februarie 19, 2021

wp-admin

Ghid SEO pentru YouTube

Fii mai aproape de clienții tăi prin Content Video

Înainte de a purcede la relatarea pașilor de optimizare a canalului de YouTube, haide să vedem: ce este SEO pentru YouTube?

Scurtă Definiție: SEO pentru YouTube implică optimizarea canalului, a listelor de redare, a meta datelor, a descrierii și a videoclipurilor tale. Poți optimiza videoclipurile pentru căutare atât în interiorul platformei YouTube, cât și în afara acesteia.

După Google, cel mai popular motor de căutare din lume este Youtube. Aproximativ 60% dintre utilizatorii prezenți pe platforma Youtube caută video-uri anume cu scopul de a lua decizia de cumpărare a unui produs sau serviciu.

Ghid SEO pentru YouTube 2023

În plus, peste 70% dintre vizualizările conținutului video de pe platforma YouTube au loc de pe dispozitivele mobile.

Dacă ai o afacere și vrei să atragi noi clienți, atunci conținutul video este aliatul tău în cursa pentru notorietate și venituri. Vezi mai jos statisticile. Și convinge-te de importanța generării de video-uri de calitate!

  • 1.63% dintre afaceri utilizează conținutul video pentru a vinde.
  • 2.Conținutul video crește rata de conversie cu mai mult de 80%.
  • 3.90% din utilizatori spun că video contentul îi ajută să ia o decizie în privința achizițiilor.
  • 4.Peste 55% din cumpărători utilizează conținutul video în timp ce sunt la cumpărături.
  • 5.80% din oameni oscilează între căutări textuale și căutări video, când doresc să procure ceva.
  • 6.79% dintre internauți afirmă că au un cont pe YouTube.
  • 7.92% dintre utilizatori distribuie conținut video între ei.
  • 8.83% din specialiștii în marketing cred că video contentul le crește coeficientul ROI (Return on Investment sau rata de recuperare a investiției).

Conform acestor statistici, cu siguranță ar trebui să începi a crea conținut vizual pentru afacerea ta. Însă, înainte să treci la treabă, ar fi bine să afli cum poți optimiza acest conținut în rezultatele căutărilor. Astfel ca acesta să ajungă cât mai aproape de clienții tăi.

Da! Este vorba despre optimizarea și promovarea digitală a canalului tău de YouTube. Aceste activități te pot ajuta să ai un conținut video relevant și de o calitate ireproșabilă pentru utilizatorii tăi. Iar afacerea ta se va bucura de notorietate și vizibilitate pe cea mai populară platformă de video – YouTube.

Ei bine, să înceapă aventura:

  1. Definește-ți publicul țintă

Primul și cel mai important pas, precum e, de fapt, și în marketingul clasic, este definirea publicului țintă. Ești la început de drum și vrei să creezi conținut vizual pentru potențialul tău client? Dar cine este acesta? Ce caută pe Internet? Și de ce soluție are nevoie pentru problema sa? În al doilea rând, trebuie să i te adresezi la per „tu”, deoarece publicitatea și mesajele sunt mereu adresate unui singur om, chiar dacă o întreagă masă de oameni face parte din publicul tău țintă.

Pe lângă toate acestea, trebuie să ții cont de alte câteva aspecte importante:

  • Demografia publicului țintă.

  • Obiceiurile generale ale publicului țintă.

  • Cele mai utilizate canale de comunicare ale publicului țintă.

  • Rata de prezență pe online a publicului țintă.

Toate aceste informații pot fi obținute dintr-un research efectuat pe internet. Acesta îți va colecta informația necesară pentru a putea livra un mesaj relevant pentru clienții tăi potențiali.

