Întrebări Frecvente despre Digital Marketing

Care sunt trendurile SEO în 2024?

#Trend nr. 1: intenția utilizatorului + căutare.

Deși nu este o tendință sau un concept nou, în fiecare an este important să ne reorientăm. Or, intenția și comportamentul căutătorului se schimbă tot timpul. Mai ales după pandemie, când lucrurile s-au schimbat atât de repede.

#Trend nr. 2: Analiza clienților, păstrarea clienților și valoarea pe viață (LTV).

La începuturile sale SEO era (mai ales) despre aducerea traficului. Dar Search Engine Optimization s-a dezvoltat în mult mai mult. Cu Google care evoluează din ce în ce mai repede, pentru a oferi răspunsuri complete instantaneu. Plus, cu asumarea responsabilității dincolo de căutări, cu experiența de tip UX - conversia și veniturile devin mai importante.

#Trend nr. 3: Strategii long term (pe termen lung).

Deși este comod să mergem doar pe ideea rețelelor de social media, în realitate lucrurile trebuie direcționate spre unirea strategiilor de social media cu cele de SEO. Social media nu contribuie direct la clasarea în SEO. Însă, link-urile pe care le partajezi între platformele sociale măresc expunerea mărcii și influențează indirect SEO.

Deci, partajările pe site-urile de socializare nu schimbă într-un mod direct clasamentele SEO. Totuși, atunci când mai mulți oameni îți împărtășesc conținutul pe rețelele de socializare, acesta generează semnale sociale. Ele indică că postările tale sunt utile pieței țintă. În timp ce rețelele sociale nu măresc în mod direct clasamentul motorului de căutare, acestea afectează indirect. Plus, te ajută să îți construiești vizibilitatea mărcii comerciale.

De ce SEOLITTE încheie contracte de parteneriat SEO doar pe termen lung?

După o analiză detaliată a activității partenerului, decidem împreună asupra duratei contractului. Cu toate acestea, partenerii ar trebui să înțeleagă că, pentru a avea rezultate vizibile e nevoie de timp. Deci, ar fi indicat să se opteze pentru cel puțin 3 luni dacă aleg un pachet de servicii de SEO complete.

Prin ce este diferit SEOLITTE de alți furnizori SEO?

SEOLITTE are o experiență de peste 7 ani în gestionarea campaniilor de SEO în Moldova și România (inclusiv de prestare a altor servicii de digital marketing). Ne-am adunat toate cunoștințele și am construit strategii SEO bune. Acestea pot fi aplicate cu ușurință în campaniile altor agenții care oferă servicii de marketing online. Oferim doar strategii personalizate și unice pentru fiecare partener. Asta conform specificului fiecărei agenții.

SEOLITTE prezintă rapoarte complete. Toată munca realizată de echipa SEOLITTE este prezentată în rapoarte lunare complete partenerilor noștri. Acestea includ rezultate pe campanii SEO locale, campanii SEO internaționale, crearea de backlink-uri, conținut calitativ, White Hat SEO etc. Partenerii primesc un raport complet (în format electronic) al lucrărilor finalizate și al rezultatelor obținute.

Ce lucrări efectuează lunar echipa SEOLITTE?

Lunar se realizează următoarele lucrări:

•Optimizarea conținutului textual.

•Optimizarea titlurilor.

•Optimizarea imaginilor.

•Optimizarea meta descrierilor.

•Corectarea erorilor de validare a codului.

•Îmbunătățirea arhitecturii website-ului.

•Descoperirea noilor oportunități de promovare/creștere.

•Optimizarea vitezei de încărcare a paginilor.

•Optimizarea structurii de adrese URL.

•Optimizarea structurii de legături interne.

•Comprimare cod.

•Alte lucrări de optimizare depistate în audit.

•Corectarea erorilor de pe site (linkuri şi imagini moarte).

Cantitatea tuturor acestor lucrări depinde de numărul de pagini pe care le conține site-ul. În funcție de numărul acestora și durata contractului, volumul de muncă este împărțit lunar de către specialiștii SEO. Această procedură de cuantificare se realizează doar după un audit complet al site-ului. Lunar se prezintă un raport foarte detaliat cu volumul de muncă efectuat.

Sunt interesat/ă doar de unele lucrări din acțiunile propuse de SEOLITTE, se oferă și separat sau trebuie neapărat de cumpărat un pachet?

