februarie 19, 2021

wp-admin

Ghidul clientului SEO

Cuprins:

 1. Ai auzit de SEO dar nu știi dacă se potrivește site-ului tău? Cum înțelegi când ai nevoie de Optimizare SEO?
 2. De ce ai nevoie de consultanță SEO chiar înainte să creezi un site? Fii un antreprenor responsabil și vizionar.
 3. Avantajele nebănuite ale locului 1 în Google, pe care sigur le treci cu vederea.
 4. Agenții vs. experți individuali – ce să alegi pentru promovarea site-ului tău?

I. Ai auzit de SEO dar nu știi dacă se potrivește site-ului tău? Cum înțelegi când ai nevoie de Optimizare SEO?

Înainte de a începe, haide să vedem și ce este de fapt SEO?

Scurtă Definiție: Ce este SEO? 

SEO reprezintă optimizarea și promovarea site-urilor pentru mai mult trafic din Motoarele de Căutare. SEO are 2 mari părți: SEO On Page (în pagină) și SEO Off Page (în afara paginii). Când vorbim de optimizarea pe pagină (SEO On Page) avem în vedere lucru propriu-zis pe paginile website-ului. Se lucrează cu conținutul acestuia întru îmbunătățirea lui. Se lucrează cu etichete speciale de SEO: title, meta description, alt, Headings etc. Se lucrează cu cuvinte-cheie relevante, cu imaginile de pe website, cu viteza acestuia de încărcare. Pe de altă parte, se lucrează și la strategia generală de optimizare. Și mai mult chiar: la educarea deținătorului. Se urmărește ca și conținutul care se va crea în viitor să corespundă unor standarde înalte de calitate. Dar și să se conformeze rigorilor SEO.

SEO Off Page (SEO în afara paginii) se referă la promovarea și sporirea popularității unui anumit website. Întru ameliorarea acestei popularități, se recurge la tehnici de marketing. Și anume: la scrierea advertorialelor, la obținerea de bannere, link-uri relevante pentru website-ul da, parteneriate etc. Toate acestea se fac cu maximă atenție (după un plan special, bine gândit). Plus, se urmărește calitatea link-urilor astfel obținute.

Nu este suficient să înțelegi ce este SEO. Trebuie să știi cum să aplici eficient aceste cunoștințe.

Ghidul clientului SEO

Mulți vor încerca să-ți vândă SEO în 2024. Căci este la modă, este inovativ și are o rată de întoarcere a investiție mult mai mare decât social media. Însă lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Or, SEO nu se potrivește chiar tuturor. Tocmai din acest motiv, am decis să scriem acest articol ca servească drept ghid pentru posesorii de site-uri. Când anume este necesar să se recurgă la optimizarea site-ului?

În era noastră digitală, aproape fiecare website care are un scop, are nevoie de vizibilitate și, desigur, de trafic calificat. Dar, de unde să știi când și că ai nevoie anume de promovare pe Google pentru rezultate bune?

În continuare, îți vom explica cele mai comune cazuri când ai nevoie de un expert SEO. Așadar, SEO te va ajuta atunci când:

 1. Atunci când companiei îi lipsește credibilitatea.

Scopul serviciilor de marketing online este de a crea un site credibil. Un site cu o bază solidă, ce oferă utilizatorilor o experiență ușoară de căutare și navigare online intuitivă și plăcută. Pe baza încrederii utilizatorilor, a recenziilor pozitive, a mențiunilor online și a feedback-ului bun, se construiește autoritatea unui site.

Intenția Google este de a oferi utilizatorilor informațiile pe care le caută din cea mai de încredere sursă. Tocmai de aceea un expert SEO bun a lucra la imaginea companiei tale și a site-ului tău.

Ghidul clientului de servicii SEO

 1. Dacă ai un buget limitat

Billboard-urile, publicitatea la radio sau televiziune – toate acestea te vor costa câteva mii bune de euro pe lună. Promovare în online este mult mai cost-eficientă, costându-te nu mai mult de câteva sute lunar.

Mai mult chiar, implementarea optimă a unei strategii SEO de lungă durată va menține site-ul tău în top mult timp după ce tehnicile și metodele de optimizare site au fost aplicate pe site-ul tău.

