Marketingul de conținut - principalul factor de succes în promovarea SEO

контент маркетинг

E foarte posibil că ați auzit deja despre ce este content marketingul. Or, fiecare proprietar al unei afaceri pe Internet sau deținător de website - fie că este vorba de un magazin online, de un blog personal, sau doar un site informațional - știe deja această noțiune. Dacă, însă, auziți pentru prima data despre conceptul de content marketing anume acum, citind articolul nostru, haideți să ne dăm seama împreună ce este marketingul de conținut, clarficând următoarele aspecte: modul în care acesta se referă la promovarea site-urilor și cum influențează el asupra brandurilor.

Ce este Marketingul de Conținut?

Definiția scurtă: Acesta tehnică de lucru își propune să creeze doar un astfel de conținut de care atât motoarele de căutare, cât și potențiali cumpărători / clienți vor au nevoie în mod constant. Este vorba de:

 • analize profunde;
 • cercetări;
 • studii de caz;
 • informații bine documentate;
 • articole interactive;
 • scheme foarte ușor de înțeles;
 • diagrame;
 • Infografice;
 • etc.

Putem presupune că marketingul de conținut, nu e în niciun fel legat de promovarea SEO a site-ului. Nimic mai fals.

Categoric există o legătură între aceste 2 noțiuni! Prin crearea unui site web foarte simplu, de nivelul „prostului gust“ cu informație neinteresantă, nerelevantă, sau copiată din alte surse - nici nu se poate spera la o bună vizibilitate în motoarele de căutare.

Având scopul de a obține poziții bune pentru site-ul dvs. în rezultatele căutării, aveți nevoie de a crea un site bun, pentru a atrage o mulțime de link-uri. Acest lucru se face, de obicei, prin scrierea un conținut foarte calitativ, care va fi considerat bun de către potențialii sau actualii clienți.

O altă soluție pe care o rezolvă anume conținutul bun este răspuns la întrebarea: cum să se construiască o mulțime de link-uri într-un mod natural? Cu ajutorul marketingului de conținut!

Marketingul de conținut este, de departe, modul cel mai simplu și accesibil de a face SEO off-page pentru site-ul dvs..

Creați pagini web ce au conținut bun - această abordare este mult mai profitabilă, decât să se construiască manual backlink-uri. Dacă site-ul dvs. deține conținut util și de calitate - vizitatorii vor dori să-l împărtășească în rețelele sociale.

Principalele avantaje ale marketingului conținut:

 • Urcați în poziții în motoarele de căutare și crește traficul organic. Cu cât mai unic și de calitate este conținutul de pe site-ul dvs., cu atât mai înaltă este poziția în topul motoarelor de căutare.
 • Crește volumul vânzărilor. Dacă sunteți proprietarul unui magazin online, sau vindeți servicii pe site-ul dvs., trebuie să știți că în mod obișnuit, clientul preferă să achiziționeze un produs sau un serviciu de pe site-ul de pe care primește în mod regulat informații utile.
 • Creșterea reputație Cu siguranță veți câștiga încrederea cititorilor dvs., dacă le furnizați în mod regulat informații proaspete, interesante și relevante, de care au nevoie.

Dezavantaje ale content marketingului

Singurul dezavantaj al marketingului de conținut este faptul că rezultatul nu poate fi văzut din primele zile de lucru, ci este vorba de o activitate pe termen lung și uneori foarte lung, care necesită o atenție sporită, lucru zi de zi și - investiții.

plan pentru marketing de conținut

Pentru cei care au decis să profite de marketingul de conținut, dar nu știu de unde să înceapă, am creat un plan de lucru.

Plan de lucru în crearea content marketingului

I. Este necesar să se definească obiectivul - formularea obiectivului vă va ajuta să mergeți în mod clar și deliberat spre rezultat, fără a vă îndepărta deloc de scop/strategie.

II. Identificați publicul țintă - înainte de a începe să creați conținut de calitate, pe care să-l distribuiți, trebuie să vă decideți cui i se va referi acesta. Acest lucru va determina modul în care vă veți ocupa de blogul dvs.: ce fel de articole să se scrie, ce subiecte trebuie tratate, în scopul de a atrage cititorul.

III. Alegerea modului de distribuție al conținutului – este important să alegeți în ce fel se va comunica informația către utilizatorul final (prin site, blog, newslettere, mass-media, rețele sociale, etc.)

Frecvența publicațiilor - este de asemenea un punct foarte important. Este necesar să se definească un „teren de mijloc“, care permite cititorului să „digere“ informația înainte de a publica un articol nou.

IV. Crearea unui conținut de calitate - determină cine anume va lucra la crearea de conținut. Acesta poate fi orice angajat al companiei, pornind de la director sau puteți angaja o companie care se ocupă de scrierea conținutului.

Ce ar putea cuprinde conținutul?

Informații de orice fel: fie text, audio, video, imagini – toate pot fi numite conținut. Scopul principal este de a oferi informații necesare pentru vizitatorii site-ului, prin aceasta aducându-l mai aproape de brandul dvs. și construind pas cu pas autoritatea mărcii comerciale.

Sfaturi utile în crearea de conținut

1. Aveți grijă de publictate - dacă țineți un blog al site-ul, trebuie să aveți grijă și de el, oricând de interesante nu ar fi articole pe care le distribuiți pe rețelele sociale.

2. Definiți planurile de viitor - este necesar să se sistematizeze publicațiile care vor apărea pe site, astfel încât conținut să apară în mod regulat.

3. Planul trebuie revizuit - a determina eficacitatea content marketingului este o sarcină destul de dificilă, deoarece nu este vorba de un proiect de o zi, ci o sarcină suficient de lungă, așa că trebuie să se stabilească în mod constant obiective. Să presupunem că doriți 500 de vizitatori unici pe zi - în cazul în care traficul către site-ul dvs. este în creștere în fiecare zi - sunteți pe drumul cel bun.

Astfel, putem concluziona că marketingul de conținut nu este doar un instrument al viitorului, ci o necesitate a prezentului! Vă sfătuim să nu renunțați la celelalte canale de publicitate - toate acestea funcționează în ansamblu.

Dacă aveți scopul de a menține o poziție concurențială puternică în motoarele de căutare, trebuie să evoluați în mod constant, întotdeauna oferind clienților mult mai mult decât poate oferi un concurent!

Rezumat
Marketingul de conținut - principalul factor de succes în promovarea SEO
Numele Articolului
Marketingul de conținut - principalul factor de succes în promovarea SEO
Descriere
Ce reprezintă Content Marketing și care sunt beneficiile lui? Unele domenii au nevoie vitală de marketing de conținut bine organizat. Pentru a obține un rezultat bun, expertul SEO trebuie să facă parte din echipă.
Numele Agenției de Publicitate
Seolitte
Logo
to top button