februarie 10, 2021

wp-admin

Avantajele optimizării SEO față de alte metode de promovare

Cauți cea mai bună metodă de promovare a afacerii tale? Plătești sume enorme pentru publicitatea stradală? Pe social media, televiziune etc., dar nu ești mulțumit de rezultat? Ce-ar fi dacă ți-am spune că optimizarea SEO îți va aduce rezultate pe termen lung, costă mai puțin și oferă eficiență maximală?

Avantajele optimizării SEO 2023

Optimizarea SEO este calea spre audiența de care are nevoie afacerea ta. Aceasta înseamnă că după aplicarea strategiei SEO, site-ul va fi vizitat de cei ce reprezintă publicul-țintă. Plus, sunt gata să facă acțiunea pe care o dorești de la ei: să completeze un formular, să citească un comunicat, sau să facă o achiziție.

Acest articol răspunde la 3 întrebări-cheie: de ce SEO este important pentru afaceri? Prin ce este optimizarea SEO superioară altor tipuri de promovare? De ce SEO este considerat o investiție?

Vei primi vizitele acelor persoane, care sunt interesate de produsul sau serviciul ce îl oferi. De fapt, clientul însuși te va căuta. Optimizarea SEO înseamnă să lucrezi asupra site-urilor astfel încât motoarele de căutare să le observe, să le înțeleagă și să le scoată în rezultatele căutărilor organice atunci când utilizator folosește aceste motoare (cum ar fi Google) pentru a găsi răspunsuri. Mai multe despre cu ce se ocupă SEO găsești aici.

Avantajele optimizării SEO în 2023

Imaginează-ți că deții un panou publicitar, situat pe strada centrală a orașului. Plătești, așadar, pentru închirierea unui panou și pentru TOT traficul potențial. Însă, cu părere de rău, informațiile care sunt plasate pe panou nu prezintă interes pentru toți oamenii care trec pe-acolo. Se pare, deci, că agentul de publicitate plătește vizibilitate... oarbă.

Dacă ar exista o șansă de optimizare a panoului cu ajutorul SEO, atunci acesta era să fie arătat doar celor realmente interesați. Adesea, chiar clienților fierbinți. Astfel, agentul de publicitate ar face economii considerabile.

Fii de acord, este bine că site-ul nu este un panou. Și că poți plăti doar pentru optimizarea site-ului pe cuvinte-cheie relevante afacerii tale. Fie ele cu scop de cunoaștere a brandului, informare sau tranzacție. Analiza cuvintelor cheie bine efectuată are ca scop să depisteze intenția utilizatorului și să îi servească informația utilă atunci când acesta o caută.

Datorită optimizării SEO poți crea portretul clientului tău ideal!

Acest lucru înseamnă că proprietarul site-ului poate afla cine este clientul său ideal. Asta cu ajutorului instrumentelor precum Google Analytics. Plus, să cunoască vârsta, sexul fiecărui tip de client, perioada în care a vizitat site-ul și multe alte date pe care să-și poată baza apoi deciziile de business.

Poți chiar să te uiți la site-ul tău „prin ochii clientului” Noi folosim Hotjar pentru asta. Adică, de parcă ai fi la monitorul acestuia. Astfel, este posibil să se observe momentele problematice și așa-zisele „zone oarbe” ale site-ului. Or, să faci o analiză din exterior e mult mai simplu!

 Optimizarea SEO oferă rezultate pe termen lung!

beneficiile optimizării SEO față de alte metode de promovare

Aceasta înseamnă că aproape toate acțiunile care vizează promovarea site-ului nu au o eficacitate momentană sau pe termen scurt, ci mai degrabă pe termen lung. De exemplu link-urile primite după câteva luni încep să funcționeze mai bine. Iar într-un an - chiar și mai bine! Cu cât site-ul este mai vechi, cu atât este mai bună poziția acestuia în rezultatele motoarelor de căutare. Asta cu o singură condiție: că el nu este delăsat.

