștigă din ce în ce mai multă popularitate în Marea Britanie și în Franța. În ciuda faptului că Google are, încă, cel mai mare grad de utilizare, se pare că Bing câștigă tot mai mult teritoriu în Marea Britanie și în Franța.

Bing își propune să devină cel mai utilizat motor de căutare pe piața Franței. Dacă va reuși sau nu să facă acest lucru – nu știm, dar, nu putem ignora forța lui crescândă în această țară.

În Germania și Spania, după Google, Conduit este cel de-al doilea motor de căutare folosit. Este posibil să îl vezi doar ca pe o „alternativă”. Însă această „alternativă” a învins concurența din partea lui Bing și Yahoo când este vorba de cota de piață. În Spania, arată cercetătorii – Conduit este și mai folosit decât în Germania.

În celelalte țări europene, te poți baza pe Google, fără nici o grijă. Însă, ar trebui, desigur, să fii mereu la curent cu noutățile din această lume online într-o continuă schimbare.

Este limba o problemă atunci când optimizezi site-ul tău pentru SEO în Europa?

Europa este considerată a avea peste 200 de limbi oficiale, însă dacă luăm în considerare și dialectele, putem spune ușor că Europa are peste 1000 de limbi oficiale.

În aceste condiții, care ar fi soluția – să traduce și optimizez pagina ta web în toate limbile din Europa? Aceasta poate fi o opțiune, dar așteaptă, nu trebuie să te grăbești!

Îți sugerăm să faci o pauză și să te gândești mai întâi la diferențele culturale dintre țări, înainte de a începe să te ocupi de traduceri.

Austria, de exemplu, vorbește aceeași limbă ca Germania, dar înseamnă asta că oamenii au aceleași obiceiuri de a folosi motoarele de căutare? Înseamnă că sunt interesați de aceleași subiecte? Desigur, nu!

Bariera lingvistică este cel mai puțin important lucru pe care îl putem discuta în acest caz. De ce? E simplu, pentru că dacă încerci să vizezi Germania și Austria în același timp, cu exact același conținut, probabil că vei eșua.

Austria pare să aibă încredere în tot mai puține site-uri web germane, doar pentru că are o cultură diferită. În plus, fără îndoială, austriecii ar prefera să cumpere mai bine de pe site-urile lor decât de la „cei din afară”.

„Europa este complicată”, ai putea să concluzionezi și s-ar putea să ai dreptate. Așa încât ne putem ocupa de „lucruri complicate” precum ar fi SEO în Europa, doar studiind bine cum să facem acest lucru și planificând pe îndelete.

Cum soluționăm problema limbajului atunci când optimizăm site-ul?

În primul rând, trebuie să vizezi primele câteva țări europene (să zicem 5 la număr). Ai putea descoperi că în toate aceste țări se vorbește liber limba engleză. Fă o listă cu țările în care vrei să devii popular și începe să studiezi despre fiecare dintre ele, una câte una. Învață despre:

  • Cultura lor: cum trăiesc ei, în ce moment sunt în general online, ce caută această națiune în mod obișnuit.
  • Istoria lor: poate părea un studiu inutil, dar știind istoria unui popor, înveți multe despre modul în care oamenii pot fi „modelați”. Istoria spune multe despre psihologia folclorului.
  • Angajează unui vorbitor nativ pentru scrierea conținutului. Acesta ar putea fi un element cheie în strategia ta de promovare online. Uneori, să lucrezi singur te poate costa mai mult decât să plătești pe cineva care să te ajute. Un vorbitor nativ va ști cum să se apropie de utilizatori astfel încât textul să devină atractiv pentru țara sa. El cunoaște specificul oamenilor și ce îi mișcă în mod obișnuit. Iar când este vorba de europeni, a găsi cheia unei persoane este foarte important.

Și, bineînțeles, dacă ai posibilitatea – călătorește. Vezi cu ochii tăi cum trăiesc oamenii din culturile pe care le vizezi: de ce au nevoie zilnic, vorbește cu ei, încearcă să înțelegi cum văd ei lumea.

Asigură-te ca site-ul tău are suficient potențial ca să devină unul de interes.

SEO în Europa: elemente de bază

Pentru a atinge acest obiectiv, există doar 4 cuvinte, capabile să facă acest lucru posibil și ele sunt: SEO link building în Europa.

Ce înseamnă SEO link building în Europa și ce rol joacă acesta în a face ca site-ul tău să fie unul internațional?

La sigur ai auzit până acum despre importanța atragerii unor link-uri de calitate către pagina ta web, pentru a fi mai populară din punctul de vedere al motoarelor de căutare?

Tot ce ai învățat până acum despre acest subiect este corect. Întrebarea consecventp este: cum ajustăm tot ce știm despre acest lucru pentru SEO în Europa?

Backlink-urile sunt răspunsul. Dacă nu vă spune nimic acum, hai să încercăm să-l împărțim în bucăți.

„Backlink” vine din engleză și este compus din alte două cuvinte: „înapoi” și „link-uri”. Da! Backlink-urile se referă la menționarea unei pagini Web prin link. Aceasta înseamnă că modul în care o pagină Web este „legată” de alte site-uri face ca motoarele de căutare să „decidă” dacă „merită sau nu” să ocupe un loc important în rezultatul căutării.

