Vrei să afli mai multe despre promovarea unui site pe Facebook? Ţi-ai creat deja o pagină de Facebook Business, dar ai observat că nu ai trafic și plus-valoare de la aceasta? Sau abia te gândești să o creezi și vrei să cunoști cele mai bune practici de implementat în proces? Noi știm cât de importantă este o pagină de Facebook bine creată și organizată, în care coordonatorii știu ce înseamnă SEO și țin cont de acest lucru în promovarea ulterioară.
De cele mai multe ori, pagina de Facebook va fi primul contact cu afacerea ta pe care o va avea potențialul tău client. Iar de calitatea și importanța pe care o acorzi acesteia, depinde dacă acest potențial client va deveni un consumator fidel, interesat sau un vizitator decepționat și neinformat.
Facebook a devenit platforma cea mai accesibilă și potrivită pentru promovarea afacerii tale. O poți folosi gratuit iar faptul că e foarte populară este evident, având peste 2 miliarde de utilizatori și o valoare medie de 2,5 ore de activitate per zi.
Află și tu cele mai bune practici, citind un mini ghid de optimizare SEO, pentru a-ți optimiza pagina ta ca aceasta să devină SEO friendly. Adică: uşor de găsit şi interacționat cu vizitatorii.
- Alege corect titlul paginii și adresa URL.
Cu siguranță, cea mai complicată parte din etapa inițială a oricărei companii este selectarea denumirii brandului. Pe cât de complicată, pe atât de importantă nu doar pentru tine, dar și utilizatorii tăi. Numele brandului automat devine și titlul paginii pe care o vrei crea pe Facebook. Acesta influențează modul în care utilizatorii platformei găsesc pagina și înțeleg conținutul acesteia din primele clipe. Dacă se zice că în comunicarea verbală și directă contează modul în care te exprimi, gesturile, modul în care arăți, atunci în mediul online titlul creează aparența și prima impresie pentru utilizator.
Numele ales trebuie să descrie afacerea, unicitatea acesteia, noul pe care îl aduce ea pe piață. De aceea, setează-ți o listă de cuvinte-cheie pe care ai dori să te clasezi în top, dar și cuvintele care produc un efect vizual și sonor puternic.
Cum fac să am o adresă URL personalizată?
Atunci când creezi pagina afacerii tale, adresa URL va fi generată în mod automat de către Facebook la etapa înregistrării. Ceea ce este necesar de întreprins la această etapă este să inviți colegii, rudele, prietenii să dea câte un like la pagina nou-creată. Iar atunci când vei ajunge la cifra de 25, poți să-ți schimbi denumirea conform brandului.
Dacă pe lângă Facebook afacerea ta deține și conturi Twitter, LinkedIn, este recomandabil ca adresa URL a acestora să fie pe cât posibil similare.
Prin combinarea denumirii brandului și a adresei URL obții o creștere în probabilitatea că vei fi găsit pe Facebook sau unde poți fi găsit pe web.
2. Utilizează cuvinte-cheie.
Cuvintele-cheie reprezintă un instrument eficient prin care mărești șansele ca pagina ta să fie găsită în scopurile preconizate. Cu alte cuvinte, acestea nu doar fac pagina mai vizibilă, dar și selectează grupul-țintă spre care sunt îndreptate serviciile sau produsele oferite.
Iar la capitolul unde utilizăm aceste cuvinte-cheie selectate, răspunsul este foarte simplu. Și anume: în conținutul care este cel mai vizibil a paginii: titlul, adresa URL, descrierea paginii și a serviciilor/ produselor.
De asemenea, începutul propoziției sau a denumirii este locul potrivit pentru cuvinte.
Ca de obicei, acestea necesită a fi utilizate cu măsură și după o selecție minuțioasă.
3. Adaugă un buton Call to Action.
Butonul Call to Action este plasat conform regulilor dedesubtul imaginii de copertă a paginii tale. Acesta este plasat pentru a încuraja vizitatorii să interacționeze cu administratorii paginii. Adică: a pune întrebări, a apela, scrie, descărca o aplicație, da feedback, înregistra sau chiar, de ce nu, a vedea produsele sau chiar a le achiziționa.
Un buton Call to Action nu necesită eforturi mari pentru a fi instalat pe pagina ta. Dar el creează imaginea unei organizații serioase, aproape de necesitățile utilizatorilor.
Pentru a menține fidelitatea vizitatorului și a-i răspunde necesităților acestuia, pe lângă butonul de acțiune, adaugă informații despre timpul la care vizitatorul va primi răspuns.
4. Pune adresa și numărul de contact.
Dacă dorești ca pagina ta să fie cu adevărat de încredere pentru utilizatori și vizitatori, este obligatoriu ca datele de contact precum adresa, numărul de telefon, intervalul de ore de lucru, tipul de activitate să fie vizibile pe pagină.
Este important, de asemenea, ca datele de contact pe care le pui la dispoziție să fie cât mai exacte și detaliate. În acest mod nu doar crești nivelul de siguranță pe care îl oferi clienților, dar și credibilitatea pe care o oferă motoarele de căutare.
Mentenanța și înnoirea informațiilor despre pagină îți garantează că vei fi văzut ca un partener de încredere. Plus, prelungește viabilitatea paginii pe timp îndelungat.
5. Personalizează imaginea de profil.
Actualmente, Facebook permite multiple posibilități pentru ca imaginea de profil selectată să fie cât mai reprezentativă și să reflecte brandul tău. Astfel, poți alege între a avea ca imagine de profil un video, un slideshow, banner sau imagine simplă.
Un video nu doar oferă mai multe informații despre activitatea organizației, produsele sau serviciile prestate, cât și opinii ale clienților care deja s-au folosit de aceste servicii.