Ghidul clientului de servicii optimizare SEO

 1. Nimeni nu îți cunoaște brandul, deși produsul sau serviciul pe care îl oferi este cunoscut. -> În acest caz ai nevoie de Google Ads + SEO

Poți avea un produs revoluționar, foarte util sau chiar unul indispensabil, dar dacă nimeni nu știe despre el, nu vei avea vânzări. Prin promovarea prin Google Ads, vei transmite audienței tale un mesaj cu cele mai bune oferte, produse și servicii. Un brand local, o companie sau o afacere nouă trebuie să fie vizibilă pe online. Google Ads îmbunătățește vizibilitatea și aduce potențialii clienți la tine, încă din primele zile de activitate.

Dacă site-ul tău este invizibil pentru motoarele de căutare, un expert SEO utilizează tehnici și mijloacele SEO locale. Ele cresc implicarea, traficul și conversiile pe site, influențând ciclul de cumpărare. Căutare organică reprezintă o parte importantă a performanței site-ului pentru companii. Și, în cele din urmă, obținerea de către utilizatori a unei conversii. Un studiu recent arată că primele trei poziții de clasare a căutării organice au ca rezultat aproape 40% din totalul click-urilor din rezultatele căutării cu ajutorul unui motor de căutare. Dar unicul dezavantaj este că strategiile funcționează lent. Tocmai din acest motiv dacă ai un brand nou-nouț eforturile de SEO se combină cu cele de Google Ads.

Primele poziții în Google sunt precum un trofeu, ce se obține greu. Însă, odată ajuns la el, vei avea numai rezultate, click-uri și vânzări.

Ghidul clientului de servicii optimizare SEO 2023

Când nu ai nevoie de SEO?

 • Când ești unica companie din nișa ta;.
 • Când ai un simplu Landing Page. Acesta deși are nevoie de poziții bune în Google, nu a putea ajunge acolo datorită faptului că site-ul nu are destul conținut.
 • Când ai un stoc limitat de produse. Stoc pe care nu-l vei mai suplini vreodată. Sfat: folosește social media pentru a lichida stocurile.

Te-ai hotărât că ești la etapa corectă pentru a beneficia de SEO? Ce ai de făcut?

În primul rând, trebuie să faci tot posibilul să fii în rezultatul căutărilor pe Google cu cuvintele cheie specifice nișei tale. Adică: cuvintele-cheie corecte care reflectă anume ceea cu ce te ocupi. În al doilea rând, trebuie să implementezi o strategie SEO puternică și de calitate pentru pagina ta web. Asta se faci stabilindu-ți KPI-uri și obiective pe termen scurt, mediu și lung.

Da, drumul spre top 5 în rezultatele Google este unul anevoios, dar posibil. Printr-o strategie corectă de promovare pe Google, poți aduce produsul tău mai aproape de clienții care îl caută în motorul de căutare!

Ghidul clientului la servicii de optimizare SEO

II. De ce ai nevoie de consultanță SEO chiar înainte să creezi un site? Fii un antreprenor responsabil și vizionar.

Întreabă-te sincer: de ce ai nevoie de un site? Dacă răspunsul tău este: pentru a vinde (un produs, o știre, o informație, o carte, o idee), atunci acest ghid este pentru tine!

Statisticile din mediul online arată că peste 40% din veniturile online sunt obținute de traficul organic. Adică din traficul provenit din căutările în Google sau Yandex. 10% din anunțurile plătite și 5% din rețelele sociale.

Deci, dacă planifici să creezi un website, ia o abordare strategică, inteligentă și vizionară. O investiție în servicii SEO în Moldova (îmbunătățirea clasării site-ului tău în Google pentru cuvinte relevante afacerii tale) este una pe termen lung. Așa investești în viitorul afacerii tale.

Nu uita, motoarele de căutare sunt tot mai mult folosite și în Republica Moldova pentru a cumpăra un bun sau un serviciu. Într-adevăr, cu 20 de ani în urmă SEO în Moldova nu avea niciun sens. Imaginează-ți, acum, unde vei fi fără SEO în 5 ani...

Știm. Crearea unui website bun pentru afacerea ta este o chestiune destul de controversată. Pe de o parte - îți dorești conversii rapide, vânzări și clienți. Pe de altă parte - te pierzi ușor în detaliile tehnice și funcționale.

Ai proiectat în mintea ta un model perfect, dar nu știi cum să-l transformi în realitate? Problema este că majoritatea antreprenorilor se blochează în capcana perfecțiunii. Ei vor să facă totul frumos și rafinat, și nu se axează pe lucrurile cu adevărat importante pentru o afacere profitabilă. Dar importante sunt vânzările!

