Cap. III: Necesitatea Marketing-ului în Motoarele de Căutare

Capitolul III: Necesitatea Marketing-ului în Motoarele de Căutare

Un aspect important al optimizării pentru motoare de căutare este crearea unui website ușor de înțeles, atât pentru utilizatori, cât și pentru motoarele de căutare.

Motoarele de căutare au devenit foarte - foarte sofisticate în ultima vreme. Totuși, în multe cazuri ele nu pot înțelege o pagină web la fel cum ar face-o un om.

Aici intervine SEO. El este puntea de legătură dintre site-uri, utilizatori și motoarele de căutare. Mai multe despre cum funcționează SEO puteți vede în acest articol: Cum lucrează SEO?

Limitele tehnice ale motoarelor de căutare

Cele mai importante motoare de căutare funcționează pe unul și același principiu. Astfel, roboții motoarelor accesează web-ul -> urmăresc link-urile -> indexează conținutul descoperit în bazele lor de date masive. Așa cum a fost explicat în Capitolul I: Cum lucrează un Motor de căutare? al acestui ghid gratuit de optimizare SEO.

Roboții realizează acest lucru folosindu-se de inteligență artificială. Dar tehnologia de căutare nu este chiar atât de puternică încât să cuprindă totul.

Există numeroase limitări tehnice de tot tipul. Acestea cauzează probleme semnificative ce țin de partea de indexare, cât și de partea de clasare site-uri.

Am descris mai jos câteva dintre acestea, mai cunoscute Lista poate fi continuată chiar de tine, după ce vei fi terminat de citit acest ghid SEO.

Probleme de crawling și indexare

  • Formulare on-line: Motoarele de căutare nu sunt bune la completarea formularelor on-line (cum ar fi completarea formularul de contact). Orice conținut ascuns în spatele acestor formulare, care, de fapt, pot fi atât de utile în strategia ta de marketing, poate să rămână nedescoperit. Și, prin urmare, va fi neindexat de către motoarele, precum Google.

  • Pagini duplicate: Site-urile, folosind un CMS (Content Management System), creează adesea adrese URL cu versiuni duplicate ale aceleiași pagini. Aceasta e o problemă majoră pentru motoarele de căutare, care vor mereu conținut unic.

  • Blocare prin codul-sursă al site-ului: Unele instrumente ale webmasterilor, folosite incorect pot duce la blocarea accesului motoarelor de căutare la tot site-ul. De exemplu: robots.txt.

  • Structura de linkuri slabă: În cazul în care structura de link-uri a unui web site nu este înțeleasă de către motoarele de căutare, acestea nu pot ajunge la tot conținutul unui site web.

  • Conținut Non-text: Cu toate că motoarele de căutare sunt tot mai bune la citirea unui text de bază non-HTML, site-urile pline cu conținut în format media, sunt încă dificile de înțeles de către motoarele de căutare. Acest tip de conținut uneori include: text în Flash, imagini, fotografii, video, audio.

Marketing online și SEO într-o continuă schimbare

Viitorul este incert, dar în lumea bazată pe căutări continue, schimbarea este o constantă. Din acest motiv, căutarea va continua să fie o prioritate pentru cei care doresc să rămână competitivi pe web.

Unii susțin că SEO este mort, sau că SEO ajunge la nivel de spam. Așa cum am văzut, nu este nevoie de nimic altceva decât de logică simplă. Or, site-urile concurează acerb pentru atenție și plasarea în motoarele de căutare. Astfel, anume cei cu cunoștințe pentru a îmbunătăți clasamentul, site-ul li se vor bucura de beneficii. Beneficii precum trafic crescut și vizibilitate sporită.

Uită-te la pagina de rezultate a oricărui motor de căutare. Și vei vedea de ce SEO va avea o viață lungă și sănătoasă, mult timp înainte.

În rezultatele căutării apar zece poziții. Ele-s ordonate în funcție de clasare, cu o rată a click-urilor bazată strict pe poziția relativă și pe abilitatea de a atrage utilizatorii să dea acel click.

Rezultatele de pe pozițiile 1, 2 și 3 primesc mai mult trafic decât rezultatele de mai jos din pagină. Și considerabil (de sute și mii de ori) mai mult decât cele de pe alte pagini.

Pentru că atât de multă atenție primesc atât de puține rezultate, întotdeauna vor exista stimulente financiare pentru clasarea în TOP 3. Uneori și în TOP 10 în motoarele de căutare.

Indiferent de cum se va modifica căutarea în viitor, site-urile și afacerile vor concura între ele. Asta pentru traficul, recunoașterea și vizibilitatea pe care le oferă aceste motoare.

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top