2. Analizează cuvintele cheie

Cuvintele Cheie pentru YouTube sunt ceva mai diferite decât cele care apar pe motoarele de căutare (Google sau Bing). De exemplu, pe YouTube vei vedea mai des cuvântul-cheie „cum să...”. Și, totuși, ca să faci un experiment, poți aduna toate cuvintele cheie din nișa ta și să cauți în Google. Asta ca să vezi care dintre ele generează rezultate video. Pentru a face o analiză mai amplă a frazelor și cuvintelor cheie, utilizează Google Keywords’ Planner sau Keywordtool.io. Cu ajutorul acestor instrumente, vei obține lista de keywords pentru afacerea ta. Iar pentru a afla câte căutări lunare sunt efectuate pe cuvintele cheie care declanșează apariția unui conținut video în rezultatele căutării, va trebui să mergi pe versiunile plătite ale acestor instrumente. În mod ideal, acest cuvinte-cheie trebuie să aibă - nici prea multe, nici pe puține, vreo câteva sute de căutări lunare. Așadar, alege cu grijă cuvintele cheie. Asta deoarece ele te vor duce la utilizatorii/clienții tăi.

Ghid SEO YouTube

3. Pornește de la o schiță. Fă schema videoclipului înainte de a-l crea.

După ce ai analizat cuvintele cheie și ai depistat intențiile de căutare ale utilizatorilor, ar fi bine să planifici conținutul video. Asta chiar înainte de a-l crea. O mică schemă, ce ar include aspectele importante pe care vrei să le transmiți publicului tău țintă, te-ar ajuta în prezentarea ulterioară a videoclipului. Nu uita să incluzi și cuvintele cheie pe care le-ai analizat.

4. Optimizează pagina canalul (Homepage).

Prin optimizarea paginii de canal se înțelege introducerea cuvintelor cheie în descrierea canalului și îmbunătățirea conținutului textual/vizual. Pe lângă aceste acțiuni, nu uita și de imaginea de profil a canalului. Trebuie să fie și ea optimizată din punct de vedere SEO. Adică: să conțină denumire, logo și să fie de mărimea potrivită. Nu uita și de adăugarea butoanelor de Social Media în header-ul canalului, ca utilizatorii să te găsească mai rapid pe rețelele de socializare. În categoria „About” oferă informații importante despre tine și afacerea ta: date de contact și un link spre site-ul tău. Ca și în optimizarea pentru motoarele de căutare, o informație completă pe YouTube va ajuta la o indexare mai bună.

5. Scrie titluri potrivite pentru videoclipuri.

Deținerea unor titluri optimizate pentru videoclipurile tale este factorul decisiv în câștigarea vizibilității afacerii tale pe YouTube. Întâi de toate, trebuie să acorzi atenție mare chiar și denumirii fișierului video, înainte să-l încarci pe canal. Acesta contează pentru YouTube. El trebuie să fie puternic, sugestiv și bazat pe principalele cuvinte și fraze cheie.

Să luăm spre analiză un exemplu. Spotul informativ realizat de Neil Patel (care e unul dintre cei mai populari specialiști de marketing prezent pe Youtube) intitulat „Cum să obții backlink-uri de la orice website (mare sau mic)”. Titlul video-ului conține cuvinte cheie relevante pentru cei ce caută să construiască backlink-uri pentru site-ul lor. În plus, acesta conține și formula unui titlu ce prinde utilizatorul conținutului video, și anume: „How to…”

Ghid SEO YouTube 2023

6. Folosește corect hashtag-urile.

De fapt, hashtag-ul are un singur rol: de a grupa toate informațiile cu privire la un anumit subiect. Astfel, pentru a avea succes în YouTube, trebuie să-l folosești corect și la locul său. Întâi de toate, ar fi bine să faci o mică cercetare. Asta ca să vezi cum stau lucrurile cu hashtag-urile relevante pentru conținutului tău video.

SEO YouTube 2023

Alege hashtag-uri scurte și concise. Poți crea hashtag-uri unice sau le poți prelua pe cele populare pentru a te integra organic în căutările internauților. Folosește-te atât în descrierea canalului, cât și a videoclipurilor. Pentru a lansa discuții și flashmob-uri, utilizează unul dintre hashtag-uri drept hashtag principal și încadrează-l chiar în conținutul vizual sau/și în cel audio. Astfel, vei avea și un engagement mai mare.