6 motive pentru care trebuie să consulți un expert SEO înainte de a crea un website

Ghidul clientului - servicii de optimizare SEO

 1. Economisești bani.

O strategie SEO eficientă înseamnă că nu trebuie să investești bani în reclame plătite. Expertul SEO stabilește sarcinile tehnice pentru structura paginilor și prezentarea conținutului acestuia. Fapt care o să ajute din start la o indexare corectă. Plus, la un website ce conține cuvintele cheie potrivite pentru SEO, care-ți vor aduce clienți!

 1. Economisești timp.

Încercarea de a face un site fără optimizare inițială te va costa foarte mult pe urmă! Greșelile ce se efectuează ulterior sunt greu de corectat. Un expert SEO în Moldova va proiecta de la început site-ul pe calea spre succes și trafic.

 1. Expertul are experiență.

Un expert va analiza minuțios care este potențialul pieței și care-s concurenții online, realizând un SEO audit complex. Auditul constă în: examinarea arhitecturii și conținutului. Tot auditul va depista problemele tehnice și funcționale. Plus, va îmbunătăți viteza site-ului, îl va face cât mai mobile friendly, va aduce backlink-uri de calitate.

 1. Specialistul SEO are cunoștințe.

Google își actualizează algoritmul de căutare de mai multe ori pe zi. Este aproape imposibil să te concentrezi pe urmărirea și implementarea modificărilor. Asta dacă nu ai de-a face zilnic cu SEO.

 1. Generezi trafic pe site-ul tău mult mai rapid.

Rezultatul unei strategii eficiente de SEO este fluxul continuu de trafic pe site. Experții SEO în Moldova stabilesc tactici corecte, axate pe cuvinte cheie relevante și optimizare. Alegerea cuvintelor-cheie (a noțiunilor cu care se va opera) corecte este o parte importantă a înființării unei afaceri.

Ghidul clientului - servicii de optimizare site

 1. Depășirea concurenței.

SEO în 2024 este extrem de competitiv. Iar un site abia creat nu va avea trafic în primele luni. Mulți antreprenori comit o greșeală enormă, investind sume considerabile în prea mult funcțional și alte elemente care nu au fost testate pe publicul-țintă. Adevărul este că o pagină web nouă are nevoie de strategii de atragere a traficului.

La urma urmei, cititorii vin pentru conținut și nu pentru design. Un design simplu și minimalist va obține performanțe pe motoarele de căutare.

Optimizarea motorului de căutare (SEO) este esențială pentru ca site-ul să poată funcționa bine. Plus, să economisești mulți bani, timp și resurse.

III. Agenții vs. experți individuali – ce să alegi pentru promovarea site-ului tău?

Este mai important să faci ce este corect din punct de vedere strategic, decât ce este imediat profitabil. Philip Kotler

Ai o afacere și vrei să fii auzit? Sau, poate, ai un website, dar nu știi care sunt pașii pe care să-i urmezi pentru ca el să-ți aducă vânzări? Astăzi, 97% din experiențele online la nivel mondial încep cu un motor de căutare. Poziția paginii tale web în rezultatele căutării Google acum contează cu adevărat: în 2024, doar primele 5 poziții din Google iau în total 60% din tot traficul obținut din căutări. Așadar, pentru a avea o afacere profitabilă, e necesar să creezi o strategie de marketing digital eficientă, care-ți va aduce rezultate: 1. în mod stabil și 2. pe termen lung.

O agenție ce prestează servicii SEO în Moldova ori un expert SEO individual pot oferi o mulțime de soluții acceptabile. Dar de unde știi ce este mai potrivit pentru tine?

Cele mai multe agenții oferă o soluție „all-around” și servicii de marketing online diverse. Cum ar fi: SEO audit, social media management, copywriting, Google Ads, SEO on page și off page etc.

Ghidul clientului în optimizarea SEO

Dar dacă am o afacere mică, poate, este mai indicat să aleg un expert SEO individual? – ai putea să te gândești.

Să discutăm acest aspect în continuare.

Beneficiile serviciilor oferite de către o agenție SEO:

 1. Vei colabora cu mai mulți profesioniști în domeniu. Fiecare e  focalizat pe unul sau câteva aspecte din Optimizarea SEO – evident, pe cele pe care le-a însușit cel mai bine.

O agenție de SEO în Moldova și România îți oferă o strategie complexă de promovare online. Un alt atu este că lucrul este efectuat în echipă. Deci, există schimb de experiență și păreri pentru îmbunătățirea procesului. Totodată, o persoană competentă verifică calitatea muncii. Și nu va permite să fie efectuate anumite greșeli. Cele mai bune agenții ce prestează servicii de optimizare SEO investesc în personal, în cunoștințele lor, în training-uri, în seminare în țară și peste hotare. Și tocmai de aceea ai garanția că nivelul de competență este cu adevărat maximal.