După cum știi deja, în lumea online, precum și în cea offline, ar trebui să ai o autoritate pentru a fi considerat „de încredere”. Autoritatea din lumea online (valabilă pentru cea offline) este determinată de modul în care este conectată pagina ta web la alte site-uri.

Piața online europeană nu este foarte diferită de piața online globală. Se bazează pe același principiu: backlink-urile pe care le obții pentru pagina ta web vor fi critice pentru modul în care site-ul tău va arăta pentru motoarele de căutare. Și, bineînțeles, va decide locul pe care îl va obține în rezultatele căutărilor.

Strategie SEO pentru Europa

Deci, să ajungem la acțiuni. Există ceva ce poți face pentru a îți face pagina web mai atractivă pentru piața europeană online? Răspunsul, desigur, este da. Nu există nimic imposibil dacă ești întotdeauna dispus să îmbunătățești.

Dacă într-adevăr dorești ca proiectul tău online să fie luat în serios, ceea ce trebuie să faci este:

Să depui efort ca să înțelegi ce vor motoarele de căutare. Nu mai este un secret că ele fac regulile, iar noi le urmăm. Gândește-te, în primul rând, la structura conținutului paginii tale web. Crezi că furnizează informații valoroase din punctul de vedre al altor site-uri, astfel încât acestea să fie interesate să pune link către conținutul tău?

În cazul în care răspunsul este negativ, ceea ce trebuie să faci în continuare este să îmbunătățești, în primul rând, ușurința navigării pe site-ul tău web. Și numai după aceea, te poți gândi cum să:

  • Scalezi strategia ta de link building. Scalarea se referă la crearea conținutului tău în așa fel încât să atragă, prin el însuși, alte linkuri către pagina ta web. Este vorba de creșterea autorității domeniului (DA). Dacă nu iei această metrică în serios, nu ai decât să uiți de piața online europeană și de SEO în Europa!

„Dar cum faci asta?” Te-ai putea întreba. Ei bine, iată câteva dintre metodele de a obține un DA (Domain Authority) înalt:

  • Să obții link-uri de la site-uri populare din nișa ta.
  • Scriind postări bune pe site-urile sociale – acest lucru va aduce cu siguranță multe link-uri către site-ul tău sau măcar mențiuni, care pot, de asemenea, fi valoroase.
  • Obținerea menționării cu link de pe variate site-uri prin intermediul diferitelor comunicate de presă despre tine și activitatea ta.
  • Fă o cercetare aprofundată despre instrumentele de construire a link-urilor. Unele dintre cele mai fiabile sunt: Open Link ProfilerOpen Site ExplorerCitation Labs’ Broken Link Finder și poate unul dintre cele mai importante – Similar Content Prospecting Tool.

Toate aceste instrumente SEO sunt gratis și toate te pot ajuta enorm! Dar există și zeci de alte instrumente pe care le poți lua în considerare. Nu te opri niciodată la unul sau la două.

Încercă doar să percepi strategia de link building ca și „conectarea unei pagini web la orice altă pagină”. Și, după aceea, mergi mai departe.

Ce tipuri de site-uri web conectezi?

Deși acum ar putea părea mai simplu și, deși nu vreau să te descurajez, vreau să adaug că nu este întotdeauna așa ușor cum se pare! Ți-o spun nu pentru că vreau să îți pierzi curajul să continui, ci pentru că cred că ar trebui să o iei cu adevărat în serios.

Nu există succes în lumea online fără o colaborare inteligentă cu alții. Și, să fim realiști aici: aproape aceleași principii despre succes sunt aplicate și în lumea offline. Poate că trăim în lumi „paralele”. Dar, cu siguranță, avem aceleași reguli de urmat, pentru a obține succesul în proiectele noastre.

Gânduri de final

Nu uita! Europa este o piață mare, mai mare decât ai imaginat vreodată! Europa este o mare putere, mai mare decât ai crezut vreodată!

Europenii trăiesc în lumea online mai mult decât alte continente, ceea ce înseamnă că sunt mai activi online și devin clienți devotați pentru produsele de care au nevoie.

Și au nevoi mari, crede-mă! Poți să te convingi chiar tu făcând o listă a ceea pe ce cheltui bani pe cont propriu, în fiecare lună.

Întrebarea este ce au nevoie europenii și cum „ajungi la inimile lor” pentru a îți face produsele atractive? Ai să mă întrebi ce are SEO cu inima vizitatorului. Și am să-ți răspund cu argumente. Google urmărește cum se comportă oamenii odată ajunși pe pagina ta și el poate foarte ușor înțelege care este atitudinea vizitatorilor față de conținutul pe care îl prezinți.

Tot ce trebuie să faci este să găsești răspunsuri la întrebările de mai sus. Apoi să începi să lucrezi la ele astfel încât să ai o strategie SEO în Europa de invidiat!

Dacă totuși nu ai găsit răspunsuri și ai nevoie de ajutor pentru acest lucru, suntem aici pentru a te iniția în subiect. Uneori primii pași pot fi cei mai importanți. Contactează-ne și fă primii pași cu noi!

Vezi aici prezentarea VIDEO făcută de echipa SEOLITTE despre internaționalizarea corectă a afacerii:

© copyright 2021 Seolitte. All Rights Reserved.