7. Pornește discuții și încurajează exprimarea opiniei.

Aici ai o mulțime de posibilități de a-ți mări engagement-ul. Și nu doar prin plasarea hashtag-urilor, cum am menționat în punctul anterior. Când abordezi o temă interesantă, care e relevantă pentru spectatorii tăi din online și dacă mai și rezolvi o problemă a internauților, atunci aceștia te vor răsplăti cu reacții pozitive. Plus, cu-un feedback de calitate.

8. Îndeamnă-ți spectatorii să se aboneze, să aprecieze conținutul tău și să lase comentarii.

După cum vezi, sfaturile noastre curg în lanț. Și, de toate trebuie să ții cont, pentru a-ți optimiza conținutul vizual pentru YouTube. Ca și în cazul rețelelor de socializare - abonările, aprecierile, și comentariile sunt la fel de importante. La sfârșitul fiecărui videoclip, îndeamnă-ți spectatorii să se aboneze, să-ți aprecieze conținutul și să comenteze materialele pe care tocmai le-au vizionat. Numărul acestor interacțiuni contează pentru o clasare mai bună a canalului tău în YouTube.

9. Calitatea conținutul video.

Cu cât calitatea videoclipurilor este mai înaltă, cu atât va crește și durata de vizionare. Întâi de toate, analizează-ți opțiunile de folosire a tehnicii de calitate de creare și filmare a conținutului tău video. Fie că e vorba de software pentru video-uri animate, fie de tehnică performantă: pentru a filma review-uri la produse, pentru interviuri sau tutoriale. Și dacă nu dispui de acestea, adesea este destul să ai un smartphone performant, care-ți va asigura o calitate rezonabilă. Poți utiliza și un stativ care-ți va stabiliza mișcările în timpul filmărilor. La fel, ar trebui să investești în asigurarea unui fundal monocrom și în sunet de calitate. Fundalul trebuie să fie prietenos. Și, în același timp, relevant pentru afacerea ta. Iar pentru un sunet bun, achiziționează cel puțin un microfon mic, portabil.

10. Acordă o atenție deosebită preview-ului.

Preview-ul sau thumbnail-ul este o prezentare în miniatură a conținutul vizual. Rolul acestuia constă în prezentarea scurtă și compactă a videoclipului pe care îl vei plasa pe canalul din YouTube.

Și din nou, Neil Patel o face cât se poate de bine.

Optimizare SEO YouTube 2023

Chiar dacă aceste miniaturi nu influențează clasarea videoclipului, ele influențează percepția utilizatorilor. Altfel spus: un preview bine ales va genera un trafic mai mare. Nu ignora acest detaliu și vei vedea cum crește rata de click și de vizionare.

11. Utilizează subtitrările.

„Closed Captions” sau abrevierea CC reprezintă funcția de subtitrare oferită de către YouTube pentru persoanele cu deficiențe auditive. Însă CC-ul au un impact major și asupra optimizării SEO. Motoarele de căutare accesează subtitrările conținuturilor video pentru a indexa informația textuală.

Optimizare SEO pentru YouTube 2023

În cazul în care nu dispui de timp pentru scrierea CC, YouTube oferă și varianta automatizată. Însă, aceasta nu este o soluția potrivită pentru a face un SEO de calitate pentru această platformă. Fiind generate de algoritmi de învățare automată, calitatea subtitrărilor de acest gen poate să... varieze. Dacă nu-ți dorești conținut tradus automat ca cel din Google Translate și nu vrei să-ți fie afectată clasarea canalului în top căutări YouTube, ar fi bine să aloci timp pentru a le realiza chiar tu.

12. Creează backlink-uri spre canalul tău.

Nu doar videoclipurile tale au nevoie de vizibilitate, dar și canalul pe care îl administrezi. Link-urile care duc spre canal demonstrează că ai o autoritate în segmentul tău de activitate. Pentru a-ți spori vizibilitatea pe online, este recomandat să distribui periodic pe rețelele de socializare link-ul spre canalul tău de pe YouTube.