 1. Vei obține rezultate de lungă durată, eficiente și cu garanție.

Agenția SEO va fi mult mai receptivă și mai rapidă în raport cu un expert individual. Deoarece aceasta beneficiază de un personal responsabil de fiecare domeniu în parte: SEO experți, copywriteri versați în optimizare SEO, manageri cu experiență, specialiști în PR, specialiști Google Ads etc. Și, respectiv, oferă o gamă mult mai largă de servicii. Un expert SEO pe cont propriu poate avea cunoștințe excelente într-un domeniu sau două. Dar nimeni nu poate fi omul-orchestră, fără a pierde din calitatea rezultatelor.

Agenția de SEO poartă întotdeauna deplina responsabilitate pentru proiectul la care lucrează. Asta pentru că prestează serviciile în conformitate cu un contract încheiat preventiv. Ceea ce îți oferă o garanție de succes.

 1. Vei lucra cu o agenție cu reputație.

O agenție de optimizare SEO are deja mulți clienți la activ. De asemenea, tinde să fie în ascensiune permanentă prin procurarea de softuri noi. Dar, și prin investiții în perfecționare continuă. O persoană juridică își asumă toate riscurile. Ea investește anual un anumit procent din venituri în educarea angajaților săi.

Beneficiile serviciilor oferite de către un specialist SEO freelancer

Un SEO expert individual poate realiza cu succes un mic segment de muncă. Deci, dacă ai nevoie de servicii cu un spectru mai restrâns, beneficiile unui freelancer sunt evidente.

Uite care sunt avantajele, în cazul în care apelezi la un expert individual:

 1. Atunci când planifici să ai un proiect mic sau dacă nu crezi că e nevoie să investești prea mult în marketing, poți apela la serviciile unui expert SEO individual. El se descurcă cel mai bine cu proiectele mici, care necesită doar câteva ore de muncă pe săptămână.
 2. Munca unui freelancer probabil că te va costa mai puțin.
 3. Statistic, un freelancer lucrează mai mult cu circa 20% decât o agenție la optimizarea internă a site-ului tău. Aceasta din urmă adesea se focalizează pe optimizarea externă.

Atenție, totuși, în multe cazuri ar trebui să te înarmezi din timp cu răbdare. Asta din cauza volumului de lucru prea mare pentru o singură persoană.

Ghidul clientului - optimizarea SEO

Concluzie:

Este necesar să știi că un proiect realizat cap-coadă necesită timp, uneori foarte mult timp. De aceea este nevoie ca tu, în calitate de client, să fii foarte receptiv la cerințele experților, pentru a obține un rezultat bun. Trebuie să știi că și costul serviciilor unor agenții profesioniste este mai mare decât al unui expert individual. Acest cost presupune o muncă colosală. Au loc: analiza site-ului, SEO audit, verificare tehnică, analiza concurenților, copywriting, selectarea și gruparea cuvintelor cheie SEO etc. Munca acestor specialiști este indispensabilă și valoroasă pentru a obține o poziție de top în Google.

IV. Avantajele nebănuite ale locului 1 în Google, pe care sigur le treci cu vederea

Tu ce faci când vrei să cauți ceva pe Internet? Scrii în Google 2-4 cuvinte ce au legătură cu informația ce te interesează și apoi dai click pe primele rezultate relevante? Așa e în aproximativ 97% dintre cazuri. Aproape toate experiențele online încep anume cu un motor de căutare.

Și mai curios este faptul că doar un procent infim dintre cei care fac o căutare ajung pe a 2-a pagină de rezultate Google. Da. Statisticile de la nivel mondial o demonstrează prin cifre. Dacă nu ești pe prima pagină în căutări, tocmai ai pierdut mult din traficul potențial spre website.

Ghidul clientului de optimizare SEO

Fiind invizibil în online (mai cu seamă în Google), pierzi o parte considerabilă din potențialii tăi clienți. Clienți care se duc la concurenții tăi, cei clasați în Top 10.

Motivul pentru care alte site-uri se găsesc pe primele poziții în rezultatele Google este că fac un efort conștient de a-și îmbunătăți site-ul. Adică: structura, conținutul și nivelul de popularitate al site-ului. Toate acestea - apelând la servicii de promovare online -  servicii de optimizare SEO.

Din fericire, nu este nici pentru tine prea târziu să începi.

Ce rezultate va aduce locul 1 în Google pentru afacerea ta?

