februarie 15, 2021

wp-admin

Totul despre Optimizare SEO (ghid): ce înseamnă, pași de optimizare

În cazul în care sunteți proprietarul unui site și doriți să atingeți niște obiective clar trasate cu acesta, atunci ați ajuns pe pagina potrivită. Din acest articol o să aflați multe despre optimizarea SEO pentru că e o metodă excelentă de atragere a traficului gratuit. Cu siguranță, doriți să aveți mai mulți vizitatori pe site, pentru a le prezenta produsele și serviciile dvs. și, desigur, pentru a-i purta în frumoasă călătorie a potențialului client pe website (customer journey).

Iar ca site-ul dvs. să ajungă în topul motorului de căutare, trebuie să cunoașteți elementele de bază ale optimizării site-ului și promovării acestuia.

Așadar, ce este optimizarea SEO?

Vom încerca să vă familiarizăm cu conceptul SEO (Search Engine Optimization), ce în traducere înseamnă optimizarea pentru motorul de căutare sau optimizarea pentru motoarele de căutare.

Cu cât mai mare este poziția site-ului dvs. în motoarele de căutare, cu atât mai mari sunt șansele ca utilizatorii să îl viziteze. Cea mai mare parte a utilizatorilor accesează primele 3 rezultate ale motorului de căutare, și doar 0.76 % ajung la al 10-lea link:

Cum are loc optimizarea unui site? Tutorial Pas cu Pas pentru Optimizare SEO

În prezent, motorul de căutare Google este lider în atargerea traficului calitativ. În Moldova el ocupă peste 90% din piața motoarelor de căutare, iar Moldova are o acoperire de 72% internet, ceea ce înseamnă cam 2 milioane de moldoveni. Acest motor de căutare deține propriul sistem de clasificare pentru site-uri după popularitate, numită Google PR. Promovarea și optimizarea site-ului pentru Google se caracterizează printr-o viteză sporită de indexare a paginilor și a link-urilor, din care rezultă apariției resursei în SERP (Search engine results page) și clasarea acesteia cât mai sus în rezultatul căutărilor.

Optimizarea SEO pentru Google implică sporirea atractivității site-ului pentru motoarele de căutare și pentru „a împăca” site-urile cu roboții de căutare (se traduce în limbajul înțeles de motoare conținutul site-ului). Pentru a atinge acest obiectiv, este necesar să se efectueze o serie de lucrări pentru optimizarea internă și externă a site-ului:

 • Conținut unic. Este necesar să plasați pe site-ul dvs. content unic, iar acest conținut trebuie să fie actualizat în permanență cu informații noi, utile, care vor fi extrem de interesante pentru vizitatori.
 • Titluri și meta tag-uri unice. Paginile site-ului trebuie să conțină meta tag-uri unice. Este necesar să procesați după acest principiu fiecare pagina a site-ului, altfel, puteți fi ușor penalizați pentru conținut duplicitar. Acestea sunt regulile gigantului Google, el luptă intens cu orice conținut ce i se pare duplicitar.
 • Sitemap. Acesta de obicei se recoamndă să fie în format xml. Trebuie să adăugați o hartă a site-ului care să ajute la accelerarea procesului de indexare a paginilor, captarea rapidă a modificărilor acestora, creșterea vitezei de apariție în rezultatele căutării Google.
 • Hosting bun. Este important să se asigure o găzduire neîntreruptă, bine stabilită și de încredere în mediul online.
 • Redirecționarea site-ului. Trebuie să vă asigurați că site-ul nu are conținut duplicitar, adică același conținut să apară pe diferite adrese URL. Este necesar ca întregul conținut unic să fie indexat, deoarece cu cât mai multe pagini cu același conținut indexează robotul de căutare, cu atât mai puține resurse Google  rămân pentru procesarea paginilor unice și cu adevărat valoroase ale site-ului dvs.
 • Încărcarea paginilor. Trebuie să testați viteza de încărcare a paginilor site-ului. În cazul în care paginile sunt încărcate de către browser exrem de lent, cresc șansele că robotul de căutare va părăsi site-ul și nu se va întoarce curând. Nu mai vorbim de oameni, care de obicei, sunt și mai puțin răbdători decât roboții ? Ei au nevoie de viteză, un site care se încarcă în mai mult de 4 secunde, deja are o problemă la acest capitol.
 • Linkuri. Este important să controlați calitatea linkurilor, ca spre site să facă referire surse apreciate de motorul de căutare și vizitate în mod regulat de robotul de căutare. Mai mult chiar, recomandările cu link contează în primul rând calitativ, și abia apoi cantitativ. Iar în 2021, link-urile pe care oamenii nu circulă încep să devină tot mai puțin importante.