Efectuăm toate lucrările SEO necesare ca să obținem rezultatul scontat în rezultatele motoarelor de căutare. Prezenta listă nu este exhaustivă și pot fi adăugate alte servicii:

- Analiza cuvintelor-cheie.

- Etichete meta (titlu și meta descriere).

- Optimizarea robots.txt și GoogleBot crawls.

- Crearea și înregistrările sitemap.xml.

- Analiza redirect-urilor de pe site.

- Configurarea Google Analytics.

- Analiza traficului pe baza Google Analytics.

- SEO local.

- Configurarea sitemap-ului.

- Analiza structurii de link-uri canonical de pe site.

- Optimizarea imaginilor.

- Configurare paginii personalizate pentru eroare de tip 404.

- Actualizări ale site-ului pentru a asigura prospețimea conținutului.

- Implementare schema.org.

- Analiza conținutului duplicat și soluții SEO-friendly.

- Rapoarte trimestriale privind oportunitățile de concurenți.

- Restructurarea și optimizarea link-urilor interne.

- Analiza utilizabilității site-ului web

- Implementarea Anchor şi Texte Header (H1, H2, ...).

- Monitorizarea lunară a clasării concurenților în motoarele de căutare.

- SEO universal pentru conținut interactiv (video, hărți, imagini, știri).

- Analiza experienței utilizatorului (durata sesiunii, rata de respingere etc.).

- Monitorizarea conținutul concurenților și adăugarea link-urilor lunar - etc.

Trebuie să știi că SEO lucrează doar când se fac toate lucrările ca site-ul să fie și optimizat și popular în nișa lui. De ce ți-ai dori doar o parte din lucrări? Doar o parte din SEO de obicei nu aduce rezultatul maximal posibil.

Ce este mai bun, SEO sau SEM?

SEO este doar o disciplină cuprinsă de SEM (Search Engine Marketing). SEM include PPC și SEO.

Ce este SEO pe pagină?

SEO pe pagină se referă la tactici utilizate pe sau în cadrul unei pagini pentru a o ajuta să se claseze mai sus în motorul de căutare. SEO on-page include atât conținutul, cât și codul sursă HTML al unei pagini. Deci, se lucrează la optimizarea imaginii, optimizarea cuvintelor cheie, marcarea schemei și multe altele. Dar nu link-uri externe și alte semnale externe.

SEO este mort?

Pe cât de distractiv este să spunem, nu: SEO nu este mort. SEO este o parte vitală a marketingului online. Și cu excepția cazului în care modul în care noi căutăm per general conținut se schimbă drastic, va fi pentru o lungă perioadă de timp. Companiile care caută clienți potențiali și conversii imediate pot neglija SEO, în favoarea unor abordări mai directe și mai direcționate. Ar fi vorba de căutarea plătită de tip Google Ads și sponsorizările pe Social Media. Dar companiile care investesc în SEO, investesc pe termen lung. SEO este eficient din punct de vedere al costurilor. El permite potențialilor clienți să îți descopere brandul. Toate acestea în condiții dictate chiar de tine, ce posesor al website-ului.

De ce să închei un parteneriat cu un furnizor SEO de tip agenție?

Există un motiv decisiv care te va face să te gândești serios la un parteneriat cu o firmă SEO. Totul pornește de la faptul că majoritatea companiilor consideră că măsurarea rezultatelor SEO și a lucrărilor efectuate este dificilă. Deținătorii unui site se așteaptă să vadă rezultatele în circa o lună, ceea ce este greșit. Acest lucru se aplică în special pentru SEO On-Page și crearea de backlink-uri.

O agenție ce îți prestează servicii de SEO este la sigur mai eficientă, din acest punct de vedere. Ea îți prezintă lunar rapoarte ce cuprind cifre și metrici. Poți vedea rezultatele obținute prin diferite instrumente cu care operează echipa de specialiști (Google Analytics, Moz Analytics, Google Page Speed Insight, GTMetrix etc.). Fiecare specialist SEOLITTE are experiență vastă în diferite domenii. Cum ar fi: Google Ads, SEO tehnic, conținut optimizat pentru motorul de căutare, audit SEO, audit UX etc. Fapt care îți garantează succesul în online!

Contactează-ne când dorești

Telefoane

RO: + 40721 536 067

MD: +373 69 809 235

Program

L-V: 09:00 - 18:00

S-D: Liber

Email

Email: info{@}seolitte.com

Scroll to Top