 • Trafic de calitate pe site.

O strategie SEO eficientă pe termen lung va aduce trafic organic pe site, fără a investi în marketing și reclamă. Serviciile SEO profesioniste vor stabili care sunt cuvintele cheie specifice nișei tale (cuvinte care aduc lead-uri de calitate). Și te vor aduce în topul căutărilor pe aceste cuvinte. Drept rezultat, vei deveni cunoscut în domeniul tău de activitate și nimeni nu va mai putea să te ignore.

 • Brandul tău va avea vizibilitate sporită.

Percepția lui Google asupra unui site bun include: ușor de utilizat, proiectat bine, de înaltă calitate, cu informații relevante. Ceea ce poate fi tradus în limbaj simplu în 3 grupuri de condiții de bază:

 • Prietenos față de utilizatori - vizitatorii vor naviga ușor și intuitiv pe site. Iar website-ul se va afișa corect pe dispozitive mobile. Plus, iar viteza de încărcare va fi bună.
 • Dispune de autoritate - trebuie să creezi un profil puternic de backlink-uri și mențiuni online spre site-ul tău. Acestea, adunate într-un mod corect, cresc autoritatea site-ului „în ochii” lui Google.
 • Relevant - conținut interesant despre produsele și serviciile tale, expus într-un mod creativ.

Dacă îndeplinești aceste condiții vei fi pe plus. Iar dacă ai niște calități bune de vânzător și prețuri corecte – te asigur că metricile de angajament și interacțiune cu site-ul tău îi vor demonstra lui Google că oamenii adoră brandul tău.

 • O experiență mai bună pentru vizitatori

Navigarea pe site trebuie să fie ușoară și să îndrume inteligent clientul, prin folosirea chemărilor la acțiune. De asemenea, pe un site bine optimizat utilizatorul găsește ceea ce de avea nevoie din maximum 3 click-uri. Și se angajează în conținutul său. O experiență frumoasă pentru vizitatori înseamnă recenzii pozitive și loialitate.

 • Apari primul în căutările locale

Experții SEO profesioniști te vor ajuta să apari în fața clienților din vecinătatea ta, prin SEO local. Acesta servește pentru a promova vizibilitatea afacerii tale în căutările bazate pe locație.

Apropo, știai că 46% dintre toate căutările în Google se fac pentru a obține informație locală? Acestea includ căutări cu anumite calificative geografice. Cum ar fi: adresa unei afaceri și căutările de tip „lângă mine”. În cadrul acestora, Google, pe baza locației geografice a persoanei, îi oferă recomandări pertinente din acea zonă.

SEO local este extrem de important. Mai ales dacă deții o afacere cu locație offline sau una care oferă un serviciu într-o anumită localitate. Potrivit unui studiu realizat de Forbes 95% dintre utilizatorii de smartphone-uri au folosit dispozitivul pentru a efectua căutări locale. 61% au apelat la afacerile găsite în rezultate. Și 59% le-au vizitat.

Ghidul clientului - servicii optimizare SEO

Site-ul tău poate ajunge în Google Local 3-Pack. SEO local poate ajuta site-ul să apară în pachetul Google local 3. El este unul dintre cele mai râvnite locuri atunci când este vorba de rezultatele motorului de căutare:

 • Mai mulți clienți și vânzări.

Link-urile de calitate spre site-ul tău, prezența unui conținut relevant pe paginile acestuia și obținerea unor poziții bune în topul motorului de căutare – vor oferi expunere în fața potențialilor clienți. SEO va îmbunătăți vizibilitatea ta în mediul online. El îți va crește, în mod organic, vânzările.

Poți câștiga ceea ce îți dorești, dacă începi prin a te asigura că produsele și serviciile tale sunt vizibile acolo unde le caută clienții: pe Google. Cu cât ești mai sus în topul Google, cu atât ai mai multe șanse să obții vânzări.

O agenție ce oferă servicii SEO în Moldova te ajută să obții o clasare mai bună a site-ului pentru cuvintele cheie alese. Cuvinte grupate în baza intenției vizitatorului. Iar odată cu obținerea vizibilității sporite, vei avea mai mult trafic pe site. Fiind numărul 1 în Google, crești credibilitatea pentru utilizatori, devenind un nume recunoscut în nișa ta. Iar drept rezultat depășești concurenții, inspiri profesionalism și te transformi într-un brand puternic.

Imaginează-ți că pur și simplu nu vei mai fi nevoit să alergi după clienți. Acum ei te vor căuta pe tine și produsele/serviciile tale!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top