13. Creează legături cu alte canale cu autoritate mai mare în nișa ta.

Dacă abia ai lansat canalul companiei pe YouTube și ai plasat câteva videoclipuri calitative, îți recomandăm să creezi legături și relații cu alte canale. Adică cu canale care dețin o autoritate mai mare pe YouTube. Numărul abonaților, a aprecierilor, a comentariilor și a vizualizărilor acestora vor influența și pe partea ta de SEO. Această idee funcționează exact ca un link building pentru canalele începătoare, care doresc să-și creeze autoritate în online.

Iată cum să conectezi canalul tău cu celelalte canale relevante pentru afacerea ta:

  • Fă un click pe denumirea canalului tău.

  • Când se va deschide pagina principală, găsește butonul „Modules” și bifează căsuța „Other Channels”.

  • Apoi apasă „Save changes”.

  • Întoarce-te la Home Page al canalului și fă un scroll în jos. Vei vedea 2 câmpuri în zona „Other Channels”.

  • Primul câmp - „Title” - aici vei tasta denumirea listei tale de canale. Iar în al doilea câmp introdu numele canalelor cu care vrei să fie legat al tău.

  • Salvează toate schimbările cu „Save changes”.

14. Încorporează videoclipurile de pe YouTube pe site-ul afacerii tale.

Încorporarea videoclipurilor pe website-ul afacerii tale este o soluție perfectă pentru creșterea traficului atât pe website, cât și pe canalul de YouTube. Dacă ai un site de vânzări, poți plasa conținutul video pe pagina fiecărui produs. Asta, de exemplu, dacă ai realizat review-uri la produse. Datorită acestor videoclipuri, vei crește rata de engagement și feedback-ul obținut de la următori/clienți.

15. Descrierile contează.

Un factor foarte important care este luat în considerare de către Youtube în timpul clasării unui video sunt descrierile. Este vital să folosești cuvântul cheie în prima propoziție.

Optimizare SEO pentru YouTube în 2023

Botul Youtube va identifica imediat cuvântul cheie și îl va accesa pentru o clasare eficientă. Acest lucru crește șansa de aducere a videoclipurilor tale pe primele poziții în rezultatele căutărilor.

16. Lucrează pentru a crește durata de vizionare a videoclipurilor.

Aici trebuie să acorzi deosebită atenție lungimii conținutului video. Fiecare videoclip trebuie să aibă o lungime optimă anume pentru vizitatorii al canalului tău. În conținutul textual, articolele mai lungi dar bine închegate, atrag mai mulți cititori decât cele mai scurte, fără informații utile și fără structură. La fel stau lucrurile și în YouTube. Un videoclip mai lung, dar util și consistent, se va poziționa mai bine în rezultatele căutărilor. Astfel, ca să mărești durata de vizionare a videoclipurilor tale, livrează un conținut de calitate. Astfel ca acesta să fie interesant pentru utilizatori, chiar dacă l-ar privi și timp de o oră. În clasamentul YouTube, tocmai video clipurile mai lungi au un avantaj major față de cele scurte. Nu ignora acest aspect important!

17. Îmbunătățește transcrierile automate din YouTube.

Transcrierile automate pe care le face Youtube sunt vitale pentru clasarea videoclipului tău în Google. De aceea este important să acorzi atenție și cuvintelor pe care le pronunți. După cum am menționat, cuvintele cheie trebuie să fie folosite nu doar în formă scrisă (în titluri, descrieri, hashtag-uri), dar și în conținutul audio. YouTube le va asculta și le va transcrie automat. Totuși, au loc situații când aceste transcrieri dau erori, dar le poți corecta. Astfel ca tu să nu pierzi nici un cuvânt cheie pe care vrei să se claseze videoclipul tău.

