februarie 12, 2021

wp-admin

Tendințe SEO 2023

Tendințe SEO în 2023 răspunde la seria de întrebări: cum facem SEO în 2023? La ce putem să ne așteptăm de la SEO în acest an. Care sunt cei mai importanța factori SEO: să fie vorba de Cuvinte-cheie sau de Backlink-uri? Poate scrierea unui Text Ancoră potrivit? Vedeți mai jos lista de tendințe SEO 2023 pentru a afla care sunt elementele pe care se bazează Google în primul rând în acest an. Mai jos am alcătuit un top cu tendințele SEO din acest an. Top cele mai importante 6 elemente și factori SEO de care să nu le uitați pentru a fi observați de către Google:
  • Conținutul e Rege.
  • Site user-friendliness.
  • Mobile-Friendly.
  • Rich Snippets.
  • Prezența în Social Media.
  • SEO la nivel local.
Tendințe SEO 2023

1. Conținutul este Rege

Conținutul bun este prima și cea mai importantă regulă în SEO, ea depășește cu mult categoria „Tendințe SEO 2023”! Informații utile, studii de caz, date concrete și de folos, imagini frumoase, explicații detaliate - toate acestea aduc rezultate bune în motoarele de căutare. Conținutul bun este probabil regula care nu va expira niciodată în SEO. Fie că apelezi la servicii SEO sau optimizezi de sine stătător site-ul, asigură-te că utilizatorii primesc cel mai bun conținut posibil!

Tendințe din SEO 2023

2. Site user-friendly

Creșterea nivelului de satisfacție al utilizatorilor site-ului tău prin prezentarea informației într-un mod lizibil, intuitiv, bine organizat. În 2023 felul în care interacționează oamenii cu paginile tale contează foarte mult.

Google pune accent anume pe nivelul de retenție al utilizatorului pe pagină. Tot el se axează pe comportamentul utilizatorului pe pagină. Mai mult decât atât, roboții inteligenți ai lui Google încearcă să cuantifice aceste date pentru a înțelege atitudinea utilizatorilor față de pagina pe care au aterizat.

Tocmai din acest motiv, să faci SEO calitativ în 2023 înseamnă să poți agăța vizitatorul. Asta are loc prin calitate și prietenie față de vizitatori, pentru ca ei să zăbovească la tine pe website. Prietenie față de utilizator mai înseamnă să ai grijă să-i servești fidel site-ul tău oricărui utilizator. Fie că el intră de pe un dispozitiv ultimul răcnet sau un dispozitiv mai vechi.

De asemenea, website-ul trebuie să fie funcțional pe orice browser.

Website-ul trebuie să aibă viteză de încărcare decentă.

Site-ul trebuie să fie structurat bine și să fie cât mai ușor navigabil pentru oameni.

Tendințe din SEO optimizare 2023

3. Dispozitivele mobile sunt viitorul

- Căutarea de pe un dispozitiv mobil a depășit-o pe cea desktop demult! Odată cu lansarea „Mobilegeddon-ului” la 21 Aprile, 2015 Google a penalizat grav site-urile fără o versiune potrivită pentru dispozitive mobile.

Cu un an mai târziu - la 12 Mai, 2016 acesta mai lansează o schimbare de algoritm în care penalizează și mai mult site-urile care nu sunt mobile friendly.

De aici și tragem concluzia că versiunea mobilă a site-ului contează foarte mult pentru rezultatele căutărilor. Dacă dorești să ai șanse în rezultatele căutărilor, nu ezita nicio clipă. Creează o versiune adaptabilă a site-ului și pentru dispozitive mobile.

Tendințe de SEO optimizare 2023

4. Rich Snippets

Cifrele demonstrează că dacă un anumit rezultat iese în evidenţă în rezultatele căutărilor, acesta are un CTR mai mare.

Acesta este unul dintre elementele care sunt de multe ori omise de cei care vor rezultate în motoarele de căutare. Însă, de multe ori anume rich snippets ajută site-urile să fie mult mai vizitate.

Un aspect frumos în rezultatele Google, cu explicații mai largi în rezultatele căutărilor, trezesc adesea curiozitatea vizitatorilor.

Mai mult decât atât, rich snippets sunt dovada profesionalismului. Dar și faptului că îți pasă de vizibilitatea și imaginea brandului pe care îl deții.

Cu rich snippets ai o prezență impecabilă în Google.

Tendințele SEO 2023

5. Interacțiuni sociale

  • Acestea atrag vizitatori pe site.
  • Google măsoară viabilitatea și prezența site-ului tău anume prin aceste semnale.
  • Reprezintă o apropiere față de publicul-țintă, o prezentă vie și grijulie.
  • Un brand puternic pe Rețelele de Socializare (cum sunt Facebook sau Instagram) are mai multe șanse să obțină poziții bune în rezultatele căutărilor.
  • Un articol cu multe interacțiuni sociale este mai valoros pentru Google decât unul fără interacțiuni sau cu puține.
  • Prezența Butoanelor Sociale pe fiecare pagină a site-ului tău este apreciabilă de către Google.

Așadar, business-ul tău trebuie să fie prezent și în social media. Pentru a avea grijă de prezența ta în rețelele sociale, poți angaja o persoană in-house sau poți apela la servicii de social media management.

Trenduri SEO 2023

6. SEO Local

În 2023 tot mai multe căutări locale au loc, mai ales de pe dispozitivele mobile. Optimizarea Snippet-ului (optimizare titlu și optimizare SEO pentru meta descriere cu care apari în rezultatele căutărilor) cu adresă, număr de telefon ar putea să aducă beneficii reale în Google. Asta pentru potențialii cumpărători din localitatea ta. Google My Business este un instrument foarte bun pentru SEO Local.

Trendurile SEO 2023

Mai mult decât atât, Google are tendința de a ajuta potențialii cumpărători să găsească servicii și produse care să fie cât mai aproape de locația în care se află aceștia. Așadar, un business local mic va avea prioritatea în rezultatele căutărilor Google când se caută un produs sau serviciu în față unei corporații localizate în altă parte a Globului. Folosirea opțiunii Google My Business îl poate ajuta pe Google să înțeleagă mai bine care este publicul tău țintă, precum și localizarea ta.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top