Cu cât mai mult timp durează promovarea site-ului, cu atât mai vizibil și eficient funcționează această promovare. Cheltuielile rămân aceleași: costul optimizării nu crește în timp (ba chiar invers), dar eficiența devine mai mare.

Unde, spune-mi, ai văzut un alt tip de publicitate la fel de profitabilă? Ai plătit pentru publicitate cu un an în urmă. Un an a trecut și brusc, fără costuri suplimentare, site-ul a început să atragă tot mai mulți cumpărători!

În acest sens, optimizarea SEO este exclusivă, or, orice altă publicitate „se estompează” cu timpul. Și numai promovarea site-ului prin SEO este asemenea unui vin scump.

 SEO versus alte metode de promovare

Optimizarea SEO are un preț mai mic față de publicitatea offline!

Spre deosebire de publicitatea TV și anunțurile radio, optimizarea SEO este un proces continuu. Scopul ei este să te aducă în top și să te mențină pe această poziție.

  • Costul pentru o campanie completă de publicitate la TV începe de la 5000 de euro. Dar nu uita și de costul producției.
  • Un anunț publicitar la Radio cu durata de 1 minut costă de la 25 de euro în sus. Dar din nou, va trebui să plătești pentru a produce anunțul și vei dori să îl rulezi de câte ori este posibil. Iar odată cu fiecare difuzare... crește și costul.
  • Afacerile locale sau regionale sunt în stare să facă față procesului de optimizare SEO cu un buget lunar de 350 de euro.

 Optimizarea SEO are un cost amortizat mult mai mic față de publicitatea de tip Google Ads!

Desigur, cu Google Ads (unde plătești pentru fiecare click primit pe site) nu aștepți o clipă în plus! Primul venit – primul servit. Google Ads lucrează și aduce vânzări. Dar, știai oare că doar 2% din cei care caută ceva în Google pe telefon și 2,8% din cei ce caută pe computer dau click pe anunțurile plătite?

Deci SEO are de 20 X mai multe șanse decât Google Ads să primească click-ul celui care caută!

Și ce se întâmplă când combini SEO cu Google Ads (SEM)?

Avantajele optimizării SEO 2023

  • Reducerea PPC-urilor. Un site mai bun creat cu SEO, înseamnă un scor de calitate sporit în Google Ads.
  • Creșterea veniturilor din cuvinte-cheie bine targetate. Practic, împânzești prima pagină Google cu rezultate despre afacerea ta, iar clienții nu mai au cum să te ignore.
  • Creșterea volumului de trafic neplătit. SEO, de fapt, înseamnă trafic gratuit, optimizat genial pe cuvintele cheie potrivite.
  • Creșterea veniturilor din traficul neplătit. Oamenii au mare încredere în rezultatele organice, iar un număr mare de oameni refuză deliberat să dea click pe tot ce conține „Ad”.
  • Îmbunătățirea ratei de conversie. SEO nu îmbunătățește doar performanța în rezultatele motoarelor, ci, de asemenea, îmbunătățește gradul de prietenie al site-ului față de utilizatori. Astfel, contribuie la o impresie mai bună pentru vizitatorilor site-ului, având un impact pozitiv asupra conversiilor.
De ce SEO e mai ieftin?

În primul rând, pentru că SEO este relativ nou. Și experții încă adaptează bugetele. Iar aici nu este de neglijat nici factorul de risc. Căci motoarele de căutare nu-și fac publice decât unele părți din algoritmii de clasare a site-urilor, ceea ce înseamnă că un specialist SEO oricât de talentat ar fi, joacă pe un teritoriu riscant. Nu, nu e ca la bursa de valori. Fii sigur/ă că dacă expertul SEO știe să citească ghidurile oferite de motoarele de căutare, să se informeze MEREU și să lucreze doar în beneficiul clientului, rezultatul ESTE GARANTAT. Asta cu condiția că îmbunătățește vizibil calitatea conținutului și al site-ului, în general.

Mai este vorba și de conservatismul pe care îl mai întâlnesc experții atunci când încearcă să lucreze cu branduri puternice, cu istoric. Adică cu cele care cred mai degrabă în TV și radio, fără să poată vedea că viitorul este tot mai mult în online. Oamenii se informează online, iar numărul celor care cumpără online se bucură de o creștere vertiginoasă.