Serviciile de Optimizare SEO de la Seolitte: prețuri, strategii SEO

Privită în ansamblu, optimizarea pentru motoarele de căutare este un proces complex, care are ca scop primordial obținerea unei vizibilități cât mai mari pentru a afacerea dvs. (vedeți aici exemple de sporire a vizibilității prin SEO de la clienții Seolitte).

Seolitte va avea grijă atât de optimizarea internă, cât și de optimizarea externă, pentru ca afacerea dvs. să facă față concurenței pe piață și, de ce nu, chiar să depășiți concurența. Colaborarea cu Seolitte începe cu elaborarea unei strategii de optimizare adaptată la caracteristicile individuale ale afacerii dvs. și a publicului țintă.

Vom continua cu optimizarea internă și anume realizarea unui set de lucrări orientate spre adaptarea site-ului la cerințele actuale ale motoarelor de căutare. Optimizarea internă vizează eliminarea erorilor tehnice și îmbunătățirea resurselor acestuia – site-ul dvs. devine relevant la maximum (util, atrăgător) pentru motoarele de căutare și, mai ales, pentru utilizatori și, prin urmare, intră în TOP.

Optimizarea internă a unui site reprezintă, de fapt, baza promovării online a afacerii. Puteți crea text și design excelent, dar dacă site-ul dvs. nu este optimizat în ceea ce privește parte de optimizare SEO, cel mai probabil că nu o să  obțineți suficient trafic, cifrele demonstează că mai mult de jumătate din traficul website-urilor de pe internet este adus de motorul de căutare! Pentru a evita acest lucru, aveți nevoie de serviciile de optimizare internă de la Seolitte.

Apoi mergem la selectarea unei liste de cuvinte cheie, în baza cărora va avea loc promovarea SEO și optimizarea ulterioară. Este foarte importantă realizarea unui nucleu semantic potrivit, astfel încât să atragem pe site-ul dvs. nu doar vizitatori posibil interesați de ce aveți de spus, dar și potențiali clienți.

În ansamblu, putem contura 11 pași de bază în procesul optimizării SEO:

 1. Analiza site-ului clientului, a tematicilor abordate și a concurenților direcți, indirecți, totali sau parțiali. Aici are loc și crearea strategiei și a planului de lucru. Acest punct este actual pentru toate tipurile de site-uri.
 2. Colectarea și gruparea semanticii, formând nucleul primar al website-ului, acesta este un fel de glosar cu multe interogări de căutare (cuvinte-cheie). Acest punct este actual pentru toate tipurile de site-uri.
 3. Crearea unei structuri ramificate a site-ului. Este irelevant pentru anumite produse și servicii cu volum redus, care rezolvă doar mici obiective specifice.
 4. Efectuarea unui audit SEO, care constituie o sarcină pentru optimizarea tehnică a site-ului. E actual pentru toate tipurile de site-uri.
 5. Plasarea linkurilor interne, creșterea ponderii paginilor importante pentru promovarea SEO. Actual pentru toata lumea, cu excepția site-urilor cu o singură pagină și produse foarte specifice, de interes mic.
 6. Optimizarea conținutului și îmbunătățirea acestuia, ca să fie interesant pentru cititori și să-i țină angajați în conținutul de pe site. Actual pentru toate tipurile de site-uri.
 7. Analiza popularității paginilor de pe site. Actual mai ales pentru SEO la magazine online, panouri de anunțuri, site-uri cu servicii – unde este posibilă filtrarea rezultatelor și sortarea după diverși parametri.
 8. Îmbunătățirea utilizabilității site-ului web – adică a gradului de prietenie față de oamenii care îl vizitează, aranjarea logică și intuitivă a meniurilor, butoanelor etc. Actual pentru toate tipurile de site-uri.
 9. Optimizare externă, lucrul cu un profil de referință. Este irelevant pentru subiecții cu competiție redusă.
 10. Creșteți rata de conversie a vizitatorilor în clienți. Actual pentru toate tipurile de site-uri, cu excepția forumurilor.
 11. Optimizarea pas cu pas a paginilor pe secțiuni, categorii, implementarea modificărilor bazate pe analiza datelor. Poate fi irelevant pentru site-urile cu o pagină.

Ai nevoie și tu de servicii SEO calitative? Vezi oferta: optimizare SEO de la Seolitte pentru a afla prețurile pentru promovare SEO.

© copyright 2021 Seolitte. All Rights Reserved.