18. Administrează secțiunea „Comentarii”.

Nu tot timpul un număr mare de comentarii are o influență pozitivă asupra vizibilității videoclipului tău. Secțiunea „Comentarii” este foarte importantă pentru clasare. Astfel, datorită setărilor pe care ți le oferă Youtube, poți alege ca anumite comentarii să fie reținute pentru examinare. Asta înainte ca acestea să fie afișate sub videoclipul tău, sau pe canal. Pentru fiecare clip, Youtube îți oferă posibilitatea să reții pentru examinare prealabilă comentariile potențial irelevante. Plus, să le blochezi pe acelea care conțin link-uri. Tot aici, poți alege să ascunzi comentariile anumitor utilizatori pentru toate videoclipurile de pe canalul tău. Toate aceste măsuri de precauție te vor ajuta să ai o reputație integră. Plus, să te bucuri de popularitate.

19. Creează playlist-uri.

Playlist-urile sunt un câmp de bătălie pentru poziționări bune în clasările din YouTube. După cum am menționat, cuvintele cheie plasate corect pot aduce rezultate excelente în clasamentul YouTube. Însă, când vorbim despre playlist-uri, aici vei avea de câștigat și mai mult. Cu ajutorul playlist-urilor vei crea o structură bine pusă la punct, utilă pentru spectatorii tăi. Îți recomandăm ca fiecare playlist să nu conțină mai mult de 6 sau 8 videoclipuri. Nu uita să folosești denumiri optimizate la tot conținutul video al playlist-urilor. Astfel vei crește atât rata de abonări, cât și pe cea de vizualizare.

20. Distrează-ți publicul cu storytelling: povești relevante și captivante.

Utilizatorii/spectatorii adoră să asculte istorii captivante. Asta pentru a putea asimila mai bine informația și mesajul pe care le transmiți. Chiar dacă a fost creat cu scopul de a vinde, de a promova un produs, serviciu sau eveniment - storytelling-ul are un impact major în decizia de a trece la achiziționare. Sau, de a decide să se aleagă un serviciu. Cu cât mai original și creativ ești în videoclipurile tale, cu atât mai mare va fi engagement-ul și feedback-ul obținut.

21. Crește numărul de abonați într-un mod organic.

Pe lângă un conținut video original și atrăgător pentru publicul tău țintă, trebuie să mai întreprinzi câteva acțiuni, ca să mărești într-un mod organic numărul de abonați. Colaborarea cu persoane/companii care abordează subiecte asemănătoare ar putea fi o modalitate bună de a-i obține. Parteneriatele mutual avantajoase te vor ajuta poate chiar să-ți dublezi numărul abonaților. De asemenea, la sfârșitul fiecărui video poți îndemna utilizatorii să facă „Subscribe” la canalul tău. Asta în cazul în care sunt noi și încă nu au făcut-o, asigurându-i că va urma un conținut interesant.

22. Testează și YouTube Ads.

Dacă ai urmat cu strictețe sfaturile de mai sus, însă ceva a mers prost și nu ai reușit să obții atenția cuvenită, atunci e momentul oportun să te gândești la publicitatea plătită pe platforma Youtube. În prezent, reclamele de tip YouTube Ads sunt destul de ieftine. Asta în comparație cu vreo 8 sau 10 ani în urmă, când o campanie de publicitate o putea întrece la costuri și pe cea din Google. Acum, poți targeta audiența ta după interese, cuvinte cheie sau, de exemplu, chiar folosind analiza site-ului/canalului tău. Dacă ai un videoclip captivant, setează niște anunțuri bazate pe cuvintele cheie de bază, pentru a prinde publicul necesar. Odată ce-ți vei crește numărul de următori, adu-ți aminte că vei crește și numărul de vizualizări pentru conținutul tău. Asta deoarece tot mai mulți urmăritori vor fi notificați când apar noile tale videoclipuri. Astfel, îți vei crește și autoritatea în YouTube.