Pentru că nu te mai adresezi tuturor, ci doar celor ce caută produsul/serviciul tău în Google, cu SEO nu mai plătești pentru a ajunge la TOȚI.

Și cum orice om de afaceri este un om pragmatic, prin urmare, va fi interesat de aspectul beneficiilor economice ale promovării site-ului său. Și pe bună dreptate. Deoarece afacerile ar trebui să aducă profit proprietarului, și nu cheltuieli inutile!

Poți rezuma în mod clar următoarele: costul optimizării SEO este absolut accesibil. Optimizarea este eficientă și funcționează nu numai astăzi, când ai plătit, ci și mâine, când nu mai cheltuiești și totuși, câștigi „dividende”. Ele vin din promovarea site-ului în fața unei mulțimi de clienți interesați și curioși.

atuurile, avantajele SEO 2023

Alte avantaje unice ale optimizării SEO

  • Recunoașterea mărcii. Afișarea produsului tău în topul rezultatelor motorului de căutare va avea un efect asupra gradului de recunoaște al brandului. Iar adăugarea unor instrumente cum ar fi Google Ads remarketing, te poate transforma ușor într-o opțiune de achiziție în mintea potențialului cumpărător.
  • Imagine îmbunătățită a companiei. Rezultatele din prima pagină sunt, în general, percepute de utilizatori ca reflectând branduri de calitate superioară și de încredere.
  • Mai mult trafic. Deoarece 99% dintre căutători nu se rătăcesc niciodată dincolo de prima pagină a rezultatelor căutării, este logic că site-urile de pe prima pagină primesc partea cea mai mare din trafic.
  • SEO nu este o cheltuială, SEO este o investiție ce se răscumpără pe termen mediu și lung.
  • Prezența în motoarele de căutare este 24/24. Oricând are chef cumpărătorul să te caute.

Avantajele optimizării SEO față de alte metode de promovare 2023

Și ce să facem acum? Renunțăm la toate celelalte canale în favoarea lui SEO?

Nicidecum. SEO este un ingredient foarte important în mixul tău de marketing. Unde fiecare segment de promovare își are locul în strategia de întipărire în mintea cumpărătorului și crearea unui brand puternic.

Haide, mai bine, să urmărim un caz foarte comun când potențialul client vrea să-și cumpere un telefon.

Cifrele spun că 92% dintre oameni vor începe cu o căutare în Google.

Imaginează-ți că omul care a scris „iPhone 14 Moldova” în Google a primit drept rezultat anume magazinul tău online pentru care s-a făcut SEO pe primul loc.

În mod intuitiv, știm cu toții că „a fi primul contează”, e vorba de medalia de aur, de mândria și orgoliul persona. Dar mai e ceva ... de profituri... or, 1/3 din tot traficul pe un anumit cuvânt-cheie vine la Numărul Unu. Asta în timp ce pe pagina a 2-a de rezultate în Google ajung mai puțin de 1% dintre cei care caută!

Iar neuro-marketingul, la rândul său, spune că prima impresie e cea mai importantă. Dar și cel mai greu de schimbat.

Așadar, utilizatorul a dat click pe rezultatul cu site-ul tău și a avut o experiență foarte plăcută, dar... nu a cumpărat.

Avantajele și beneficiile optimizării SEO

Aici își au rostul restul instrumentelor de promovare, urmărirea prin remarketing pe Social Media și pe jurnale. Plus, pe site-uri de știri din online, prin bannere outdoor (dacă ai buget pentru așa ceva) etc.

Practic, folosit în mod corect și optim, SEO dictează restul campanei de promovare. Și se află în epicentrul ei. Asigurând, adesea o primă impresie de-o calitate excepțională.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum livrăm noi serviciile SEO și ce creșteri îți putem aduce, cere-ne o ofertă SEO personalizată. Astfel, vei beneficia și de o analiză SEO absolut gratuită.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top