23. Off-Page SEO pentru Youtube: distribuie conținutul tău video.

Aici, cu siguranță, trebuie să intre în joc rețelele de socializare. Platformele Facebook, Instagram și chiar Pinterest te pot ajuta în realizarea unui Off-page SEO pentru canalul tău de YouTube. Prin distribuiri programate ale videoclipurilor pe rețelele de socializare, vei crește vizibilitatea și autoritatea canalului tău de YouTube. Aici vei avea de câștigat considerabil pe partea de SEO, dacă faci promovare pe Social Media corectă și eficientă. Un sfat important de care trebuie să ții cont e că distribuirea conținutul video trebuie să fie relevantă Plus, să fie efectuată la ora potrivită.

24. Trimite e-mailuri cu videoclipul tău recent lansat.

Da, e timpul să apelezi și la e-mail marketing. Un newsletter regulat despre materialul tău video abia lansat poate face minuni. Mai întâi, trebuie să construiești o bază de date cu e-mailurile abonaților tăi. Le poți obține prin diferite metode. De exemplu, spune-le abonaților că oferi un ghid despre cum să utilizezi corect un anumit serviciu/produs în schimbul adresei de e-mail. Așadar, atât tu cât și abonatul tău, vei obține ceea de ce ai nevoie.

25. Colaborează cu bloggeri și influenceri.

Anterior am menționat despre colaborări și parteneriate. Și am accentuat ideea că bloggerii/vloggerii și influencerii din aceeași nișă ca tine te pot ajuta să-ți promovezi canalul. Plus, chiar să-ți îmbunătățești imaginea pe online. Cea de-a doua reușită fiind la fel de importantă. Diferite concursuri și evenimente organizate în parteneriat cu personalități din același domeniu de activitate te vor ajuta să-ți câștigi popularitatea într-un mod organic. Iar abonații vor fi recunoscători pentru calitatea conținutului tău.

6 CELE MAI BUNE UNELTE PENTRU YOUTUBE SEO

  1. Google Trends

Nimic nu este mai util pentru optimizarea canalului de YouTube decât analiza subiectelor de care este interesat publicul tău țintă. Provocarea constă să găsești conținutul potrivit pentru tine și urmăritorii tăi.

În acest sens, te ajută instrumentul gratuit Google Trends, ca să găsești subiectele relevante și interesante accesează opțiunea „YouTube Search”. Apoi alege regiunea geografică, categoria și perioada pentru care dorești să obții rezultate.

Optimizare SEO canal YouTube 2023

  1. Keywords’ Planner (din Google Ads)

Timpul pe care îl petreci întru căutarea și analiza cuvintelor cheie este probabil cea mai bună investiție pe care o poți face pentru strategia de promovare pe YouTube.

Dacă tot optăm pentru unelte gratuite, să nu uităm de Keywords’ Planner de la Google Ads. Având deja un subiect în minte, poți porni o analiză a cuvintelor cheie. Asta pentru a identifica interogările cu cel mai mare potențial.

Planificatorul de cuvinte cheie generează tone de idei: de termeni și expresii cheie care provin din solicitările utilizatorilor. În plus, poți folosi setările de căutare și filtre speciale pentru a identifica cele mai competitive cuvinte cheie. La fel, ai posibilitatea să obții o statistică în privința căutărilor lunare. Și apoi să exporți întregul raport cu toate metricile incluse.

Optimizare SEO canal YouTube

  1. Rank Tracker

Pentru analiza cuvintelor cheie, poți folosi și un instrument oferit chiar de platforma Youtube, vorbim de Rank Tracker. Rank Tracker îți permite să extragi idei de cuvinte cheie din sugestiile YouTube. Totodată, îți oferă date despre metrici vitale pentru o optimizare eficientă. Cum ar fi: volumul de căutări, numărul de vizionări, care e concurența etc.

Pe lângă aceasta, poți utiliza Rank Tracker pentru a efectua o verificare rapidă a clasării canalului în YouTube. Și pentru a obține o listă de cuvinte cheie care furnizează rezultate video în rezultatele căutărilor prezentate în Google. Notează-ți cuvintele cheie cu cel mai mare volum de căutare. Acestea sunt cele mai atractive pentru tine.

SEO canal YouTube 2023

Versiunile plătite încep de la 124$ (Professional) și 299$ (pachetul Enterprise). Versiunile gratuite nu conțin opțiunile pachetelor plătite precum: salvarea istoricului de clasare, stocarea proiectelor în SEO PowerSuite Cloud, stocarea proiectelor în Dropbox, programarea sarcinilor, copierea datelor în fișiere Excel.

  1. TubeBuddy pentru meta data

Optimizarea conținutului video este la fel de importantă ca și optimizarea conținutului paginilor website-ului tău. doar că nu există timp de pierdut atunci când este vorba de YouTube SEO. Ai 48 de ore la dispoziție (de la publicarea videoclipului tău) pentru a optimiza meta datele acestuia. Iar dacă îți scapă acest aspect, algoritmul îți va evalua conținutul ca fiind unul mai puțin potrivit. Ceea ce va influența și clasarea acestuia.

Înarmează-te cu instrumentul TubeBuddy, o extensie de browser care ușurează întreținerea canalului. El oferă și o mână de ajutor cu titluri, descrieri, etichete, adnotări și multe altele.

Odată integrat în YouTube, instrumentul îți va oferi informații valoroase despre toate videoclipurile YouTube pe care le deschizi. Maximizează-ți reach-ul organic prin generarea etichetelor și economisește o grămada de timp. Timp pe care apoi îl vei petrece căutând cele mai bune cuvinte în limita a 500 de caractere.

Pachetele plătite încep de la 9 USD / lună (Pro), 19 $ / lună (Star), 49 $ / lună (Legend). La fel, este disponibilă și o versiune gratuită, cu mai puține opțiuni.

  1. VidIQ pentru channel management

VidIQ este un alt set de instrumente de gestionare a canalelor. Acesta funcționează ca o extensie la browser. Ea afișează statistici cruciale pentru toate videoclipurile pe care le deschizi pe YouTube. Așadar, poți efectua, fără efort, o analiză a concurenților și poți cerceta, la un nivel avansat, diferite videoclipuri.

Sfaturi SEO canal YouTube 2023

Funcția „Most Viewed” a instrumentului îți permite să identifici cele mai vizionate videoclipuri din YouTube. Pentru mai multe informații, poți adăuga canale specifice ale concurenților și să le compari cu al tău. Prin intermediul unui audit complex vei putea să vezi la ce capitole anume ai nevoie de îmbunătățiri. Pachetele plătite încep de la 7,50 USD / lună (Pro), 39 USD / lună (Boost). Sunt disponibile atât versiuni gratuite, cât și Enterprise.

  1. Youtube Analytics

YouTube Analytics este cel mai bun atunci când e vorba de identificarea punctelor tari și a punctelor slabe ale canalului tău.

Acest instrument afișează date despre publicul tău, despre conținutul care îi atrage atenția. Și, de asemenea, despre cel ce îl face să rămână angajat. În plus, îți oferă informații cruciale pentru menținerea și creșterea prezenței tale pe YouTube.

Deja știi că videoclipurile mai lungi funcționează mai bine. Toți algoritmii YouTube sunt concentrați asupra timpului de vizionare.  Deci, are sens să arunci o privire mai atentă la rapoartele Time Watch și Realtime pentru a examina durata medie a vizualizării, procentul abonaților care au vizionat conținutul video, precum și rata de abandonare a video-urilor.

CONCLUZIE: ești gata să pornești în aventura din YouTube?

Ți-am oferit cele mai bune sfaturi în materie de optimizare SEO pentru platforma YouTube. Dacă le vei implementa corect, cu siguranță vei atinge rezultatele scontate. Și, astfel, te vei bucura de poziționare bună în topul căutărilor. Aplică fiecare punct din acest ghid și conținutul tău va deveni VIRAL în scurt timp!

Un Material marca SEOLITTE

Nr. de telefon: +373 69 809 235

E-mail: info{@}seolitte.com

Contactează-ne când dorești

Telefoane


+373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top